De ce buzoienii nu le văd încă în lucru pe stradă

Patru proiecte cu fonduri europene, din care unul mare, are Primăria Buzău pe SEAP (vezi foto mai jos).

Toate (111 mil lei valoare estimată) sunt în faza desemnării executantului.

1) Reabilitare Bd. Unirii – str. Transilvaniei – Aleea Industriilor. E proiectul cel mai mare – 70 de milioane de lei!

Din păcate, proiectul este blocat de 9 luni de o firmă care a făcut contestații repetate (3 până acum) la CNSC și la tribunal! Iar întârzierea s-ar mai putea prelungi câteva luni.

2) Achiziție 4 autobuze electrice, stații de încărcare rapide și lente, 10 stații de transport public dotate, dispecerat transport public, 1 centru comandă, sistem ticketing, sistem informare călători, sistem supraveghere video, internet. etc.

Proiectul are o valoare estimată de 16,8 mil. lei. Se speră că în următoarele săptămâni se va anunța câștigătorul. Sunt firme interesate (au depus oferte).

3) Extindere Parc Tineretului. E vorba de o zonă de 7 hectare din spatele ștrandului. Valoarea estimată este de 16 milioane de lei.

Vor fi alei, locuri de joacă, spații verzi, sat de răchită, pergole, bănci, iluminat. În foto, mai sus, s-a prezentat o schiță din caietul de sarcini

Și acest proiect este în stadiul de căutare a firmei care să execute lucrarea.

4) Velocity. Orașul Buzău va primi 475 de biciclete inteligente (cu computer de bord) și 48 de stații, plasate în tot orașul, de unde bicicletele vor putea fi închiriate.

Valoarea estimată a proiectului este de 8,8 mil. lei.

Luminița Colțeanu, șefă Dep. Fonduri Europene Primăria Buzău: „În următoarele două săptămâni vom mai urca în SEAP încă două proiecte. Cele referitoare la modernizarea Pieței Dacia și Park and Ride”

Pe SEAP, Primăria Buzău mai are un proiect destul de mare: 26 de milioane de lei. Cel referitor la asfaltarea a trei străzi: Bd. Republicii, Bd. 1 decembrie și strada Iazul Morilor. Dar acest proiect e finanțat din surse proprii ale municipalității, iar primarul Toma susține că are puși banii deoparte.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „De ce buzoienii nu le văd încă în lucru pe stradă

  • În micro 3 statia episcopiei dacă ploua stai doar în barul de pe colț, nu ati putut monta un paravan, e ruda cu primarul patronul barului ? E bataie de joc cum de un an nu s-a montat nici un adăpost…iar afisajul electronic funcționează cand dorește. La semafoarele cu buton va asteptam domnule jurnalist sa filmati cum o mare parte din șoferi nu respecta culoarea roșie a semaforului. Săptămânile trecute a fost o bataie aici din aceasta cauză si vor mai urma…interlopii au ocupat acest oraș, e ca in codru. Barul de langa Digi pe Unirii Nord e plin de minori…viitorul NU suna bine deloc

    Răspunde
  • @Auras:
    gargara ca la Ion Creanga vs drobul de sare
    avem fonduri dar de fapt inca nu am contractat nimic.. btw, cand publica si Tomita executia bugetara din 2020? vad ca e pus pe strans suruburi: inchide fotbalul, rareste autobuzele.. ca nu e bani. BON.. dar pana acum a avut?
    astea erau prioritatile din 2020 aprobate de buzoienii care ii platesc impozitele: fotbalul & autobuze in tot judetul?

    @Ioane:
    la statia aia minune nonstopul care era o baraca metalica de zeci de ani, se transforma acum in ditamai cladirea cu stalpi de beton la care se lucreaza de mai bine de sase luni

    pe langa faptul ca au luat tot spatiul verde de mai ramane doar un metru pentru pietoni intre magaoaie & zidul episcopiei.. oare cum naiba au dat autorizatie de constructie fara sa il oblige sa asigure locuri de parcare?
    ca eu ii vad construind pana`n buza trotuarului..

    Răspunde
    • Contracte sunt între Primărie și ADRSE/Ministerul Fondurilor Europene. Mai exact, proiectele au fost aprobate pentru finanțare.
      Iar referitor la magazinul din statia de autobuz – problema e că proprietarul a primit de la judecator terenul până în Zidul Episcopiei. Proprietarul ne face acum o favoare că lasă și metrul ăla. Trist, dar adevărat. Referitor la locurile de parcare e de urmărit asta.

      Răspunde
  • nu e de urmarit Auras.. e in lege:
    vezi anexa 5 din HG 595 / 1996 – Regulamentului general de urbanism

    cati mp desfasurati are magaoaia si cate locuri de parcare trebuia sa aiba prevazute inainte de a`i fi aprobat proiectul de catre primarie?

    „Pentru construcţiile comerciale vor fi prevăzute locuri de parcare pentru vizitatori, după cum urmează:
    * un loc de parcare la 200 mp suprafaţă desfăşurată a construcţiei pentru unităţi de până la 400 mp;
    * un loc de parcare la 100 mp suprafaţă desfăşurată a construcţiei pentru unităţi de 400 – 600 mp;
    * un loc de parcare la 50 mp suprafaţă desfăşurată a construcţiei pentru complexuri comerciale de 600 – 2.000 mp;
    * un loc de parcare la 40 mp suprafaţă desfăşurată a construcţiei pentru complexuri comerciale de peste 2.000 mp.”

    NB: „Suprafata construita desfasurata a unui imobil reprezinta suma ariilor sectiunilor orizontale (planurilor) ale tuturor nivelurilor cladirii, delimitate de conturul exterior al anvelopei cladirii.”

    nu e vorba de amprenta pe sol!
    traznaia aia va avea minim un etaj daca ne luam dupa numarul de stalpi pe care ii toarna.. iar ochiometric s`ar fi incadrad lejer la un minim de 16 locuri de parcare 🙁

    Răspunde
  • DIN ARTICOLULDVS REIESE CLAR……..LA UN PROIECT BLOCAT IN INSTANTA….CONTESTATIE ADIKA…..CELELALTE TREI CHIAR SI DNA LUMINITA A CONFIRMAT….PESTE DOUA SAPTAMINI LE URCAM IN SEAP….DECI CE SA VADA BUZOIENIII???????????????..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.