Consilierul Ion Barbu dă soluția nemulțumiților. „Semnături și apoi flexul”

S-au dus vremurile în care buzoienii care voiau să-și pună centrală erau oprimați de angajații/susținătorii sistemului centralizat.

Raportul de forțe s-a schimbat radical, iar acum cei puțini care au mai rămas la RAM încep să fie debranșați forțat.

„Ce ne facem ? A mai rămas în tot blocul doar un apartament la RAM! Din cauza lui nea Gică de la etajul patru, care nu vrea să se debranșeze, deși ar avea bani de centrală, suntem puși să plătim toți pentru plasa de la subsol ori țevile care ne mai trec prin casă”.

Un exemplu din sutele care sunt în Buzău: bloc G2, strada Viitorului. Doar o doamnă farmacistă de la etajul 2 a rămas la RAM

Sunt sute de astfel de mesaje pe rețelele de socializare ori în mass-media locală. Diferă doar etajul, cartierul și numele. În loc de nea Gică, e nea Vasile ori tanti Neta.

Consilierul Ion Barbu, cel mai aplecat din Buzău în astfel de spețe, a venit cu soluția.

„Le recomand locatarilor dintr-un astfel de bloc în care a mai rămas un singur abonat la RAM să facă ședință pe scară, să strângă semnături de la toți și să întocmească un proces verbal prin care majoritatea celor din bloc decide desființarea sistemului centralizat din blocul lor. Apoi se trece la anularea țevii care aduce agent termic de la RAM în blocul lor”, a spus Ion Barbu.

Odată debranșat tot blocul, ultimul locatar rămas va trebui să-și monteze și el centrală termică de apartament

La Buzău există și o hotărâre de Consiliu Local prin care R.A.M. urma să treacă la debranșarea forțată a blocurilor cu mai puțin de trei abonați – pe motiv de ineficiență economică. Însă, doar în puține cazuri s-a procedat în acest fel.

R.A.M. se transformă de la anul

Anul viitor, actuala societate R.A.M. va fi desființată. Se va înființa o nouă firmă care va prelua doar „cuiburile” de blocuri acolo unde mai sunt suficienți abonați la RAM – care să-și permită să plătească prețul gigacaloriei fără subvenție.

Cvartalul Micro XIV, unde există o centrală de cartier, e zona din Buzău unde va continua cel mai probabil sistemul centralizat de încălzire

Primarul Toma vrea ca noua societate de termoficare să funcționeze pe principii economice corecte – fără pierderi și fără subvenții. Noua firmă va avea un număr redus de angajați pentru a putea reduce prețul gigacaloriei de la 576,94 de lei (TVA inclus), cât e în prezent.

O misie dificilă în condițiile în care gigacaloria produsă de o centrală termică de apartament e de doar 200 de lei!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Consilierul Ion Barbu dă soluția nemulțumiților. „Semnături și apoi flexul”

  • Juridic vorbind cred ca trebuie reglementat astfel incat cine e debransat sa nu mai fie fortat sa plateasca cota parte dintr-o incalzire pe care nu o primeste, sa o plateasca doar cei ramasi bransati, in cazul concret al cazului de mai sus sa fie platite acele taxe doar de cel ce a ramas bransat si care e singurul beneficiar al retelei RAM.
    Solutia cu flexul s-ar putea sa genereze niste neplaceri in instante in lipsa unei legiferari clare si corecte.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.