OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cu sau fără gard viu ? Controversa revine! Toma: „Va decide arhitectul peisagist pe care-l vom angaja”

Controversa gardului viu revine în actualitate în 2017 în Buzău. Subiectul a mai fost dezbătut la televiziunile locale în urmă cu doi ani. Atunci vicele Fănică Bârlă s-a manifestat pentru eliminarea gardului viu:

„Uitați-vă și dvs. ce frumos arată parcurile de la prefectură și cel de la primărie după ce s-a scos gardul viu. E mai aerisit, altă priveliște. Și mai spun ceva. Peste tot pe unde am fost prin occident, nu există gard viu. Ci doar gazon. Eventual, înnobilat cu flori”.

În schimb, numeroși buzoieni de la bloc s-au manifestat împotriva scoaterii gardului viu. Unii chiar virulent:

„Asta ne mai trebuie. Dacă scoatem gardul viu, or să vină aștia cu mașinile până la fereastra celor de la parter. Încet-încet, vor dispărea toate spațiile verzi. Nu suntem de acord e o prostie. În plus, eu cu mânuța mea am pus acest gard viu după ce s-a făcut blocul. N-o să permit nimănui să vină să-l scoată”.

Până la urmă, gardul viu dimprejurul blocurilor n-a mai fost scos. Fie că elanul cuplului Bârlă – Burada a fost stopat la un nivel superior, fie timpul n-a mai avut răbdare cu ei. Acum, la început de 2017, noul primar, C-tin Toma, este pe aceeși lungime de undă.

„În multe locuri din oraș pun semnul egal între gard viu și boscheți. Mai adăugați și cuvântul boschetari. În spatele acestor boscheți se ascund diverse lucruri. Cuști, magazii improvizate ale unora de prin bloc, maidanezi și mizerie. Eu sunt pentru scoaterea gardului viu. Dar o decizie o vom lua după ce ne vom consulta cu arhitectul peisagist, deci un expert, pe care-l vom angaja la primărie”.

Polemici asupra utilității și esteticii gardului viu s-au iscat și în alte orașe din țară. În unele locuri a fost nevoie de intervenția poliției și a primarului pentru calmarea spiritelor.

Mai jos espre prezentată o fotografie de la un bloc din Brașov unde s-a optat pentru gazon și fără gard viu.

Auraș Tereacă

 

loading...

Un comentariu la „Cu sau fără gard viu ? Controversa revine! Toma: „Va decide arhitectul peisagist pe care-l vom angaja”

  • La instituții soluția estetică optimă este fără gard viu. La blocuri trebuie consultați locatarii prin asociațiile de proprietari. Acolo unde se insistă pentru păstrarea gardului viu, să fie semnate de fiecare locatar condițiile puse de primărie privind întreținerea acestuia și a curățeniei în perimetrul închis cu gard viu. Dacă nu se respectă condițiile convenite, municipalitatea va proceda la avertizări și, în final, la scoaterea gardului și igienizarea zonei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.