Ce transformare! Trei fotografii elocvente
Sunt trei fotografii elocvente:



La finalizarea lucrărilor de modernizare/înfrumusețare conducerea Școlii Ion Creangă a ținut o mică ceremonie. Printre invitați, primarul Toma și Oana Matache, doamna viceprimar cu atribuții pe zona educativă:







Citește și:
Bravo, deci se poate daca se vrea! Perfect!
Acum sa se apuce de parcari!
Pentru electoratul curios, cat a costat operatiunea, cine a fost executantul si cine a platit?
Orasul intr-adevar se aliniaza cu orasele din Europa cand vine vorba de stilul de invatamant si modernizarea unitatilor scolare. Totusi, suntem deficitari/absenti la o disciplina si aceea este sportul. Cred ca primarul ar trebui sa lase terenurile din aceste unitati de invatamant libere, ca acesti copiii sa practice un sport. Asa se pot dezvolta armonios si pot creste sanatos, lasand telefonul si jocurile de pe Playstation. Cred ca aici, municipilitatea ar trebui sa imbunatateasca mai mult. Nu e suficient ca fac acele ore de sport saptamanal. Inteleg, sunt terenuri noi, dar nu putem sa le lasam piese de muzeu, doar ca sunt noi. Acele terenuri sunt concepute in acest sens, pentru a practica un sport si in timpul liber. Trec mereu pe langa scoala 15 si practic in weekend sunt libere acele terenuri de sport si unitatea de invatamant e inchisa si pazeste un gardian. Nu e ok.
Primarul vrea, dar nu vor directorii de școli.
Directorii au luat școala pe persoana fizica ???
Directorii nu vor sa ajunga nevinovati la puscarie doar pentru ca vrea primarul sa dea bine la electoratul compus din mamicute ce vor sa scape de micuti si sa ii arunce in grija altora.
Aici e problema, responsabilitatea.
Mai e si problema cu stricaciunile pe care le provoaca generatia tanara care considera ca e cool sa distruga.
Orice director normal la cap ar inchide poarta cu lacat si cu paza la poarta dupa ce se incheie programul de invatamant, mai ales cand abia s-a terminat o investitie de milioane.
Plateste Toma din banii lui pagubele din distrugeri, raspunde in procese daca apar accidentari, victime? Tu si Toma ziceti de parca scolile sunt tarlaua directorilor si nu vor sa o dea la copii, din rautate. De fapt, nici Toma nu cred ca prea vrea, ca la alte chestii a dat cu pumnu in masa si s-a facut cum a zis, directorii sunt toti aserviti, deci hai sa lasam gargara. Nu vrea nimeni sa-si asume raspunderea, de fapt, asta e realitatea.
Au și directorii de școli dreptatea lor. Dacă un elev se accidentează pe terenurile de sport ale școlilor există probabilitatea să fie învinovățiți administratorii școlilor și atunci directorii preferă să nu se lege la cap dacă nu-i doare. Doar dacă se modifică regulamentul de funcționare al școlilor în sensul absolvirii de orice vină a administratorilor, în cazul unor potențiale accidente petrecute în afara perioadei cursurilor, atunci se produce normalitatea și elevii pot beneficia după cum doresc de bazele sportive ale școlilor.
Avand in vedere ca multi cauta sa se imbogateasca rapid pe seama institutiilor publice, e normal sa fie inchise in afara orelor legale de invatamant.
N-ati vazut cum parintii ce au copil inconstient care se accidenteaza singur din proprie prostie chiar mortal vin imediat si se dau victime si vor sa se imbogateasca peste noapte cerand despagubiri de milioane mai mari ca poturile de la loterie?
Era acum recent un caz cu un nebun care circula cu viteza pe sosea, scapa de sub control masina si intra in decor, iar apoi familia a dat in judecata statul, de parca statul era vinovat ca idiotul i-a dat talpa pana cand a crapat. Culmea au gasit si un judecator la fel de tampit si vitezoman care le-a dat despagubiri, ca doar nu da judecatorul de la el, da de la noi.
traiasca boc pentru spatiile de joaca cu acces liber facute, si nu in cadrul scolilor.
Da, asta este soluția; în fiecare cartier să se amenajeze un spațiu pentru două trei terenuri pentru practicat un sport. Un teren de minifotbal, unul pentru volei, tenis, baschet și două trei mese pentru tenis de masă.