Cine pierde, cine câștigă după modernizarea centrului Buzăului
„Buzoienii vor fi încurajați, după modernizare, să stea în centru, nu doar să fie în trecere ca acum”.
Enunțul îi aparține primarului C-tin Toma într-o declarație legată de transformarea centrului Buzăului.
Traficul auto a fost închis pe Aleea Trandafirilor și pe strada ce mărginea Platoul Dacia.
În schimb, vor apărea spații verzi, băncuțe cu forme diferite, canale cu apă și arteziene.
Cum se modifică afacerile
Vor fi, evident, încurajate terasele, cofetăriile, pizzeriile și restaurantele cu servire în aer liber.
Centrul Buzăului va deveni un loc mai prietenos cu cei tineri, se încurajează socializarea, ieșirea în oraș.
Dezavantajate vor fi în primul rând farmaciile (patru la număr!) care nu mai beneficiază nici de clienții care veneau cu mașinile și opreau pe stradă. Și numărul magazinelor cu telefoane mobile (la fel de multe în zonă) probabil că se diminua în timp.
În horă ar putea intra inclusiv Palatul Comunal. Funcționărimea din Primărie se va muta de anul viitor în noul sediu de la Bazar, iar Palatul Comunal se va deschide și el pentru copii și tineri. Instituția „Palatului Copiilor” se va muta aici, mai ales că urmează, din ce se aude, să intre în administrarea Primăriei Buzău.
Încheiem articolul tot cu o declarație a primarului: „Sper că la final, împreună cu zona Cuza Vodă, Buzăul să aibă un centru cu care să se mândrească, nu cu unul de care să se jeneze”.
În plan sunt reabilitarea blocurilor din centru (s-au atras deja proiecte cu fonduri europene) și relocarea unor familii mai puțin civilizate de pe Cuza Vodă (un cartier de locuințe sociale se va construi de anul viitor pe str. Depozitului în Simileasca).
Citește și:
Centrul orasului european tipic e intesat cu pub-uri, restaurante, galerii de arta, muzee (la care cica omul merge pe jos, d-aia vor avea succes noile stabilimente aparute nu stim cum exact, si in detrimentul farmaciilor :))) ). Centrul orasului european tipic e destinat activitatilor sociale de relaxare/enterteinment. Cum? In cat timp e previzionata rocada biznisurilor din zona? Ce etape sunt urmarite si cum vede administratia solutii pentru a incuraja fenomenul? Raspunsul e vesnicul: Atragem, oras deschis cu logo de a invins Parisul, va fi frumos! Deocamdata, moloz. Mult moloz (metaforic vorbind).
Așteptăm cu nerăbdare aceasta schimbare, mai ales relocarea acelor familii ce ne-au terorizat ani la rând
Ideea nu este rea, atâta timp cât vine la pachet cu activități de petrecere a timpului liber:restaurante, cafenele, terase, librarii sau spatii destinate destiderii (popicarie, biliard, etc.) . Dar pentru a atrage este nevoie de o parcare pe masura spațiului destinat recreerii, altfel zona va avea căutarea pe care au avut-o spatiile comerciale de pe Cuza Vodă după deschiderea Mall-urilor din Micro 3. O idee pentru Palatul Comunal: spații pentru Palatul Copiilor și pentru Clubul Pensionarilor. Poate ca și AGIR Sucursala Buzau ar fi interesata de un spatiu, sau alte asociații care isi doresc un spațiu de întâlnire.
Sa speram ca centrul orașului nu va arata ca Iazul Morilor. În ceea ce privește str. CUZA Vodă, trebuie sa i se schimbe fata în totalitate (sa fie numai terase, restaurante, cafenele, cofetarii, etc).
Draga Tereaca, cand nu comenta nimeni era bine ca ti-am facut pofta la vizitatori, acum trunchiezi mesajele dupa cat pricepi tu? Daca doresc sa scriu un rezumat, o fac singur si avizat. Adios, ~prietene~, Karma is a bitch!
E ca deviza comerțului: pierzi, câștigi, negustor te numești! Măcar se bucură Telemealover! Și mie mi-a „cosmetizat” gazda vreo două comentarii dar n-am luat o decizie radicală. În fond e saitul lui și ia ce decizii dorește. Sunt mulțumit că încă publică „inepțiile” legate de „sindromul morții subite”, termen recent scos pe piață de „știință”!
Cine e „Telemealover” ?
Cum cine? Iubitorul de oi.
Ce mai cauti pe net ca sa postezi ca si cum ai scris tu ? De unde te mai inspiri, lache ? Tot http://www.rechindebahlui.ro ?!
Oaie.