Ce proiect trăsnet pregătesc Toma și Vânătoru!

După Iazul Morilor și Banca de Gene, primarul C-tin Toma și cercetătorul Costel Vânătoru, unul dintre cei mai apreciați buzoieni, pregătesc un nou proiect important pentru înfrumusețarea Buzăului.

Ca și la Iazul Morilor, Vânătoru a propus, iar Toma se va bate pentru a aduce la îndeplinire.

Costel Vânătoru: „În legătură cu Crângul avem acest vis. Să facem aici o adevărată grădină botanică. Cu alei dedicate pentru diverse flori și copaci. Cum ar fi să avem Aleea Narciselor, Aleea Margaretelor, Aleea Trandafirilor etc. Eu și colegii mei de la Stațiunea de Cercetare ne vom implica. Va fi ceva frumos, dar și educativ, pentru copiii Buzăului”

Vânătoru are pregătite la SCDL toate florile care ar putea fi plantate

Realizarea „Grădinii Botanice” la Buzău, în Crâng e, conform primarului Toma, succesivă intrării Pădurii Crâng în proprietatea Primăriei Buzău.

„Ne batem de câțiva ani ca orașul Buzău să primească înapoi Pădurea Crâng. Pădure care i-a aparținut în trecut. Trebuie hotărâre de guvern cu avizul mai multor ministere pentru a avea gata tot dosarul. Pădurea Crâng va deveni pădure-parc, a doua ca mărime din Europa, după Tiergarten din Berlin”, a anunțat primarul C-tin Toma.

O dată cu trecerea la Primăria Buzău, Pădurea Crâng va fi curățată de gunoaie, întreținută, înfrumusețată și reîmpădurită

Proiectul la care a trudit inclusiv Dănuț Păle, fost deputat PSD Buzău, e de mai bine de un an, la guvern, pe circuitul de aprobare a transferului către Primăria Buzău.

Citește și:

11 comentarii la „Ce proiect trăsnet pregătesc Toma și Vânătoru!

  • TOTAL DE ACORD cu GRADINA BOTANICA .
    Luna trecuta am fost la BUCURESTI sa vada copilul cum arata o GRADINA BOTANICA . Iar acolo se plateste si taxa la intrare .
    Nu este mare ” inginerie ” trebuie doar ca cineva sa decida in acest sens .

    Răspunde
  • Lasati Crangul sa ramana crang, adica o padurice salbatica, naturala. Fanteziile astea cu arteziene, gradini botanice si statii spatiale il vor distruge. Iar peste cativa ani, nu foarte multi, cand se va constata ca „Gradina” nu a prins, din indiferent ce motiv, va aparea propunerea: decat sa lasam Crangul parloaga, mai bine il facem cartier de locuinte.
    LUATI MANA DE PE CRANG!!!

    Răspunde
  • Ar fi primul lucru cu adevărat util, ”umil” și frumos, în 5 ani. La restu fantasmagoriilor am aruncat cu bani, noi cetățenii, prin dânsul, precum la lăutari.
    P.s. Inițial am citit ”ce proiect trăznit”. Am zis că s-a piratat site-ul.

    Răspunde
  • Dupa succesele rasunatoare cu cele 2 baltoace si banca de sprancene se impunea o noua idee mareata….

    Răspunde
  • Tov Leo Tz, marele bolșevic sovietic, lovește din nou cu mânie proletară sub protecția anonimatului…. A trecut , bre, vremea plenarelor CC al PCR, unde matale aplaudai frenetic, până la epuizare, anunțurile cu depășirea planului cincinal… Vezi’ liniștit de pensia aia nesimțită de securist….mă rog, fost director de trust regretat și omagiat de toată muncitorimea din subordine!
    Hai sictir!

