Dacă „Vioară” are dreptate ?
E posibil ca Viorel Ion să fi spus cuvintele de mai sus la supărare.
Dar, cu siguranță, prin mintea suporterilor va trece și acest gând: „Dacă omul ăsta are dreptate ?”
Istoria de după 89 îi dă dreptate lui „Vioară”.
Gloria a ajuns în liga I ori la baraj, doar cu Viorel Ion antrenor (și jucător).
Anul trecut, deși lotul era bun și finanțarea asigurată, Gloria n-a prins play-off-ul. Acum e abia pe locul 8.
Atuurile lui „Vioară” la Gloria
- E buzoian și aduce lumea la stadion
- Face atmosferă, îi mobilizează pe jucători
- Nu greșește primul „11”, face bine schimbările
- Are „ochi” pentru jucători, face echipă cu fotbaliști fără nume

Piatră de moară
În contrapondere cu atuurile de mai sus vine episodul din 2015-2016, cu implicarea în mafia pariurilor. Neoficial, toți cei care decid ACUM la Gloria, l-ar fi pus pe „Vioară” antrenor. Dar, cu toții, s-au temut de reacția negativă care ar putea apărea la nivel național. Plus că nu se știe exact dacă „Vioară” are dreptul de a antrena în condițiile în care nu a plătit amenda (2 miliarde de lei vechi).
„Îmi vine și acum să mă duc și să-l iau la bătaie pe „Vioară”. Cum de-a putut face atunci prostiile alea ? Vă dați seama că l-am fi pus antrenor pe el. Dar, nu putem. Eu îi dau un sfat. Să ia o echipă, oriunde, la liga a treia, sigur va avea rezultate și se va estompa acel episod nefericit. Apoi, „Vioară” poate veni la Gloria”, ne-a declarat una din persoanele importante de la Gloria.
Varianta „Țăranul”
Așa e poreclit, de demult, Mihalcea. Cei de la Dinamo așa i-au zis când Mihalcea a ajuns în „Groapă” de la Slobozia.

Mihalcea a ajuns în play-off, anul trecut cu Slobozia, cu un lot mai slab decât al Gloriei Buzău. Recent, cu Chindia, în prima ligă, a eșuat. Nu va avea viață ușoară nici la Buzău, oraș cu mulți steliști, dacă nu va avea rezultate. Sunt suficiente două meciuri pierdute în patru etape sau trei eșecuri în cinci partide și Mihalcea va fi sub o mare presiune.
Dacă experimentul Mihalcea pică, atunci se va vorbi din nou de Viorel Ion în Crâng. Cu o și mai mare presiune asupra decidenților.
Citește și:
Acest „vioara” a fost dovedit ca un blatist, mai e nevoie de vreo alta explicatie pentru care nu a fost numit el?
Să îl aducă și pe Tulpan. Să fie tacâmul complet.
… dacă are, are, aia e.
Pagubă-n ciuperci, cum spune o vorbă bătrânească.
Ce coloana sa ai ca sa-l pui pe Vioara antrenor dupa ce a facut?
Mda,din nou suspiciuni mari de blat la meciul cu Constanța.Cam asta e nivelul …conteaza mai mult pariurile decât promovarea.
Domnule Tereaca, daca dumneavoastra erati unicul investitor, patron, sponsor, al unei echipe sportive, din motive microbistice in principal, cum ati fi procedat pentru a tine clubul pe linia de plutire? Probabil ca v-ati fi cheltuit/investit banii in principal intr-o pepiniera proprie, va costa mai putin si e treaba mai sigura, plus capital de imagine printre bastinasi aka suporteri aka platitori de bilet. Probabil ca v-ati orienta apoi si spre cum sa vindeti „marfa”, numai ca prin marfa ma refer la spectacolul sportiv, nu fiintele umane numite sportivi. Prima varianta e vanzarea la targ, saptamanal, care in cazul de fata e stadionul si meciul. Vad mare, daca vi se duce buhul ca nu trageti lumea in piept, ca nu faceti un act de mantuiala. Probabil ca v-ati gandi si la o un magazin permanent insa, care sa tina interesul deschis, sa va faca imaginea.
La urma, v-as mai intreba, ati numi o persoana inselatoare (dovedita, si nu ma refer doar la blaturi) sa va gestioneze toata aceasta activitate (de imagine, sportiva, financiara, umana, onorabila)?
Am inteles opiniile contestatarilor lui Ion Viorel dar realitatea este asta: cu Ion Viorel Gloria Buzau a promovat o data si a ajuns o data la barajul de promovare. Sa ne anuntati va rog cand va promova Buzaul cu alt antrenor/conducator. Sa nu uitam ca primaria intentiona chiar sa desfiinteze echipa cu ceva timp in urma…
mai bine cu alti antrenori in divizii inferioare decat cu Viorel in prima liga…
Sportul trebuie sa fie un loc al ”gentlemanilor” (nu ma refer la exclusivitate masculină). Fairplay, sănătate fizică și mentală, spectacol. Banii au sluțit tot pe lumea asta, în special acolo unde nu sunt folosiți în schimbul celor menționate înainte. Rezultatele sunt statistică, un argument vremelnic pentru a justifica inutilitatea unora care-și arogă denumirea de oameni de sport. Adevărat că și frustrările maselor au nevoie de o supapă de siguranță, iar asta ne face doar să-l merităm din plin pe unul precum Viorel Ion.
