Dacă nu rezolvă Ciolacu, Primăria Buzău a încurcat-o! E subiectul cel mai important, dar despre care nu se vorbește deloc

E cel mai important lucru din această perioadă pentru administrația orașului Buzău.

Iarna bate la ușă, caloriferele buzoienilor de la bloc sunt calde, doar că RAM Buzău nu are în cont banii necesari plății agentului termic!

Societatea de Termoficare și Primăria Buzău stau cu mâna întinsă către guvern, sperând că și anul acesta, ca și anul trecut, Ciolacu va face o magie și va scoate din joben (adică bugetul de stat) zecile de miliarde necesare.

„Am întocmit împreună cu Primăria Buzău documentele prin care solicităm ajutor guvernamental pentru acoperirea subvenției. Dacă anul trecut am primit 200 de miliarde de lei vechi, anul acesta solicităm mai puțin, doar 180. E nevoie de mai puțin întrucât populația va plăti mai mult pentru o gigacalorie, de la 180 la 230 de lei. În plus, vom avea nevoie de mai puțină căldură după ce aproape o mie de locuințe s-au debranșat în ultimul an”, a spus azi pentru buzoienii.ro, directorul RAM Buzău, C-tin Tacea.

Problema a fost confirmată către reporterul buzoienii.ro și de primarul C-tin Toma:

„Sperăm să ne ajute domnul Ciolacu, altfel e jale. La ultima mea întâlnire cu dânsul, problema RAM a figurat pe primul loc printre subiectele la care i-am cerut ajutor”.

Citește și articolul: Hoți de lemne în Pădurea Crâng ? Zgomot de drujbă, oameni în desiș, copaci tăiați pe marginea drumului Click AICI

Anul trecut pe vremea asta, la RAM se dădea chef. La demersurile făcute de Ciolacu, guvernul Cioloș a emis hotărârea prin care trimitea la Buzău cele 200 de miliarde. Dacă guvernul nu va mai trimite acești bani se nasc trei posibilități.

A) Zero subvenție și de la Primăria Buzău. Va crește imediat prețul gigacaloriei, iar facturile la căldură se vor dubla.


B) Subvenția va fi acoperită integral de Primăria Buzău. Consecința va fi golirea conturilor primăriei. Adio asfaltări pe bandă rulantă și anul viitor.


C) Varianta jumi-juma. Mai crește cu 50% prețul gigacaloriei, iar cealaltă jumătate o suportă municipalitatea.


Citește și articolul: „La noi e altă lume! Zăpada e la 30 de centimetri. Mai jos, la Sărulești, n-a nins deloc”. Iată în ce comune din județ s-a așternut zăpada!

În acest moment, o gigacalorie costă 430 de lei, dar buzoienii plătesc doar 230.

Diferența e subvenție, plătită de stat ori primărie, indiferent dacă locatarul e un șomer cu mulți copii (sau un bătrân cu pensia mică) ori e salariat remunerat cu 50 de milioane pe lună (ori patron căruia să-i meargă afacerile).

Citește și articolul: Propunere inedită pentru autobuzul de pe traseul 3. „Și-ar dubla numărul de călători dacă ar face asta”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Dacă nu rezolvă Ciolacu, Primăria Buzău a încurcat-o! E subiectul cel mai important, dar despre care nu se vorbește deloc

  • 1. Radet, după trecerea în subordinea Primăriei Generale a Capitalei, produce gigacaloria cu 184 lei. Primăria subvenționează cu 98 lei iar bucureșteanul mai plătește 86 lei per gigacalorie! 2. La Buzău, mult iubitul și de unii tembeli regretatul Boșcodeală, a dat unor privați CET-ul, a înființat Ecogen cu motivul că acesta va produce în principal curent electric pe care livrându-l în sistemul național va încasa bani frumoși, iar agentul termic rezultat ca reziduu, ca produs secundar de la proucerea de energie electrică, va fi ff ieftin pentru populație. Ce a ieșit din această inginerie șmechereasco-boșcodească? De aici a ieșit că Ecogen și ram furnizează buzoienilor agent termic cu 515 lei gigacaloria în timpul lui Boșcodeală, iar acum că a venit Toma care are alt comportament, cel puțin deocamdată, l-au lăsat, chipurile, la 430 lei gigacaloria. Pe timpul lui Boșcodeală primăria(și guvernul) subvenționa masiv, cetățenii plătind 185 lei per gigacalorie. Toma a ridicat prețul la 230 lei, dar cine dă restul de 200 lei per gicacalorie? Așteaptă toți la Ciolacu să mai cerșească de la guvern și iarna asta. Dar la anul???!!!

    Răspunde
  • Nu-i nici bine, dar nici rău!
    în varianta A, îi arde pe cei cu venituri mici și care nu au putut să aleagă o sursă alternativă de încălzire, gen centrală termică de apartament în primul rând, dar o să-i frigă și pe cei ce puteau să opteze pentru aceasta, dar nu au vrut.
    Cu varianta B nu sunt de acord, ca plătitor de taxe și impozite ce am investit în propriul confort. Adică să contribui din plin la plata căldurii unora ce aveau posibilitatea, dar din lene sau prostie nu și-au pus centrale și ne mai forțează și pe noi, ceilalți care am depus unele eforturi, să plătim acele părți comune la căldură? Greu de înghițit.
    Varianta C ar fi acceptabilă până la urmă, doar cu condiția ca primăria să-i ajute doar pe cei cu venituri mici. Cei care puteau să se debranșeze, dar n-au vrut, că li se pare lor că e mai bine cu căldură de la centralizată, că stau cu geamurile deschise în toiul iernii, de câtă căldură au în apartamente și din cauza cărora plătesc și alții acele părți comune aberante, să nu primească nimic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.