Cum vrea Toma să rezolve încălzirea pentru 5 blocuri

Sunt cinci dintre cele mai amărâte blocuri din Buzău.

E vorba de blocurile muncitorești din cartierul „Integral”, situat vizavi de Drăgaică.

Primarul Toma a anunțat că pentru încălzirea acestora municipalitatea va achiziționa o centrală pe peleți. Blocurile cu pricina nu sunt alimentate la gaze, camerele sunt mici, astfel că varianta centralelor murale nu se pretează aici.

„Am obținut deja închirirea pe o sumă modică a clădirii unde a funcționat centrala termică și îi mulțumesc aici domnului Vasilescu. Vom cumpăra acolo o centrală pe peleți. E cea mai ieftină formă de încălzire, costă doar 20 de euro, adică până într-un milion de lei vechi, gigacaloria. Le recomand și celorlalți buzoieni de la blocuri să analizeze această soluție. Arderea e completă, cenușa e puțină, se pot amenaja pe lână blocuri astfel de centrale”, a spus Toma.

Din cauza debranșărilor continue, sistemul centralizat din Buzău va colapsa în următorii ani. În următoarele luni, primarul Toma a anunțat că de la RAM vor pleca și toate unitățile de învățământ din Buzău – școli, licee, grădinițe și creșe – pentru care municipalitatea va achiziționa centrale pe gaz.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

4 comentarii la „Cum vrea Toma să rezolve încălzirea pentru 5 blocuri

  • Pe o sumă modică?! Dar cu titlul gratuit nu se putea? Săracea Vasilescu?
    Clădirile respective ar trebui demolate, iar în loc ar trebui construite blocuri moderne, cu 10 etaje, prin programul ANL, pentru cei care locuiesc acolo și nu numai.

    P.S. Vasilescu oferă pentru închiriere sediul de pe Calea Eroilor. Poate îl închiriază primăria pe o sumă „modică”…

    Răspunde
  • De ce nu se trag gaze la acele blocuri? Țeava de gaze se afla la strada,adica la 100 de metri de blocuri

    Răspunde
  • Si cate tone de peleti? Spatiu imens de depozitare? Plus, cine alimenteaza centrala, iar uneori mai aduna cenusa? Clar, trebuie si-un om. Centrala pe peleti este o solutie ieftina, dar presupune dezavantajele la care am facut referire.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.