    Răspunde
  • Cu siguranţă o GRĂDINĂ BOTANICĂ într-un oraş oferă un mare plus de FRUMUSEŢE, RELAXARE dar şi PRESTIGIU oraşului respectiv !!
    Desigur că acest paradis silvico-floral poAte lua naştere şi în Buzău, ÎNSĂ NUMAI ÎN ANUMITE CONDIŢII !! Iată de ce trebuie să ţină cont primarul TOMA:

    1) Se va amenaja în Crâng… Foarte bine, Crângul (parcul) oricum a devenit plictisitor pt. mulţi buzoieni, în ciuda ,,Inelului Verde” creat acolo şi a modestelor arteziene amplasate recent. Iar cum străbaţi aleea principală a parcului, de la intrare şi până la obelisc, de-o parte şi de alta avem o pădure plină de gunoaie, mai ales pe lângă gardul de fier forjat dintre Spital şi Poarta Crângului, unde numeroşi netoţi trecători aruncă ambalaje, pungi, pet-uri şi alte gunoaie (dar şi în stânga aleii principale, pe partea cu stadionul, aceleaşi gunoaie cât vezi cu ochii în pădure)… ASTA E PARTEA DE PĂDURE CARE URGENT TREBUIE CURĂŢATĂ, apoi poate fi şi defrişată (oricum e mai mult uscată şi jegărită şi oricum avem destulă pădure în spatele ei, unde prospeţimea naturii chiar se simte cu adevărat) şi în locul acestei suprafeţe (plină acum de gunoaie printre arbori şi arbuşti) să se facă MINUNEA DE GRĂDINĂ BOTANICĂ.

    2) Ca delimitare, propun primarului Toma următoarea amplasare precisă a viitoarei GRĂDINI BOTANICE: în tot spaţiul cuprins între gardul de fier forjat al Crângului (adică latura principală a Crângului, pe lângă care se desfăşoară traficul pietonal/auto) şi cele două alei recent înfiinţate (Mistreţului şi Căprioarei). ÎN TOT ACEST PERIMETRU SE POATE FACE O GRĂDINĂ BOTANICĂ de toată frumuseţea, pe o arie destul de întinsă, în care se pot pune arbori, plante şi flori dintre cele mai variate.
    Nu ne rămâne decât să ne imaginăm cum noi, buzoienii, intrând în Crâng şi înaintând pe aleea principală, o putem lua în ce direcţie dorim, la dreapta sau la stânga, atraşi de PEISAJUL SPLENDID AL GRĂDINII BOTANICE din jur… Nu mai spun că şi numeroşii trecători care circulă pe B-dul Stadionului (înspre sau dinspre Micro 14) vor fi foarte plăcut impresionaţi de ce vor vedea dincolo de gardul din fier al Crângului. OAMENILOR CU SIGURANŢĂ LE VA PLĂCEA VARIETATEA DE FLORI (ŞI PLANTE) PE LÂNGĂ CARE VOR TRECE ZILNIC !!
    Asta înseamnă o GRĂDINĂ BOTANICĂ DE SUCCES !!
    Asta înseamnă un BUZĂU ÎNFRUMUSEŢAT LA SUPERLATIV !!
    Mult succes, d-le primar Toma !!

    Răspunde
  • Da un proiect la care Pale a trudit din greu si total neconditionat.

    Răspunde
  • Mă uit la comentarii și mă crucesc. Câți ani mai trebuie să treacă peste noi să ne putem reveni la normal ? Cum se găsesc întotdeauna ,,criticii,, care în viața lor nu au plantat un pom , nu au pus o floare , să-și dea cu presupusul și să vorbească în numele altora , și mă ales să categorisească , ceva făcut cu dăruire și foarte multă muncă . . ,,2 băltoace . Câteva bănci etc. Mai criticilor de 2 lei , unde erați pe vremea lui Boscodeala când banii primăriei , adică al noștri , se duceau pe apa sâmbetei sau pentru înfrumusețarea cartierului Simileasca , de unde se scoteau voturi la alegerea lui Boscodeala. De ce nu ați venit atunci cu întrebări și critici ? Nu v-ar fi rușine!!!!!

    Răspunde
  • Romy,tu chiar crezi ca merita 1milioan de euro ce s a facut la Iazul Morilor ?!!!

    Răspunde
  • Iazul Morilor reprezinta un mediu umid (balta pt semidocti). Aceste medii umide reprezinta un echilibru al naturii, un ecosistem sanatos. Ce cunosc ghertomafoilor betoane, gratare si manele.

    Răspunde
  • Romy , TU CHIAR NU INTELEGI , NU DERANJEAZA CE SE FACE , CI CUM SE FACE ADICA HAOTIC ,TOTUL HAOTIC

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.