Episod nou din serialul „Păgubiții – Doamna Vica – Poliția”

Fotografiile din articol sunt din urmă cu un an și jumătate. Atunci locatarii au chemat poliția.

Femeia plecată pe furiș, din poza de mai sus, e celebra „doamna Vica”. E cea care, probabil cu câțiva complici, „a dat vastul” în banii asociației de proprietari 28/3 Dorobanți.

După vești proaste, vești bune
Locatarii păgubiți și noua conducere a asociației de proprietari s-au pus din vara lui 2019 pe strâns bani pentru a achita datoriile. Înainte de Crăciunul 2019, s-au plătit restanțele la ANAF (aproximativ 2 miliarde de lei vechi).
Astăzi, tot înainte de Crăciun, reporterul buzoienii.ro a primit informația că s-a achitat și datoria la RER. La sfârșitul anului viitor, se va plăti și Compania de Apă, rezolvându-se astfel întregul debit de aproape 5 miliarde lei vechi.
Ce se întâmplă cu dna Vica și eventualii complicii
Din informațiile reporterului buzoienii.ro la începutul anului viitor va fi gata expertiza contabilă a asociației (după ce s-au verificat saci cu documente).
După finalizarea expertizei, procurorul de caz ar urma să-i trimită în judecată pe posibilii vinovați. Premisa cea mai fericită pentru locatari e că în urma procesului se va trece la executarea bunurilor vinovaților (acum puse sub sechestru) și recuperarea prejudiciului (sau măcar a unei părți din el). Caz în care – după ce au plătit doi, trei ani întreținerea de două ori – locatarii din asociația doamnei Vica vor trăi satisfacția ca măcar unu-doi ani nu vor mai trece pe la asociație (utilitățile urmând a fi achitate în acest timp din prejudiciul recuperat).
Reporterul buzoienii.ro va reveni luna viitoare – cu rezultatul expertizei.
Citește și:
Femeile, daca ati observat, au un instinct de conservare crescut, nu se arunca de la etaj cand intra in datorii imense, nici macar cand e din vina lor, darmite din cauza altora, cum a facut ala din Micro V. Se sustine si statistic, nu doar prin cazuri izolate.
Chiar nu inteleg cum, în sec XXI, mai exista astfel de Asociații! Si ma limitez aici in a comenta! Mi se par de domeniul anilor 80, când toți erau „locatari sau „chiriași ai Statului.
Chiar nu exista voința în a le desființa? În cazul meu, tot dintr-un motiv precum cel expus mai sus, am dorit să ies dintr-o astfel de Asociație. Surpriza însă! Este un lucru imposibil! La RER mi-ai explicat că nu au cum să factureze individual. Dar cei de la Compania de Apă cum pot face acest lucru, fără probleme? Daca sunteti mai multi interesați, ar fi o idee să generam o petitie si să închidem odată si acest capitol!
Asociațiile de proprietari ar trebui desființate. Cei de la RER ar trebui să facă contracte individuale inclusiv pentru curățenia scărilor de bloc, iar cheltuielile pentru energia electrică comună și ascensor să se împartă la numărul de apartamente. Un sfert din suma lunară pentru întreținere reprezintă consumul apartamentului, restul este pentru funcționarea asociației.
Cei care se ocupă de banii asociației de proprietari ar trebui să își pună gaj imobilele pe care le au și să fie controlați mai des.
Practic, locatarii au imprumutat-o p-aia, fara dobanda. Unde e vestea buna, ba ziaristule???
Vestea bună este că fraierii au plătit de două ori pentru același lucru. Plus ceva penalități. Minunat, nu?
Asta da afacere… Pentru unii!
Asta era Auraș?