Cine are prioritate în obținerea locului de parcare
La finalul anului trecut, Urbis a finalizat de asfaltat și trasat o parcare generoasă (65 de locuri) la blocurile din capătul str. Spiru Haret.
Surpriză 1, deși zona este plină de mașini, după prima ședință de atribuire, cei de la Urbis, dar și locatarii, au constatat că mai bine de 15 locuri de parcare au rămas neocupate!
Decizie corectă a Urbis
Cei cu a doua sau a treia mașină și-au frecat probabil mâinile, vor putea participa la o a doua etapă, pentru a obține un loc suplimentar.
Numai că Urbis a decis ca aceste 15-20 de locuri neocupate să fie oferite locatarilor din alte zone (învecinate) ale Bd. Unirii, acolo unde s-au înregistrat cazuri de cetățeni care n-au reușit să obțină (măcar) un loc de parcare.
Surpriză 2, la această a doua ședință, după ce s-a pus afișe prin cartier, s-au atribuit toate locurile rămase.
Concluzie: Bravo, Urbis! Prioritate trebuie să aibă cetățenii care vor un loc de parcare (singurul), chiar dacă nu locuiesc la blocurile din imediata vecinătate.
Regulamentul nu stabilea exact cine are prioritate
Art.41 – În cazul în care numărul de solicitanţi este mai mic decât numărul de locuri de parcare amenajate,
se pot atribui locuri de parcare şi pentru locatarii din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţă aferentă acestora, sau se pot atribui mai multe locuri de parcare pentru acelaşi apartament.
Citește și:
Îmi pare extraordinar de ”rău” că de o săptămână toată familia ne-am relocat, legal, ”la țară”. Pentru locuință tot se va plăti impozit de către noul proprietar, dar pentru bunurile mobile și plus banii pe care-i vărsam lunar în această localitate pe care doar de propria-mi rușine o numeam oraș de baștină, sper să contribui cu MINUS la marele buget! După ce-mi vine și autostrada la nas, tâmpită să fiu să mai pun piciorul pe moșia lui Toma, o mică copie a mai multor localități, ca să nu zic circ sau bâlci că aș duce în derizoriu aceste două ocupații umane absolut legitime și necesare în istoria omenirii, comparându-le cu Buzăul.
Rămâneți sănătoși, de la mult mers pe jos, cu bicicleta sau autobuzul, către ceva!
La revedere!
La revedere Eugen ! Ramai tu cu oile !
Tu mergi cu asinii!
In aceeași accepțiune cu @OB, peste numai câteva luni sper din tot sufletul sa fac și eu marea realocare din municipiul Buzău, viitoare comuna, dedicata exclusiv pensionarilor și bugetarilor.
Ramai cu bine tovarășe Tomiță, mi-a ajuns de-atata modernism făcut în mega viteza.
Dacă nu sunt mulțumit de procedura de atribuire unde pot face contestație? În HCL nu am găsit nimic!
Multa sanatate îti uram
Și cine naiba vine de la „mama dracului”, de la 7 blocuri distanță, să își parcheze mașina la alt bloc, sub privirile „binevoitoare”, ale celor din blocul respectiv?
Cred că mai bine ar fi stabilirea unui preț de 4-500 lei pe an și o transparență totală cu privire la cheltuirea acestor bani. Prețul actual de 120 lei pe an este ridicol de mic.
Drum bun celor care plecati, o sa va prindeti in hora cu cei din blocajele scolii 11, in Unirii Nord sau pe avarii la farmacia Dona. Bine, asta daca nu luati autostrada pana la Bucuresti sa va luati paine.
Unii își așteaptă soarta, la rând, alții ne-o ajutăm cât ne duce capul și cum putem noi mai bine să ne-o personalizăm. O astfel de decizie necesită orice mai puțin factorul ”cum se descurcă alții ne descurcăm și noi” ori ”hai că vedem ce-om face!”, dar mulțumesc de grijă! Ne cunoaștem foarte bine nevoile, la anii mei, iar Buzăul nu e un oraș care să ni le satisfacă, în special că nu suntem genul care să-și copieze existența după cum e modern, civilizant, occidental și alte asemenea argumente sociale de rit nou.
P.S. Să ne mutăm din oraș la Mărăcineni ori alte teritorii similare ar însemna să ne transformăm din supuși, simple numere la recensământ, în idioți, cu tot respectul.
Este cea mai bună idee plecarea din Buzău. Plecarea din județul Buzău. Județul ăsta are ghinion.
O platforma transparenta cu locurile de parcare pe care s-a improprietarit Urbis nu se poate?
In momentul de fata n-ai nici o posibilitate sa afli daca locul e liber pentru a parca sau e vandut.
In unele zone inteleg ca multi riverani doar se folosesc de indicatoarele cu parcare de resedinta ca amenintare pentru cei ce nu locuiesc in zona, in realitate pe acele locuri sunt cazuri ca nici nu mai exista contracte valabile si riveranii se dau proprietari pe locuri in fals in fata celor ce parcheaza temporar in zona pentru ca viziteaza pe cineva sau fac cumparaturi la unitatile din preajma parcarii.
Nu e normal ca primaria si Urbis sa permita teapa si santajul.
Primarul din sectorul 3 cum poate sa transparentizeze lucrurile cu privire la parcari? Acesta a facut platforma online unde vezi gratuit si fara nici un cont ce loc este liber de contract si care e contractat. Si e tot de la PSD. Si nu e singurul primar care a facut asta. Pe unele platformem, ca vizitator vezi chiar detalii cu privire la contractul de atribuire.