Cine și-l mai aduce aminte pe acest om ? A fost primarul Buzăului între 90 și 92! A acceptat să ajute din nou orașul Buzău!


Acest om e o statuie vie a industriei buzoiene. Cu siguranță, dintre cititorii acestui articol, primii îl vor recunoaște foștii și actualii salariați de la Ductil, fosta fabrică de sârmă și electrozi dinainte de revoluție.

Pe lângă activitatea prodigioasă din uzină, Vasile Moraru, a fost și întâiul primar al municipiului Buzău de după revoluție.

„Numirea m-a luat și pe mine prin surprindere. Eram președintele Comisiei Județene a Inginerilor și Tehnicienilor. Nu aveam experiență în administrație. Dar, așa s-a decis atunci, să fie numit cineva care să nu fi făcut politică, un specialist din industrie. Am acceptat, am stat primar până în iunie 1992 când s-au ținut primele alegeri”, ne-a spus, azi, Moraru.

După intermezzo-ul administrativ, Moraru a revenit la Ductil, a pus umărul la bunul mers al societății în acei ani tulburi și, apoi, la privatizarea de succes a firmei.

De patru ani, Moraru este pensionar, stă mai mult pe la Monteoru unde are o casă, dar mai dă câte o mână de ajutor la Centrul de prelucrare a oțelului (Constam), mica uzină din zona industrială, lângă Rotec.

Recent, Moraru a acceptat să se implice într-un proiect important pentru orașul Buzău și industria buzoiană.

„M-au rugat domnul Sălcuțan și alții, să-i ajut cu experiența și cunostințele mele din industrie. N-am putut să-i refuz. E și o datorie a mea, ca bun buzoian. O fac gratuit, sunt voluntar cum se spune. Voi fi managerul acestui centru științific pe care trebuie să-l facem la Buzău. M-am implicat pentru că eu sunt un tip serios și am văzut și la acești oameni seriozitate. De-acum e și o ambiție de-a mea să facem aici la Buzău ceva deosebit. Nu doar că e unic în România, dar trebuie să fie ceva care să-i impresioneze pe cei care îi vor trece pragul. Cunosc după atâția ani pe cei mai importanți oameni din industria românească, știu la ce porți să bat pentru a obține ce ne trebuie nouă. Scopul final este cel de a salva industria buzoiană. Fie că vorbim de firma mari, internaționale, fie de mici ateliere românești, toți se plâng că nu mai au meseriași. Trebuie să-i reapropiem pe tineri de tehnică, tehnologie, știință, industrie”, a afirmat Moraru în speech-ul ținut ieri la Conacul Marghiloman.

Science-center-ul de la Buzău, la care vor ajuta industriașii buzoieni, ar urma să fie inaugurat anul viitor.

Citește și articolul: Această „omidă” va apărea pe șoseaua de centură! Buzăul va fi primul oraș din țară care va avea așa ceva!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Cine și-l mai aduce aminte pe acest om ? A fost primarul Buzăului între 90 și 92! A acceptat să ajute din nou orașul Buzău!

  • Hai sa fim seriosi! O fosila care n-are ce cauta acolo. A ajutat la privatizarea Ductil!?!?. Apoi a „ajutat” Constamul, sa ce? Sa intre in faliment. S-au terminat oamenii capabili din Buzau exact la „industriasul” asta comunistoid. Sau cineva are niste datorii de platit? Ne-am lamurit si cu centrul asta! Alta supapa de refulat bani.

    Răspunde
  • Sunt inca atatia tineri plini de idei, energie si cu putere creatoare si viziune in orasul asta. Nu sunt finantati, nu sunt doriti, totuleste inca „in gasca”, asa cum tot dlui primar ii place sa spuna. Pacat.

    Răspunde
  • Marete si absolut necesare „investitii”,cred ca muzeul din spital (Bratianu) si science-center-ul vor revigora cultura,asistenta medicala si mai ales „economia” buzoiana.In sfarsit avem la conducere oamenii ” providentiali „, pe care ii meritam……….

    Răspunde
  • Si nu i-a ajuns? Unii chiar nu se mai satura. Putea pastra o coordonare onorifica daca isi dorea atat de mult sa participe cu ideile sale la punerea pe picioare a centrului, si putea sprijini in accederea in functie a unui om in putere, cu viziune proaspata, cu entuziasm si suficienta motivatie pentru reusita. Deja miroase a o alta afacere si cam atat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.