Cele mai bune jucării pentru bebelușii de 0-6 luni
Jucăriile au un rol semnificativ în dezvoltarea bebelușilor în primele 6 luni de viață. Înainte de a afla care sunt cele mai bune jucării pentru bebelușii de 0-6 luni este esențial să vedem ce face un bebeluș în prima parte a vieții din punct de vedere al dezvoltării sale și al interesului pe care îl manifestă față de anumite lucruri.
Ei bine, până la vârstă de 6 luni, moment în care începe să stea în funduleț, bebelușul va sta mai mult culcat pe spate în marea parte a timpului. De la naștere și până la 3 luni bebelușul va sta destul de mult timp culcat, nemișcat și cuminte.
Odată cu împlinirea primelor 3-4 luni de viață, acesta va învață să țină capul sus, să ducă diferite obiecte la gură și să se rostogolească de pe o parte pe alta. Practic, bebelușul la 3 luni începe să aibă nevoie de jucării care îl vor ajuta să se dezvolte.
Astfel, primele 6 luni le vom împărți în două categorii: jucării pentru bebeluși de 0-3 luni și jucării pentru bebeluși de peste 3 luni. Citește în continuare și află care sunt cele mai bune și cumpărate astfel de accesorii de către părinți.
Cele mai bune jucării pentru bebeluși de 0-3 luni
Cele mai bune jucării pentru bebelușii de 0-3 luni sunt cele care vor stimula auzul și văzul celor mici. Chiar dacă el nu se poate juca cu ele, atenția lui va fi captată de jucăriile care vor fi ținute de altcineva sau care vor fi atârnate de un carusel. Iată câteva exemple de astfel de jucării :
- carusel muzical pentru pătuț;
- jucărie muzicală;
- jucărie zornăitoare;
- jucărie chițăitoare.
Bebelușii vor fii încântați de jucăriile cât mai colorate și de cele care scot sunete cât mai variate.
Cele mai bune jucării pentru bebelușii de 3-6 luni
Pe lângă jucăriile pe care le-am enunțat mai sus, există și jucării care vor fi mai interesante pentru cel mic odată ce împlinește vârsta de 3 luni. Între timp, cel mic a mai crescut, are mobilitate și învață să ducă lucruri la gură. Iată ce jucării ar trebui să fie nelipsite:
- centru de activitate;
- jucărie dentiție;
- jucării de plus;
- jucării senzoriale;
- oglindă;
- cărți textile.
Pe măsură ce bebelușii cresc unele jucării devin esențiale. În primele luni de viață, dezvoltarea lui este esențială. Jucăriile pentru bebeluși pot juca un rol crucial în stimularea simțurilor și dezvoltarea abilităților motorii și cognitive, sub supravegherea părinților. Odată cu trecerea timpului și gama de jucării se diversifică, astfel că după ce a împlinit 6 luni, în scurt timp va trebui să achiziționezi un antepremergator din lemn.