Ce vină au avut ? Ce puteau face mai mult ? Vezi opinii pro și contra

Nu doar la Buzău, ci în toată țara, se ia la puricat în aceste zile „Cazul Săpoca”.

O întreagă polemică s-a iscat pe acțiunea sau, mai exact, lipsa de acțiune a celor două asistente care aveau în grijă saloanele 206 și 207 – unde s-a produs crima multiplă.

Mulți le acuză pe asistente, puțini le apără. În rândurile de mai jos prezentăm opinii pro și contra – formulate de oameni de rând, dar și de angajați din spital.

CONTRA

„De ce n-au acționat la timp ? Pentru că dormeau!”

„Nu știu dacă dormeau. Mă gândesc mai degrabă că le-a fost frică” – Sorina Pintea, ministrul Sănătății

„Dacă n-ar fi dormit, ar fi auzit zgomotul produs de prima lovitură. Ar fi dat alarma mai repede. Rezultă victime mai puține”

„Eroare gravă. Au lăsat stativul pentru perfuzii în salon. E interzis a se lăsa obiecte contondente la îndemâna pacienților”

„Li se va face plângere penală pentru neglijență în serviciu” – Sorina Pintea, ministrul Sănătății

„De ce n-au observat din timp faptul că pacientul e agitat ?”

„E sigur că asistentele i-au administrat tratamentul ? Am văzut că dna ministru se îndoia de acest lucru”

PRO

„Asistentele medicale sunt angajate pentru a administra tratamente. Nu sunt luptători din trupele speciale pentru a se lua la trântă cu bărbați periculoși”

„Au făcut foarte bine că nu au intervenit fizic. Altfel, azi li se cânta prohodul”

„Nu dormeau, ele au alertat muncitorii de la supraveghere și au sunat la 112. Ce voiați să facă mai mult”

„Faza cu stativul de perfuzii e incorectă și ipocrită. Așa, oricând, un bolnav căruia i se administrează o perfuzie îl poate folosi drept armă. Ce facem, nu mai punem perfuzii ? Deocamdată nu s-a inventat altceva”

„De ce n-au pomenit nimic până acum despre pericolul stativului de perfuzii cadrele medicale superioare ? Medici, directori, inspectori ? Nu vi se pare o ipocrizie să puneți treaba asta doar în cârca asistentelor ?”

Așteptăm mai jos și opiniile/comentariile dvs. referitoare la aceste aspecte. Pe cele mai pertinente le vom publica. E important a se releva aspectele în neregulă pentru a putea fi corectate. La fel de important e și a se evita formularea de acuze asupra unor persoane nevinovate. Cu toții am fost măcar o dată în viață arătați cu degetul pe nedrept, din reavoință sau ignoranță. Sentimentul nu e unul plăcut, ba chiar frustrant.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Ce vină au avut ? Ce puteau face mai mult ? Vezi opinii pro și contra

  • Am intalnit cateva cazuri de sevraj din lipsa de alcool ,dar nu s au manifestat ca cel de la Sapoca. Aceste pers au cazut jos s au zbatut ca la criza de epilepsie si dupa revenire,nu stiau unde sunt si nu recunosteau persoanele de fata. Un caz aparte a fost un sevraj pe lipsa de droguri,care a devenit violent si agitat,dar tot nu ca cel de la Sapoca. Cred ca sufer si de alte boli psihice..

    Răspunde
  • daca un pacient cu tulburarii psihice pleaca cind are perfuzia si cu stativul in mina si da la un alt pacient in cap cu el atunci ce facem desfiintati stativele la cei psihici si inventatii alt sistem

    Răspunde
  • Asa cum am mai spus ;unele tranchilizante la unii indivizi au efect invers și produc hiperexcitatie (cazul de fața)….mai ales atunci când nu sunt dozate corect….

    Răspunde
  • Stativul poate deveni o arma in orice moment. Dar nu doar stativul ci si alte obiecte. De pilda, cu cativa ani in urma , un pacient destul de agresiv care era internat in art.CP 110 a incercat sa ma loveasca dupa ce servise masa cu un scaun. Oare este vina cuiva ca pacientii au scaune la masa???

    Răspunde
  • Buna seara, numele meu nu are importantă. important e ca si eu am soțul in același situație. si eu l-am internat ultima dată in vinerea mare. si tot la fel s- a manifestat criza. după doua zile si doua nopți din lipsa de alcool a loat-o razna. căuta o ranga cu care urma să deschidă o ușă si desi fusese sedat nu a avut efect. dar nu a fost violent. aceste crize diferă si nu mai știe ce face. problema mea este că sistemul nu ia in considerare gravitatea acestei boli. nu mai există secția de dezalcoolizare din lipsa banilor si deci ne confruntam in continuare cu alcoolul. imediat ajuns acasă soțul meu desi știa că nu trebuie să nu mai bea a scurs niste drojdie si a luat-o de la capăt. acum sunt nevoita sa-i cumpăr zilnic o doza de vin pt a evita aceste crize. chiar si așa si tot mai face crize indiferent de cantitatea care a consumat-o. o alta problema o am referitor la posibilitatea de a interna persoana in cauza – dacă nu ai o trimitere de la medicul de familie. salvarea nu-l ia si atunci ce facem ? așteptăm să ne omoare ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.