Constructor: „Am oprit lucrările. Într-un caz am cerut rezilierea”

Lucrări sistate de firma HidroSalt în mun. Buzău în cazul a trei proiecte cu fonduri europene.

„Îmi pare rău, dar nu mai pot continua. Ar însemna să aduc bani de casă. Prețul materialelor de construcții a luat-o razna. Fier , beton etc. Nu mai zic să fac profit, dar măcar să nu ies în pierdere. Dacă beneficiarii nu sunt de acord cu majorarea contractelor inițiale nu mai lucrăm” – Diogene Băiculescu, manager Hidro Salt

Grădinița de pe Aleea Parcului. Lucrări sistate când se ajunsese la 90%. Beneficiar Primăria Buzău
Centrul Cultural de pe Bd. N. Bălcescu. Lucrări sistate la 90%. Beneficiar CJ Buzău. „Ar mai fi nevoie de 2-3 milioane d elei ca să terminăm”
Noua creșă de pe Col. Buzoianu (fostul sediu al gardienilor Publici). E doar un utilaj înăuntru, atât. „Am trimis la Primăria Buzău solicitare de reziliere a contractului” – Diogene Băiculescu

ULTIMA ORĂ. Veste bună

Diogene Băiculescu, manager Hidro Salt: „Am găsit înțelegere la Primăria Buzău,. Sunt de acord cu majorarea valorii contractelor. De luni, muncitorii vor fi din nou pe cele două șantiere, de la grădiniță și creșă”

Adresa-UAT-Buzau

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Constructor: „Am oprit lucrările. Într-un caz am cerut rezilierea”

  • Ce firma e asta ? Pai domnule draga trebuia să îți asiguri materialele mai întâi și apoi să te apuci de treabă.
    Vrei sa faci profit de 100% ? multumeste-te cu 15%.
    Vrăjeală pentru fraieri. Daca lucrai pentru un privat sa vezi ce umil erai, așa ai găsit fraierii? Când faci o lucrare îți asumi toate riscurile.
    Apropo preturile au crescut treptat în 6-8 luni nu peste noapte. De ce nu te-ai aprovizionat la timp ?

    Răspunde
  • Dumneavoastră nu citiți Ziarul Financiar?! Prețul fierului, în scădere. Prețul petrolului, la minimum ultimelor trei luni. Prețul oțelului și aluminiului, în scădere că urmare a scăderii cererii în China. Buna treabă….

    Răspunde
  • Astia-s oamenii nostri de afaceri, nu stiu ca in afaceri se mai si pierde. Daca ar fi scazut pretul, dadea inapoi din bani? La noi 3 sferturi din afaceri se fac ori pe banii statului, cu risipa, ori la negru. Toti vor castiguri mari peste noapte, altfel nu ridica un pai. Nu e nicio lege care sa iti garanteze ca iesi pe plus la orice afacere. In afaceri iesi pe plus daca te duce capul si nu chiar de fiecare data. Si da, aduci bani de acasa, iar alta data iti negociezi mai bine clauzele si daca nu exista flexibilitate, nu te bagi, lasi pe altul care vrea sa riste.
    Eu asa face asa, i-as lasa sa se duca si as angaja alte firme sa termine, apoi i-as exclude din start de la orice alta licitatie, lista neagra.
    Si eu am facut o investitie cu un anume scop si din cauza preturilor, apoi a trebuit sa „vin cu bani de acasa” ca sa dreg situatia si am iesit in pierdere. A deschis Toma sacul sa-mi dea vreo ceva? Nu, cand esti prost, te arzi, nu-ti acorda nimeni mulligan-uri, ca privilegiatilor prinsi la teava publica de bani prin pile si cumetrii.

    Răspunde
  • @Nu
    Pretul fierului este in scadere la fier vechi.
    Nu si la produsul finit .
    Iar cum au luat-o in sus preturile la materialele de constructii …..tin sa ii dau dreptate constructorului .

    Răspunde
  • Era clara treaba ca vor face manevra aditionalelor la contract cu care vor umfla pretul inca de la atribuire. E o smecherie clasica a abonatilor la contracte cu statul. Mimam oferta mica la atribuire ca sa para ca e corect atribuita apoi mana in mana cu institutia beneficiara facem aditionale cu care ducem pretul pana la cer.
    Aceeasi smecherie s-a facut la toate contractele din constructii. Un celebru caz e cel al Maternitatii Buzau, unde s-a lasat si cu ceva condamnari dupa ce au umflat cu aditionale pretul de vreo 5 ori.
    Multi au scapat, ca beneficiaza de protectie de la generalii care sunt stapanii papusari.

    Răspunde
  • Ciprian, in mod normal constructorul nu ar fi trebuit sa aiba nici un cost crescut cu materialele, avand in vedere ca vorbim de contracte atribuite acum mai bine de 1 an de zile. In mod normal constructorul dupa ce a semnat contractul in care se angajeaza sa construiasca imediat face contracte ferme cu furnizorii sa isi asigure materialele necesare. Nu comanda materiale precum comanda pizza, adica abia cand termina Dorel de facut cimentul se duce patronul sa comande caramida.
    Problema cu aceste firme abonate la contracte cu statul e ca fac lucrarile pe datorie, ei nu detin nimic nici cand participa la atribuire nici dupa ce semneaza contractul… ci fac rost pe parcurs si pe datorie de cele necesare.
    E plin internetul cu stiri in care se arata cum unele firme ce incaseaza milioane de euro din contracte cu statul au in contabilitate 0 angajati, 0 stocuri, 0 active.

    Răspunde
  • Constructorul nu este obligat sa respecte contractul ? Poate ca e vorba de un aranjament , in afara cadrului legal , intre beneficiar si constructor

    Răspunde
  • Cind se solicita bani in plus de unii constructori, domnii Neagu si Toma sint de acord ; oare daca era vorba de banul personal tot asa procedau ?

    Răspunde
  • Cine nu stie bine si doar sta in fata TV, materiale au crescut intre 11-300% din cauza cererii enorme din partea SUA (China nu le mai livreaza).
    In plus, un container care vine acum din China, nu mai costa 4-5.000$ si s-a dus spre 15-20.000$.
    Deci, sunt niste costuri.

    In rest, cu shpagile aveti dreptate, dar de data asta, adevarul e la mijloc.

    Răspunde
  • Aici e vorba de intelegeri-colaborare intre constructor si beneficiar ; ar trebui trimisi la beci ( constructor si cei 2 beneficiari) Oare cum ar fi sa ceara si firmele care construiesc, de exemplu Podul Braila vreo 100 mil euro in plus ?

    Răspunde
  • Adevarul e la mijloc si pentru faptul ca nerespectand termenul de predare al lucrarii din diverse motive in loc sa fie penalizati se fac plati suplimentare pentru ca s-au scumpit materialele de constructii. Bine ar fi ca statul sa achite transele conform contractului dar si constructorul sa predea la timp lucrarea!

    Răspunde
  • Multi nestiutori care vorbesc : Cand o sa lucrati cu bani europeni o sa stii ca lucrurile nu stau asa cum comentati unii de aici !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.