Copiii au smuls bucata de gard care a provocat moartea lui Denis!

Așa arată acum gardul școlii din Cochirleanca.

Cu două bucăți lipsă, smulse cu furie chiar de copii după nenorocirea produsă cu Denis.


O astfel de țepușă i s-a înfipt în coapsă lui Denis când a sărit gardul după minge. Urmarea a fost de groază, țepușa i-a secționat tânărului de 17 ani artera femurală și vena iliacă. Peste două zile a murit!
Localnicii cer din respect față de copilul de 17 ani îndepărtarea totală a gardului din fața școlii

Sărăcia, parte din nenorocire

Peste drum de școală, primăria a amenajat un teren de fotbal pentru elevi.

Prevăzut inclusiv cu sistem de iluminat nocturn. Dar, de când s-a scumpit energia, copiii nu mai acces la întrerupător.

Astfel că tinerii din comună se joacă pe stradă (între școală și teren), sub un bec al iluminatului public, iar terenul rămâne gol după lăsarea întunericului.

Tinerii din sat spun că și terenul a fost încuiat cu lacăt (pentru protejarea investiției), motiv pentru care au rupt gardul cam cu un an în urmă (vezi foto mai sus).
La această oră (miercuri, ora 13.00) are loc înmormântarea tânărului de 17 ani

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Copiii au smuls bucata de gard care a provocat moartea lui Denis!

  • Mare om ăla care, la un moment dat in istorie a inventat ceea ce se numește POARTA !

    Păcat că la Cochirleanca nu a apărut această invenție, ca să poată oamenii să acceada dintr-o parte în alta a doua terenuri delimitate, pe respectiva invenție, numita poarta.

    Apropo, copiii aceia unde băteau mingea, mai exact, pe carosabil sau in interior, miuța la peretele scolii și ce treabă are nocturna terenului, ei băteau mingea la 12 noaptea sau cum, nu-i suficient de lunga ziua lumina, mai ales acum, in plină vară ?!

    Răspunde
    • Dumnezeu sa îl ierte! Denis a fost un băiat minunat, care a trecut prin viata asemenea unei comete pe cerul înstelat al nopții.Sunt mândru ca i-am fost 8 ani profesor, sunt mândru ca l-am cunoscut, sunt mândru ca acum 2 săptămâni am schimbat câteva replici cu privire la viitorul sau. Nu știam ce avea sa se întâmple, dar sunt mândru ca am fost profesor de „DENIS „. VA RAMANE VEȘNIC IN CATALOGUL INIMII MELE!

      Răspunde
  • De faptul ca 3 sferturi din copiii romani sunt vandali nu se spune?
    E vina gardului ca nu a fost educat sa iasa si sa intre pe poarta, ca un om normal? In ziua de azi e incurajat numai anormalul. Ne rupem gatu in gard, daramam gardu. Ne zgariem in copac, dam foc la copacului. Derapam cu bolidu lu taticu, dinamitam soseaua. Hai sa ne revenim cu picioarele pe pamant, totusi… Aia care inchid si incuie nu au o placere sadica, pur si simplu stiu cu cine au de-aface, ca exista o lipsa mare de educatie si totul se vandalizeaza.

    Răspunde
  • Două comentarii ale Anonimului care ne prezintă un adevăr extrem de crunt, având în vedere această tragedie! În țările supercivilizate, cu un popor extrem de educat, 98% dintre proprietăți sunt neîngrădite, iar 2% au gard electrificat, senzori, alarme, etc. La noi procentele sunt inversate! De aici pornește totul! Aici motoarele sunt turate iar claxoanele fac un zgomot infernal în orașe, dincolo nu! Deși, uneori sunt aceleași motoare și claxoane! Trist!

    Răspunde
  • Lasa ca pe vremea lui nea Nicu toate scolile si terenurile de sport erau deschise si la dispozitia copiilor si nu s-a mai vandalizat nimic care sa nu poata fi reparat cu cativa lei… Acum este bine ca terenurile scolilor zac incuiate si nu mai au copiii unde sa faca sport si sa se joace? Sunteti mai incuiati la minte decat comunistii daca sustineti asemenea aberatii cu terenurile de sport ale scolilor incuiate. In realitate asta denota numai interesele meschine precum si comoditatea si nepasarea celor care administreaza aceste terenuri. Si ne mai miram ca suntem ultimii la toate sporturile si copii din ce in ce mai obezi.

