Copiii trebuie însoțiți de părinți! Și cerere depusă cu 2 zile înainte!

Au reușit! Conducerile școlilor din Buzău au izbutit să transforme curțile instituțiilor în cazemate/fortărețe în care nu va pătrunde picior de copil în weekend sau vacanțe.

Lacăt pe poarta de acces la terenul de sport de la Școala nr. 5 Foto arhivă.

Reporterul buzoienii.ro a citit azi „regulamentul de acces” (s-au folosit ghilimelele pentru că în realitate e un regulament de interzicere), iar senzația a fost mai acută decât la parcurgerea, în tinerețe, a literaturii distopice.

Etichetarea drept aberantă a regulamentului e un eufemism și vă veți convinge imediat de asta:

A) Accesul în curtea școlii/terenul de sport se face pe baza unei declarații pe propria răspundere, depusă la secretariatul unității de către părinte/tutore/reprezentant legal al elevului, cu cel puțin 48 de ore înainte de intenția desfășurării activității sportive/recreative.

B) Pe perioada practicării activităților sportive, copiii vor fi însoțiți obligatoriu de către un aparținător (părinte, bunic), pentru supravegherea minorilor.

C) Este interzis jocul de fotbal amenajarea terenului nefiind destinată practicării acestui joc;

Gică Hagi ar fi fost acum probabil agricultor, șef de restaurant sau meșter la uzină dacă regulamentul s-ar fi aplicat pe vremea lui.

Vă dați seama, Gică ar fi trebuit să-l cheme de acasă pe tatăl lui, gospodar în comuna Săcele (jud. Constanța), ca să stea agățat de gardul școlii în timp ce fiul său bătea mingea în curtea școlii cu copiii din sat.

Iar nea Iancu Hagi trebuia, în prealabil, să fi scris o declarație pe proprie răspundere pe care s-o fi depus la secretariatul școlii cu două zile înainte!

Adrian Mutu: „Dacă n-ar fi fost fotbalul aș fi ajuns un vagabond”

Cum ar trebuit să fie regulamentul ?

E sugestia/propunerea reporterului buzoienii.ro – care atunci când era copil bătea mingea în vacanțe în curtea școlii nr. 5 fără niciun regulament și orar și era tare bine așa.

Acum, pe gardul școlii ar trebui să fie pus un banner mare pe care să scrie așa: „Toți copiii sunt bine-veniți pe terenul școlii. Mingea se găsește la portar!”

Din păcate, mă tem că nici așa nu s-ar mai strânge, ad-hoc, de două echipe, mic cu mare (din cauza jocurilor pe telefon și a altor atracții moderne). Auzi la ei, cerere cu două zile înainte și prezența obligatorie a părinților…

Citește și:

loading...

16 comentarii la „Copiii trebuie însoțiți de părinți! Și cerere depusă cu 2 zile înainte!

    • Titlul corect ar fi: „În continuare, profesorii își bat joc de elevi”.
      Așa cum fac marea lor majoritate…
      Directorii au scos acest regulament pentru a nu avea ei nicio răspundere. Și fără fotbal!!! Ce aberație!!!

      Răspunde
    • Tu mai bine ti-ai face griji de poza si numele cu semnificatii naziste pe care le afisezi pe aici, iar Tereaca te tolereaza.

      Răspunde
  • …teribil la ce s-a ajuns!… acum chiar că regret perioada lu’ ceașcă!…

    Răspunde
  • S-a ajuns aici pentru că, din păcate, comportamente de tip „cool” ale multor tineri din ziua de azi sunt încurajate de către stat ( prin aleșii neamului, pentru voturile prostimii), părinți și o parte însemnată dintre profesori!! Prestigiul oricărei instituții de învățământ se câștigă prin disciplină și intoleranta oricărui derapaj! Dar, factorii decidenți nu au urmat, din păcate, puținele instituții de învățământ serioase din țară care au mai rămas! Discuția este lungă…Auraș Tereacă!!

    Răspunde
  • Foarte bine ! De parcuri ați auzit, voi ăștia nemulțumiți ?
    Dacă băiețașu sparge sâmbătă geamurile școlii cu mingea…vine tat-su să plătească ? Nu….zice… lasă să plătească fraierii ăia de la școală!
    Să se ducă în parc !

    Răspunde
    • Cap ai , minte nu-ti mai trebuie !
      Mai bine inlocuiesti cateva geamuri decat sa platesti paza pentru scoala .
      Ia fa tu socoteala si spune cum este mai ieftin .
      Pe timpul lui ceasca nu era nicio scoala transformata in puscarie .

      Răspunde
  • Terenurile școlilor au rămas singurele locuri unde se pot practica sporturile cu mingea gratis în cartiere.Acum toate sunt închiriate către firme cu trecere la inspectorat.Devine aberant cam tot ce se întâmplă in orașul asta mic și prăfuit.

    Răspunde
  • Dar daca minorul intra si isi scoate ochii sau sparge capul pe acolo, nu vine ma-sa si tac-su sa dea scoala in judecata ca i-a lasat accesul liber si i-a nenorocit copilul? Intr-o lume in care poti fi dat in judecata pentru orice, oamenii isi iau precautii, nu?
    In plus, vandalismul e sport national la noi, cine angajeaza oameni sa se asigure ca nu sunt distruse lucrurile din curtea scolii?

    Răspunde
    • Poliția locală nu are vacanță. La Buzău ei „păzesc” școlile.
      Legea e făcută pe șervețele umede ca nu se înțelege nimic clar. Un director o poate interpreta că are „obligația” să introducă în regulament acordarea accesului gratuit pentru sport timp de 15 secunde după miezul nopții în fiecare zi de marți. Dacă scrie asta e perfect legal. Fără penalizări pentru neaplicare, fără ceva clar. Vorbe.
      Totul este la latitudinea directorilor de școli! Să nu uităm că nu sunt mulți directori „independenți de voința altora” ( Inspectorat școlar, primărie, viceprimărie (la noi)… etc). Baba oarba legislativă.

      Răspunde
    • Toate unitățile de învățământ din municipiul Buzău sunt păzite (e mult spus) de către gardienii locali ai primăriei. Pe timpul nopții această pază umană ar trebui înlocuită cu paza prin sistem de alarmă și monitorizare video.
      Cumva gardienii nu vor să fie deranjați atunci când nu se fac ore in școli? Tocmai a anunțat primarul că vor primi normă de hrană (de ce, Dumnezeu poate știe) în valoare de minim 750 lei net/lună. Deci, la muncă, domnilor!
      Copii au nevoie să facă mișcare! O populație sănătoasă este o populație productivă!

      Răspunde
  • In schimb au voie sa joace fotbal si sa faca galagie pana la miezul noptii toti bombardierii , dar o fac pe bani. Ex. Scoala 15.

    Răspunde
    • trăiască primaria cluj cu spatiile de practicare a sportului în timpul liber facute. pacat ca nu luam genul asta de modele.

      Răspunde
  • Era oarecum previzibil. Culmea este că există forme de viață care argumentează cu „distrugerile”. Să nu folosim terenurile pentru că se degradează. E bine că sunt, ne lăudăm cu ele, dar e păcat să le folosim. Mai bine avem copii obezi, că se mișcă rar și nu distrug mai nimic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.