„Dar ei mă trimit la supermarket!”
Plângere a unui buzoian la adresa unora dintre comercianții din Piața Centrală.
„Zilele trecuteam dorit sa fac câteva cumpărături din Piața Centrală. Mă gândeam că dacă fac un efort și mă duc la piață ajut și bietul agricultor. Să nu fac cumpărături doar de la supermarket. Din păcate, anumiți comercianți obligă clienții să cumpere marfa pe care o doresc ei, nu pe care o dorește clientul. Mi s-a replicat „dacă nu-ți convine, du-te la Carrefour. Acolo poți să-ți alegi marfa!”.
„Acest răspuns m-a iritat și mâhnit în același timp. Atitudinea lor lasă de dorit. Pentru ca o economie să funcționeze trebuie să existe concesii. Nu vreau sa generalizez, dar acest tip de coomercianți mă forțează să merg doar la supermarket”, a scris un buzoian pe buzaucityreport.ro.
Plângerea a fost citită de primarul Toma care a anunțat că „vom încerca să îmbunătățim această situație”.
O altă practică pe care administrația Pieței Centrale din Buzău încearcă să o stopeze este cea a prețului cu ,90 sau ,99 în coadă.
Citește și:
E adevarul adevarat! Samsarii practica acest obicei! Mai putin sarbii, care muncesc cu adevarat in gradinile lor, cate au mai ramas. Restul, chiar si din producatori, au prostul obicei, sa-ti interzica sa alegi marfa si sa-ti toarne in tas, jumatate stricata… Asa ca ei castiga si tu iesi in pierdere… Chiar trebuie stopati, acesti indivizi!
De aia nu ne mai facem niciodata bine si nu vom evolua!Mentalitate de tarani prosti!
Lasa ca le face dom Primar niste cladiri foarte mari si frumoase (care vor fi goale si parasite 100%) ca sa se intalneasca, vezi Doamne, cererea cu oferta de produse agricole autohtone :))))
Așa este, în piață sunt și mârlani, majoritatea analfabeți, intermediarii, care au o doză mare de nesimțire și lipsă de respect, la adresa cumpărătorilor. Ar trebui să nu mai cumpere nimeni, până se dau pe brazdă sau își iau tălpășița. Am fost în piețe din alte orașe, acolo te lasă să alegi marfa, la noi nu.
De cativa ani am refuzat sa mai cumpar de la piata. Tot ce cumpar fructe si legume, cumpar de la supermarket, deoarece este mai ieftin, mai proaspat pentru ca ma duc dimineata si pot sa imi aleg eu, nu sa imi puna bisnitarii astia de la piata ce vor ei si toate stricaciunile lor. Vreau sa mananc fructe si legume de la tara, ma opresc tot timpul pe E85 si iau de la acei oameni care stau pe marginea drumului si culmea, iti dau ei punga si iti pui tu. Toti care sunt la piata, 80% din ei sunt bisnitari, iau de la oameni de la tara care poate muncesc zi si noapte, fructe si legume la un pret foarte mic si la piata acesti bisnitari le dau mai scumpe de vor sa scoata si 200%. Aș vrea să fiu contrazis, dar cam asa este. Despre ce vorbim aici. Imi pare rau, dar asta e realitatea!
Poza cu pretul la castraveti e clasica.
Fac un 9 pervers cu o codita mica ascunsa si care in final seamana mai mult cu 0, astfel incat persoanele batrane care mai au si deficiente de vedere nici nu pot observa ca acela e 9 si nu 0 si dupa ce se trezesc cu marfa in sacosa li se spune ca pretul e 4lei, nu 3lei cum pare ca e scris, iar de rusine acestia platesc. Pe asta mizeaza acesti bisnitari, ca nu e nici unul producator acolo, doar isi scot acte false de producator ca in realitate nu produc nimic, doar fac bisnita, cumpara ieftin de la adevaratii producatori (care au interzis in piete ca n-au pile si nu dau spagi) si vand scump la taraba mimand ca ei sunt producatorii.
Care producători??? Cele câteva mamaițe pierdute într-o mare de bișnițari?? Au un tupeu și o nesimțire crasă. Cumpărați de la supermarket pe alese, fără sa luați stricaturi și gunoi. Fiecare pasăre pe limba ei piere.
Orice stire legata de toma.
Fratilor, asfalt cand si unde mai puneti?ca o sa ma mut la tara, acolo este si mai mult si mai bun si fara toma!!!
Scuzati repetitia,asta daca reporterul va lasa stirea.
Auzi Tereaca, sa fii convins ca nu toti cei care nu-l agreeaza pe toma primat sunt simpatizantii fostului.
Asta este ce-a mai proasta gandire pe care o poti avea!!!
Te salut sa nu zici ca sunt om rău!
Radu: Primăria „păstorește” în piețele din oraș samsarii și hoții. Aceștia reprezintă peste 80% din numărul total de comercianți. Cei care au PFA trebuie să aibe casă de marcat și să elibereze bon fiscal, dar nu fac acest lucru. Marfa este de proastă calitate, este scumpă și, de cele mai multe ori, cumpărată fără acte de la producători. Statul pierde astfel bani.
La fel este și în Talciocul Buzău unde samsarii de mașini fac legea, dar nu plătesc taxe și impozite pentru veniturile realizate. Marea majoritate a mașinilor au kilometrajul dat înapoi, sunt revopsite, au fost implicate în accidente și sunt vândute fără documente.
Deci, domnule primar, facem curățenie în aceste locuri pline de mizerie, evaziune și lipsă de respect față de client?
P.S. De ce talciocul este încă deschis având în vedere creșterea numărului de infectări cu Covid-19?
O stire cu adevarat importanta (o spun eu, unul din marii contestatari ai reporterului Tereaca).
