Cine câștigă și cine pierde în urma acestei șmecherii! VIDEO
Vezi clipul video de mai jos. Un copil de clasa a cincea spune că vrea la școala de surzi din Buzău deși aude și vorbește cât se poate de normal.
În aceeași situație este și fratele său de clasa a șaptea. Cei doi frați sunt din Blăjani, iar înregistrarea a fost făcută publică de Ionica Tarău.
Pornind de la această mărturisire, se pune logic întrebarea câți astfel de copii normali sunt încadrați la scolile și liceele speciale din Buzău.
Din această „afacere”, statul pierde miliarde de lei vechi în fiecare an. De câștigat o fac părinții elevilor, dar și angajații unităților de învățământ special.
Cine câștigă ?
*Părinții copiilor. Primesc indemnizație de handicap pentru copiii lor (normali), plus alocație dublă. De asemenea, pentru că elevii stau la internat cu cazare și masă plătite de stat, părinții nu cheltuie (mai) nimic.
*Cadrele didactice și angajații școlilor/liceelor speciale. Umflându-se artificial, cu copii normali, numărul de elevi, se poate mări schema de personal și numărul de ore.
Cine pierde ?
Statul român. Foarte probabil miliarde de lei vechi în fiecare an. Se achită inutil indemnizații de handicap, alocații duble, cazare și masă pentru copii normali. De asemenea, salarii și remunerații pentru angajați de care în mod normal nu ar fi nevoie.
Copii traumatizați psihic
Ionica Tarău a mai adăugat o consecință nefastă a acestei situații aberante. Faptul că elevi/copii normali se pot alege pe viață (din cauza unor părinți iresponsabili și a sistemului viciat) cu eticheta de persoană cu dizabilitate.
Sub motto-ul, „sărăcia nu este un handicap”, Ionica Tarău a publicat pe pagina sa de facebook și o altă mărturie a unei tinere.
Cristina susține că a fost traumatizată psihic pentru că părinții au băgat-o forțat într-o astfel de școală specială: ,,Am judecat-o aspru pe mama pentru ca datorită unor neajunsuri materiale, eram 8 copii, pe noi trei ne-a dus la școala de surzi. Am rămas cu o trauma pentru care și acum mă tratez”.
99% din certificatele de handicap sunt luate pe baza de coruptie, cei declarati handicapati in acte neavand nici o boala in afara de boala de a fura bani de la stat.
Si toate institutiile in masura sa stopeze acest fenomen nu fac nimic, ba din contra, incurajeaza fenomenul pentru a cumpara voturi din bani publici folosind aceasta furaciune. Daca te duci la primarie sa cersesti bani, te invata funtionarii cum sa faci sa te faci handicapat in acte ca sa incasezi 500 euro/luna ajutoare de handicap si te invata si pe cine trebuie sa pui stampila ca sa fii sigur ca vei primi mereu ajutoarele.
M-aș bucura ca ONG urile din Buzău să identifice la timp copiii/elevii cu ADHD.M-aș bucura ca ONG urile din Buzău să militeze pentru ca psihologii școlari să nu mai aibă norme didactice.M-aș bucura ca ONG urile din Buzău să militeze pentru responsabilizarea cadrelor sanitare din școli.M-aș bucura ca ONG urile din Buzau să militeze ca psihologii ,cadrele sanitare și polițistul de proximitate să se prezinte la ședințele cu părinții pentru a identifica împreună problemele elevilor și a le rezolva tot împreună!Ionica Tarău să facă o plângere la IPJ Bz și la Parchet pentru aspectele aduse la cunoștința publicului.A acuza la infinit că ,,părinții sunt iresponsabili,, fără a exista o plângere penală nu rezolvă nimic.Când părintele ,,iresponsabil,,și-a înscris copilul ,,la școala de surzi,directorul instituției trebuia să respingă cererea!Așa,vorbim vorbe ,ne facem că avem inițiativă civică și totul se uită!Mă uimește răutatea umană!
Primii care câștigă sunt cei care întocmesc acte false. O șpagă bună. De ce nu sunt trași la răspundere?
De ce nu face doamna Tarău o plângere împotriva angajaților care au aprobat înscrierea elevilor clinic sănătoși la ,,Școala de Surzi,,?