Ce se întâmplă cu saltelele și sacii cu moloz de lângă platformele de gunoi

Sunt imagini din ultimele zile din mun. Buzău.

E o obișnuință ca pe lângă platformele de gunoi, buzoienii (certați cu bunul simț) să abandoneze aici saci cu moloz, canapele, saltele și alte obiecte voluminoase.

„Cine plătește ? Dacă Poliția Locală nu reușeștă să identifice autorul, plătește Primăria Buzău. Colectare, transport și depozitare la gropa de gunoi”, a anunțat Denisa Hâncu, purtător de cuvânt la RER SUD Buzău.

În cazul în care autorii sunt identificați atunci amenda e între 500 și 1.000 de lei.

Ieri un locatar din Dorobanți I a fost identificat și amendat după ce a abandonat zece saci cu moloz

Ca să nu se mai întâmple așa – să plătească primăria sau ca unii să ia amendă – operatorul de salubritate a declanșat o campanie de informare a cetățenilor.

Buzoienii care își renovează locuințele și produc deșeuri de care vor să scape trebuie să sune la 0374.885.690. Pentru un sac de moloz se percepe 5 lei.

Vezi mai jos prețurile de transport practicate de RER pentru spărtură de ciment, cărămizi, faianța, gresie, resturi de tencuieli, obiecte sanitare dezafectate (chiuvete, vase de wc-uri etc.)

Cantitati solicitateMod de depozitarePreturi
Pentru cantitati miciSaci de rafie achiziționați de către locatarilei /sacul cu T.V.A. inclus
Pentru cantitati mariContainer de 3, 4, 7 sau 20 mc pus la dispoziție de RER SUD SA141 lei/tona cu T.V.A. inclus
Deseurile amestecateContainer de 3, 4, 7 sau 20 mc pus la dispoziție de RER SUD SA432 lei /tona cu T.V.A. inclus
E vorba de spărtură de ciment, cărămizi, faianța, gresie, resturi de tencuieli, obiecte sanitare dezafectate (chiuvete, vase de wc-uri etc.)

NOTĂ: Deșeurile amestecate sunt: rigips, lemn, saci de adeziv, ciment, polistiren folosit etc.

Ce se întâmplă cu deșeurile voluminoase

E vorba de mobilier, deșeuri de echipamente electrice si electronice, parchet, dușumele, linoleum, saltele, cazi din fonta sau polipropilena, țevi din fier, polipropilena, baterii de la chiuvete sau dusuri, covoare, lustre, abajururi, etc..

Două soluții:

  • Acestea se pot duce cu transport propriu și preluare gratuită la Stația de Sortare a RER SUD de langa depozitul de deșeuri nepericuloase sat Stancesti, comuna Vadu Pașii. Persoanele care predau aceste categorii de deșeuri trebuie sa dețină contract cu RER SUD S.A., pentru colectarea deșeurilor menajere.
  • Pentru ridicarea deșeurilor voluminoase la solicitare, de la domiciliu, se percepe taxa conform HCL 367/12.12.2019, pentru colectare, transport si depozitare in valoare de 102 lei / mc T.V.A inclus.

Atentie! – ambalajele provenind de la diferitele materiale de construcții, cum sunt cutiile de carton curate si folia curata se pun pliate in sacul galben!

6 comentarii la „Ce se întâmplă cu saltelele și sacii cu moloz de lângă platformele de gunoi

  • Ok pentru oraș ati anuntat ce trebuie facut pentru a scăpa de gunoi dar in afara orasului ce facem cui ne adresam si ce preturi se aplică?

    Răspunde
  • Dar RER ul are monopol in Buzau?
    Nu ar fi timpul sa il schimbam? Poate au loc si alti operatori pe gunoi in oras. Ceva competiție nu strica. Așa poate am un sac de moloz si stia cer 100 de lei ca asa vor ei.

    Răspunde
  • Monopol si mafie. !
    Platim lunar bani, si daca luna asta am 2 galeti de gunoi – e bine. Daca o data la 5 ani am 2 saci, trebuie sa-i duc in spate pana la Posta Calnau ? Poate nu am masina…
    Vorba celui de mai sus, de la anul pun 100 lei sacul, ca asa vor ei…

    Răspunde
  • Sincer eu i-as propune d-lui Tereaca un articol despre ceea ce se intampla macar cu deseurile din mase plastice, hartie si metale. Se ocupa cineva sa le recupereze intr-un fel?
    Am auzit niste pareri ca pana la urma toate ajung otova in halda de gunoi, in timp ce noi ne straduim ca prostii sa le separam.
    Ar fi interesant sa aflam ca nu le sortam ca prostii, in sacul galben…….[Leo]

    Răspunde
  • Răspuns pt. Leo. Fiți sigur că deseurile reciclabile se recuperează. Chiar și gunoiul propriu-zis trece prin statia de sortare înainte de a fi dus la groapă. Pe de o parte nu se mai plătesc taxe la stat pentru gunoiul astfel salvat (si nedepus la groapă), apoi RER castiga din valorificarea deseurilor.

    Răspunde
  • Ok, am 3 tone de moloz si cer un container. Frumos, civilizat, toata lumea fericita insa, unde mi-l amplaseaza daca locuiesc la bloc si roata blocului sunt parcari auto trasate si amenajate? In vest si chiar in unele tari din est, primaria elibereaza o suprafata de spatiu public necesara pentru parcarea camionului cu materiale de constructii ca doar nu blocheaza carosabilul, pentru amplasarea containerului de gunoi, pentru montarea liftului exterior ca doar nu cari sacii sau materialele cu liftul de persoane al blocului. Se monteaza panouri ce contin data si orele vizate. In Buzau exista aceasta solutie? Si daca parcagii refuza sa lase spatiul miber, exista serviciu de ridicare al automobilelor parcate? Nu cred. Si atunci eu cetatean simplu cum rezolv problemele astea?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.