Comuna cu cei mai puțini asistați social!

„Da, avem în comună doar opt dosare de asistați social”.

Declarația „miracol” îi aparține lui Gabriel Popescu – primarului comunei Glodeanu Siliștea (jud. Buzău).

Acesta a fost sunat azi de buzoienii.ro, reporterul fiind mirat că Glodeanu Siliștea apare (în cifrele oficiale consultate) cu doar 28 de șomeri la o populație de aproape 4 mii de locuitori.

„Nu știu cum e pe la alții, dar la noi asistații social chiar sunt puși la muncă. Domnul vice, Laurențiu, îi ține din scurt. Au fost destui cărora nu le-a convenit să muncească și n-au mai venit. Imediat au fost tăiați de pe listă” – Gabriel Popescu, primar Gl. Siliștea.

„Apoi, numărul mic de șomeri din comună se datorează și faptului că avem localnici care merg la muncă la Urziceni și București. Pot să vă dau și două exemple de bună practică. Fan Curier și Mega Image – au pus la dispoziție mijloace de transport cu care iau și aduc muncitori din Glodeanu Siliștea” – Gabriel Popescu, primar din partea PSD

Notă. În județ e posibil să există și alte comune cu număr mic de șomeri – asistați social. Reporterul buzoienii.ro va căuta să le afle în zilele următoare.

Atenție la minciună

Județul Buzău nu e pe primul loc din țară la șomeri, ci la asistați social adulți! Jud. Buzău deține recordul la nivel național cu o armată de peste 6.500 de adulți asistați social – care sunt scriptic trecuți la șomeri – dar care n-au avut de peste 27 de luni un loc de muncă.

Unii dintre ei, probabil majoritatea, n-au avut niciodată un loc de muncă, iar dacă li s-ar oferi l-ar refuza.

Topul comunelor cu „șomeri” – asistați social

1 Viperești 371

2 Calvini 362

3 Mihăilești 314

4 Luciu 296

5 Buda 286

6 Vernești 280

7 Râmnicelu 267

8 Smeeni 262

9 Țintești 225

10 Pănătău 225

Afirmația „Buzăul – locul 1 la șomeri” lovește pe undeva nemeritat în mediul de afaceri local care are nevoie de muncitori – dar sârguincioși și care să stăpânească bine o meserie.

Citește și:

6 comentarii la „Comuna cu cei mai puțini asistați social!

  • Beneficiar al venitului minim garantat este denumirea completa si corecta la care face referire toata tara asta cand se simte poporul saracit, categorie la care se refera si primarul. Adica vreo 176.764 la Decembrie 2020, fiecare primind in medie 265,71 lei. Altfel, asistat social este orice beneficiar al unui avantaj material, direct – bani, sau indirect – subventie, FARA a fi cotizat in prealabil pentru acel beneficiu.
    Somerii si pensionarii nu sunt asistati, pentru ca aceasta calitate se atinge dupa un stagiu de cotizare in campul muncii. Nu poti fi pensionar ori somer daca nu ai avut cartea de munca varata undeva. In schimb, cei mai multi asistati social din Romania, asa cum ii incadreaza si Statistica, sunt minorii eligibili pentru alocatie. Vreo 3 milioane. Apoi sunt cei aflati in ingrijire copii, ingrijire persoane cu handicap si persoanele cu handicap. Indirect, asistatii social sunt si cei care beneficiaza de subventii la transport, la combustibil pentru incalzire.
    P.S. In Decembrie 2020, cei mai multi „asistati social”, aia din primul aliniat, au fost in Dolj si Bacau, nu Buzau. cu 11.120 si 9.609, fata de 9.467. Daca analizam insa in functie de populatia judetului, nu stam chiar asa de rau. Sursa>
    https://www.mmanpis.ro/wp-content/uploads/2021/01/VMG_Decembrie_2020.pdf

    Răspunde
  • Bună ziua!
    Vina cu asistații sociali, le revine din păcate tot PSD ului, pt că a încurajat lenea si nesimțirea! Cunosc oameni tineri, cu ajutor social, au mașini, pot munci, in schimb te sfidează de nu se poate, iar așa ceva mi se pare de neconceput! Nu găsești un om să te ajute la nevoie, statul pierde de 2 ori din cauza lor:1)pt ca daca lucra, oprea impozit pe salariu;2) pt ca le dă bani degeaba unor puturosi nesimțiți!!!
    In schimb nu au bani sa mareasca acele pensii care merită mărite!
    Cu respect Nelu Vasilache!

    Răspunde
  • Te-ar premia Caragiale , domnu’ Nelu Vasilache ! Parc-așa era vorba : dacă-i anonimă , o semnez !
    Cu respect , domnu’ Nelu !

    Răspunde
  • Nu au bani să mărească pensiile pentru că nu sunt în stare să colecteze taxele și impozitele. Suntem pe ultimul loc în UE la colectarea TVA-ului. Deci, statul nu este în stare să își strângă banii care i se cuvin. După care intervine modul în care sunt cheltuiți banii publici…
    Problema principală nu sunt cei care beneficiază de venitul minim garantat, ci faptul că aveam prea mulți bugetari, unii plătiți foarte bine, iar cheltuielile cu achizițiile publice se fac cu dedicație.
    Lipsa de educație duce la astfel de lucruri.
    Sunt cetățeni care nu au niciun venit, nefiind nici șomeri, nici cu venitul minim garantat. Pe aceștia nu îi contabilizează nimeni.
    Câțu a spus că educația și sănătatea nu sunt priorități, ci mediul privat. Nimic mai greșit! Pentru a avea oameni pregătiți în orice domeniu ai nevoie de un sistem de educație performant și adaptat realităților actuale. Un Euro investit în educație aduce înapoi 10 Euro. Apoi ai nevoie de un sistem de sănătate public performant care să se ocupe de sănătatea tuturor cetățenilor. După care ai nevoie de un sistem de ordine și siguranță publică performant, pentru că degeaba ai școli și spitale performante dacă nu poți să ajungi la ele în siguranță.
    Guvernul trebuie să investească în astfel de domenii, dar și în dezvoltarea infrastructurii rutiere. O astfel de investiție dezvoltă zona respectivă încă din stadiul de execuție.
    Reducerile salariale duc la reducerea consumului și, astfel, la diminuarea veniturilor statului din taxe și impozite.
    Dar, cu actuali guvernanți nu vom avea parte de așa ceva, ci doar de bătaie de joc și de austeritate. Pe banii noștri!

    Răspunde
  • Radule, esti pe dinafara problemei, hai sa iti zic una de la Margaret Thatcher, ca tot ai viziuni puternic de stanga:
    Margaret Thatcher — ‘The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.’

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.