În curând, când și televiziunea își va pune la dispoziție ortul, în favoarea onlineului, toate aceste mizerii se vor sfârși, vor apărea altele.
….”Vioara” …un fotbalist buzoian de excepție …din păcate un blatist dovedit …ptr. imaginea fotbalului buzoian …niciodată sper sa nu ajungă antrenor la Gloria Buzau … mâinile patate nu se vor spala …mai bine in „b” …decât cu meciuri „posibil ” trucate …,păcat de Poli
Dupa ce ca ne dau banii din taxe pe un circ penal, acum vor sa ii dea si pe un circ penal la propriu, nu la figurat. Fix infractori nu mai tineam din taxe…
„Implicat în mafia pariurilor” înseamnă HOȚ! Punct! Terasa de lângă stadion, terenurile, Tulpan, nașul Ghiveciu, cel cu terenurile de la Merei, etc. Cam ăsta este cercul în care îl găsim pe marele Vioară! O fi avut valoare ca și fotbalist, dar după etichetele sunt cele de mai sus! Apropo! Hagi și alți fotbaliști valoroși și serioși de ce nu au intrat în politică?
Din păcate , Gloria a fost și a rămas o excelentă … vacă de muls, de pe urma căreia mulți oameni au mâncat o pâine bună . In contextul actual se pare că privatizarea clubului de fotbal ( după modelul lui Hagi&Popescu de la Constanța ) este singura soluție pentru a pune pe baze sănătoase ( verificate în alte țări cu tradiție ) activitatea fotbalistică locală . Și poate că ar mai trebui niște oameni pasionați, dedicați, cu har în descoperirea și creșterea copiilor talentați – chiar dacă ulterior aceștia vor lua drumul Chinei sau țărilor arabe…
Tomita, ia fii atent aici :
Sportul PROFESIONIST se face pe bani PRIVATI!
Statul, sub orice forma (inclusiv administratia locala) poate investi (si chiar are obligatia) in sportul pentru copii! Atat, nimic mai mult! Sportul profesionist este o AFACERE PRIVATA oriunde in lumea civilizata!
Sau poate ai dumneata argumente care sa ma convinga ca eu, din banii mei, trebuie sa platesc 22 de cetateni privati + antrenor + secund + tot ceea ce inseamna managementul unui club de fotbal. Altfel spus, cu ce ma aleg EU, de banii MEI?
Sa gandim pragmatic, zic : daca Gloria, prin reducere la absurd (foarte absurd, de fapt) ar castiga UCL si ar incasa 20 de milioane de euro eu, ca finantator, as primi o parte din acei bani? Sau as fi scutit de plata unor impozite ori taxe? Ori as beneficia in vreun fel de banii castigati, din moment ce sunt finantator? Ma indoiesc!
Tocmai pentru acestea, stimabile, trebuie sa incetezi sa mai cheltuiesti banii NOSTRI pe prostii!!!
Pentru „dragi tovarăși”. În România, dacă primăriile nu ar mai finanța cluburile sportive, multe discipline sportive vor dispărea. Pur și simplu, de a doua zi, în România nu va mai exista handbal, volei, rugby, baschet etc. Chiar și fotbalul va sucomba în câțiva ani. Fără seniori, nici juniorii/copiii n-ar mai veni să facă sport, știind că la 18 ani se termină totul.
La Buzau exista tenis de camp si volei, karate si dansuri sportive tinute exclusiv cu bani privati. De ce? Pentru ca e cerere, lumea e atrasa natural iar organizarea este profesionista. Mai exista si fotbal juvenil privat, doar ca acolo deja s-a instaurat „dictatura parintilor”, care traiesc prin odrasle, prin cati bani varsa in echipamente si cat de mult il lauda apoi antrenorul. La meciuri e comedia dracului in tribune, se rup in bataie mamele de numa-numa.
Daca ceva dispare, inseamna ca nu acolo ii era locul, nu un argument sa fie tinute artificial, fara public interesat, adica fara scopul primordial. Orice investitor vine acolo unde constata potential economic. E ca si cum am tine un teatru la care nu merge niciun spectator, din bani publici, sa nu „dispara” cultura, adica fix cam ceea ce se petrece cu spectacolele de prin parcuri si gradini acum, la noi. Banii publici nu rezolva cauza doar intretin boala, in beneficiul unora desigur.
@Tereaca
Stimabile, daca sportul profesionist dispare inseamna ca nu este competitiv in capitalism. Ceea ce, din punctul meu de vedere, nu reprezinta o problema.
De ce? Pentru ca eu muncesc pentru banii mei. Si vreau sa primesc ceva la schimb pentru ei, nu sa finantez „cai morti”. Cam asta e ideea in capitalism. Restul e doar gandire comunistoida. Nu scrie nicaieri ca sportul, oricare ar fi el, trebuie sa existe, daca nu e competitiv.