Ca multi alti buzoieni m-am confruntat mai tot timpul cu aroganta si nemernicia samsarilor care domina piata buzoiana. Fructe ori legume asezate strategic pe taraba, iuteala de mana a samsarului si nebagarea de seama a cumparatorului…etc. De multe ori constati acasa ca o parte a produselor sunt alterate. Iar cand esti atent si protestezi referitor la modul de selectare a produselor de pe taraba…ei bine, incepe circul. De nemumarate ori am refuzat produsele deja varsate la iuteala in sacose… Si, hai sa fim corecti, „sarbarii” ori micii producatori ii numeri pe degete…. Ia faceti asa, o plimbare, de proba, la o ora mai matinala, in zona parcarilor de aprovizionare a pietii centrale, si o sa vedeti cu adevarat sursa de alimentare a multor „producatori”. Am ajuns de-mi cumpar anumite produse de sezon (spre exemplu chiar astazi, varza pentru murat) direct de la curtile ultimilor „sarbari” autentici care inca se mai lupta cu concurenta neloiala a samsarilor….
Nu am nici o problema cu afacerile nimanui. Dar fii corect, plateste-ti impozitele la timp si nu incerca sa inseli cumparatorii cu practici meschine. Altfel…tind si eu sa cred ca varianta supermarket este cea mai viabila. Decat sa cumperi de la samsarii care paraziteaza piata centrala (repet, in detrimentul ultimilor producatori autentici) apoi clar, mai bine mergi la oricare supermarket si, macar asa, stii ce cumperi….
Corect , am cumpărat din piață toate produsele asezate stategic ca sa atragă clientul si ei i.ti pun marfă din spatele celor frumos asezate si cind ajungi acasă ai constatat ca 3 bune și retul poți sa le arunci..Nu mai cumpăr cam de mult timp nu e frumos plătesc pentru un produs bun!!!
Cred că fiecare dintre noi s-a confruntat cu cel puțin una din următoarele situații , în piața centrală de fructe-legume :
1) Nu ai voie să atingi marfa și te trezești acasă că ai parte din marfă degradată, alterată, deoarece comerciantul te obligă să plătești și procentul lui de perisabilități , pe care ar trebui să-l suporte el.
2) Ești nevoit din bun-simț să accepți și să plătești marfa cerută mai scump decât te-ai fi așteptat , deoarece afli în momentul plătii că prețul aplicat este cu 25-30% mai mare decât cel afișat. Este o practică comercială neloială , de-a dreptul înșelătoare , care trece nesancționată și câștigă tot mai mult teren în piața centrală.
3) Comercianții au „grijă” să amplaseze cântarul în spatele grămezii de legume-fructe , în așa fel încât să nu fie vizibil clientului, deși ar putea să evite acest lucru , dacă ar fi bine intenționați.
4) „Omisiunea” de a afișa prețul la unele produse , în intenția de a vinde oportunist și preferențial , profitând de unii clienți care par mai grăbiți , mai neajutorați sau mai neorientați.
Poate acum , cu noua reorganizare a compartimentelor primăriei , vom putea vedea și „oarece” inspectori ai primăriei , care să plece urechea la nemulțumirile cumpărătorilor și să-și plece ochii la aceste aspecte care țin de practica comercială neloială , mergând spre înșelătorie , care abundă în rândul comercianților.
Și atunci , abia atunci , vom putea să ne îndesim vizitele în piață și să zicem : Bravo , dom’ primar!
Eu stiam ca pentru a putea vinde produse in piata trebuie sa ai un certificat de producator prin care sa dovedesti ca acele produse sunt din gradina ta dar 80 % dintre ei au acte false, pamint nici nu mai vorbim. Asa ca ma intreb ce faceti d-lor care va ocupati cu verificarea actelor? Nu cumva sunteti mina-n mina cu bisnitarii? De aceea produsele sunt asa cum sunt si mai scumpe pentru ca sunt la mina a doua sau chiar a treia
Sunt atât de multe lucruri anormale de îndreptat vizavi de activitatea din piețele de legume-fructe ale orașului, încât ar trebui 4-5 pagini de scris… Dacă Primăria ar vrea să facă niscaiva ordine în acest domeniu ar putea să formeze un birou de inspecție-control-îndrumare ce ar putea să vadă multe din năravurile piețarilor locali – alții decât puținii cultivatori care au mai rămas ( numiți și sârbi )… Fiecare din cei care au postat aici aduce câte un crâmpei de adevăr și dacă s-ar vrea întronarea unor piețe ca-n alte orașe , autoritățile buzoiene ar avea ce face zilnic… E mare păcat de tradiția de mare bazin legumicol a Buzăului cu împrejurimile sale , care se estompează pe zi ce trece , lăsând loc pentru un surogat de aprovizionare cu legume și fructe de p-aici ! Si când te gândești că-n urmă cu câteva decenii zeci de mașini Dacia-1300 cu numere de Neamț, Brașov, Brăila, Vrancea, Prahova etc… soseau cu noaptea-n cap să prindă marfă proaspătă de pe binecuvântatele pământuri ce-nconjoară râul Buzău… O , tempora!
Vorbim….vorbe! Primăria lui „Toma cel corect” ar putea usor şi simplu să facă ordine în acest domeniu, că doar nu eu am pus director la „Piețe şi oboare” şi nu eu le-am închiriat tarabele bisnitarilor! Însă…există datorii de plătit ! Aşa că…cel puțin în acest caz…nici o diferență de „corectitudine” Auraş cu…”boscodeii”! Apropo! Domnul Toma et.comp. de unde se aprovizionează cu murături pentru iarnă?
Domnul TOMA se face că nu aude ,nu vede pentru că îl reprezintă .