    Răspunde
    • Poate fiindcă pe vremea lu’ nea Nicu, teren de sport însemna maidanul din spatele scolii, porțile terenului însemnând niscaiva pomi care se nimereau sa corespunda „necesității”, iar bara transversală care, oricum, a apărut muuult mai târziu, însemna un șpalier care-i prisosea cuiva dintre noi, cei ce batem mingea pe-acolo.
      Astfel ca, orice se strica, se repara chiar gratis, nu doar ieftin, daca asta nu însemna vreo țambra de gard ruptă, vreun geam spart, etc, prilej cu care, pe langa bătaia de rigoare, primită în dublu exemplar, și de la școala dar și de-acasă, trebuia să punem la loc și ceea ce am „vandalizat”.

      Sportul, și „joaca” draga Tatelule, ca sa nu mai iasă copiii obezi, se fac pe bani dar mai ales in cadre special amenajate și supravegheate in consecința și accepțiunea sportului respectiv, nu aiurea, și în nici un caz într-o instituție publică.

      Răspunde
      • Daca sportul si joaca „se fac pe bani” atunci sa nu ne mai miram ca suntem ultimii la toate competitiile sportive iar in Romania se nasc din ce in ce mai putini copii… Institutiile publice despre care vorbesti sunt scolile care ar trebui sa aiba drept scop educarea si dezvoltarea copiilor nu urmarirea intereselor angajatilor si unor smecherasi care beneficiaza de bunul public ca si cum ar fi proprietatea lor.
        Pesemne ca ai crescut pe la tara pe undeva, la scoala mea terenurile de sport erau asfaltate,marcate si aveau porti si panouri de baschet. Si copiii beneficiau fara restrictie aproape te aceate terenuri in timpul liber.

        Răspunde
  • Daca era Toma primar la Cochirleanca…. alta era situatia. Nu-inasa Tereaca ? Ar trebui sa.l clonam…poate si pt Washington, Londra etc , ar merita si ei un vizionar in halat de Metalurgica….

    Răspunde
  • Nicio institutie ori loc public nu ar trebui sa aiba gard, cu exceptia cazurilor cand gardul in sine e o constructie istorica sau landmark al orasului (zidul Episcopiei, zidul vilei Albatros, al tribunalului, gardul Crangului etc). Pentru a proteja peluzele astfel rezultate, si care vor trebui primenite si ingrijite permanent de balarii, sunt convins ca politistii locali s-ar dovedi extrem de utili in a alunga, cu nuieluse, maidanezii nestransi de pe strazi ori vreun umanoid tolanit la umbra. Gardurile sunt pentru oamenii cinstiti, nu pentru hoti. Asadar, sunt inutile, inestetice (fiecare din ce a avut si cum a crezut ca e estetic ca forma si culoare) si, mai nou, mortale. Regulamentul fatadelor condominiilor ar trebui aplicat si proprietatilor cu locuinte individuale si gard. Ca la civilizati doar!

    Răspunde
  • Domnule Profesor Mihai Nicolae mă înclin în fața dumneavoastră pentru gândurile așternute în comentariul postat! Nu vă cunosc, nu știu cine sunteți, dar aveți întreg respectul meu pentru gestul și gândurile dumneavoastră de-a dreptul emoționante!

    Răspunde
  • Domnule Tatelu, pe vremea lui Ceaușescu dacă stăteai la colțul străzii, cu coatele pe gard și „tăiai frunze la câini”, te numeai „parazit” și mergeai la pușcărie printr-un decret pentru parazitism! Acum, pentru aceleași gesturi, te numești „asistat social”, primești bani de la stat, primești ajutoare de la UE, în schimbul unor voturi! Asta în timp ce firmele din construcții și agricultură caută forță de muncă în Asia!

    Răspunde
    • Si ce legatura are asta cu dreptul copiilor de a se juca pe terenurile de sport ale scolilor, in afara programului de invatamant?

      Răspunde
  • Are. „Obrăznicia” unui copil atunci însemna ruperea unei scânduri din gard, spargerea unui geam din greșeală sau un mic gest „nefiresc” față de profesorul de la clasă! Nu generalizez, dar știrile sunt pline cam despre ce înseamnă azi „obrăznicia” unui copil! Ați văzut ce gesturi se fac la ore de către un elev față de un profesor mai ” slab de înger” să spunem!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.