Pe de alta parte, daca exista investitii in copii, acei copii (care vor fi competitivi, evident) vor putea „merge mai departe” finantati de privati care vor vedea in ei vectori de imagine.
Răspuns pt. „Dragi tovarăși”. Nu e nicio problemă, nici din punctul meu de vedere, dacă în România nu va mai exista sport deloc. Dar trebuie să ne asumăm asta. Adică aceia care susțin desființarea echipelor de stat și, implicit, închiderea – de tot – a sportului în România. Spusele dvs., „acei copii vor putea merge mai departe pentru că sunt investitori privați interesați”, reprezintă o glumă în România. La noi, la Buzău, și în 95% din țară, nu va exista niciun investitor privat. Ai închis finanțarea din bani publici, ai închis sportul în România.
Să vă dau și două exemple concrete. Primăria Buzău nu a mai finanțat echipele de rugby și volei. S-au desființat și nu se vor mai înființa vreodată – în așteptarea vreunui privat. Dacă Primăria și CJ Buzău își vor lua mâna de pe echipele de fotbal și handbal, de a doua azi e gata și handbalul și fotbalul la Buzău.
@Tereaca
E perfect asa! Sa opreasca finantarea, sa dispara echipele actuale iar banii sa mearga spre echipe de copii.
Asa avem o sansa ca in 5-10-15 ani sa avem echipe competitive alcatuite din romani care vor fi un exemplu pentru copiii de atunci.
Nu e scris nicaieri ca se sfarseste lumea daca dispare sportul in Romania si nici ca, odata sfarsit, nu poate reinvia din propria cenusa (frumos cliseu) daca va avea o baza solida (copii crescuti de mici, „ca la carte”).
Ar fi de inteles ca tari cum sunt Elvetia sau Luxemburg sa finanteze sportul din bani publici, pe acolo rezolvandu-se cam toate problemele reale si urgente(chiar si cele neurgente) ale cetatenilor. La noi, pe de alta parte, unde maidanezii inca umbla in haite (din ce in ce mai numeroase), unde copiii se culca flamanzi (pare cliseu dar, din nefericire, e inca o problema reala), unde transportul in comun este afacere de familie pe bani publici, s.a.m.d., cum spuneam, la noi altele sunt grijile si problemele care trebuiesc rezolvate, nicidecum sportul. Ala trebuie sa ramana pe bani privati, daca privatii considera ca merita, sau sa dispara daca nimeni nu vrea sa bage bani acolo.
Cat despre echipele de rugby si volei, sunt convins ca daca primaria va infiinta 2 cluburi de copii in disciplinele respective, daca primaria va aduce antrenori de copii de prima clasa la cele 2 cluburi, daca se va avea un plan inteligent si continuitate, echipele de seniori se vor reinfiinta cand va fi momentul potrivit.
Fără echipe de seniori vor dispărea și cele de juniori. Ce copil va mai veni la sport când va ști că la 18 ani e gata totul ?
Pai nu-i deloc asa. Copiii vor face sport daca vor avea unde, in conditii civilizate, incurajati de parinti. Iar aceia care vor fi buni (copiii), cand vor ajunge la varsta senioratului, vor fi „cumparati” de echipe mai mari sau mai mici, dupa caz.
Vezi cam care-i uzanta in Olanda, in Spania, in Germania unde, indiferent de sport, nu se „baga” nici macar 1 cent in sportul profesionist, pompandu-se in schimb, in mod regulat, milioane in tot ceea ce inseamna sport pentru copii.
Si uite un exemplu concret, ca sa fie imaginea cat mai clara. Simona Halep. Stii ce contributie financiara a avut Statul Roman la cariera Simonei Halep? Cat a platit Statul pentru antrenamentele ei cand era „la copii”, cand era „la juniori”, etc? ZERO! Totul a fost facut din banii familiei si din sponsorizari private. In schimb toata suflarea s-a inflamat cand Simona Halep a spus (in urma cu niste ani) ca nu vrea sa joace in echipa Romaniei in Cupa Nu-stiu-care. Desi nu avea de ce, tot ce-a realizat s-a datorat si se datoareaza doar ei, familiei sale si celor ce au crezut in ea, toti privati.
In concluzie, stimabile, sportul e foarte bun cand e facut de copii pe bani publici si de adulti/profesionisti pe bani privati. Banii publici sunt pentru investitii in viitor (copiii) si pentru a rezolva probleme actuale, nu pentru a finanta imagini si mofturi. Evident, fiecare-i liber sa aiba propria parere.
„Copiii buni vor fi cumpărați de echipe mai mari sau mai mici când vor ajunge la vârsta senioratului”. Păi care echipe ? Că dacă primăriile nu mai bagă bani în echipele de seniori TOATE se vor desființa. Repet: nicio echipă de seniori în România nu va mai exista dacă primăriile și CJ-urile nu vor mai băga bani la echipele de seniori.
Lasa, ca sunt sporturi la care sunt dusi copiii fara sa existe finantare din taxe. Rugbyul si voleiul nu mai aveau cautare, pur si simplu, sunt alte sporturi la moda