De joi nu mai funcționează în Micro XIV. S-au luat 4 apartamente

Reușită a Consiliului Județean Buzău și a Protecției Copilului.

A fost închisă una dintre „casele de copii” de la Buzău (vezi foto mai jos).

De joi s-a închis Centrul de Plasament nr. 2 Buzău de pe strada Simila din Micro XIV. Aici erau găzduiți peste 60 de copii /tineri între 7 – 18 ani, aflați în dificultate socială, separaţi temporar de părinţii ca urmare a stabilirii unei măsuri de protecţie specială.

Neagu: „CJ Buzău a cumpărat patru apartamente”

Emanoil Neagu, șef CJ Buzău: „Am înțeles nevoia acestor copii de a crește într-un mediu cât mai apropiat de cel familial. Astfel, Consiliul Județean Buzău a finanțat achiziționarea a 4 apartamente în Municipiul Buzău. În fiecare apartament au fost mutați câte șase copii. În acest fel s-a reușit finalizarea, într-un timp cât mai scurt, procesul de închidere a Centrului de Plasament.

Clădirea căminului din Micro XIV a intrat în conservare până când i se va găsi o nouă utilizare.

Apartamente, dar și acțiuni de reintegrare familială

Înainte de închiderea Centrului de Plasament, DGASPC Buzău și Fundația SERA ROMÂNIA, au finalizat un proiect de reintegrare în familiile de proveniență pentru mai bine de 50 de copii. Valorea proiectului a fost de 100.000 euro (60% a pus Fundația SERA România, iar 40% CJ Buzău).

„Închiderea Centrului de plasament nr 2 din Buzău e un aspect pozitiv și în contextul epidemiologic actual. Cazul de la Buzău e un exemplu de bună practică la nivel național. În țară sunt puține centre de acest fel a căror activitate încetează. Ne bucurăm că, după măsurile de reintegrare și prevenire derulate pe parcursul a 2 ani, putem oferi copiilor un mediu de viață familial, care să le permită dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și să să le asigure o cât mai bună integrare socială și profesională” – Loredana Dorobanțu, directorul DDGASPC Buzău.

Consiliul Județean Buzău a sprijinit întotdeauna serviciile sociale din județ, susținând și finanțând implementarea de proiecte, al căror scop să fie creșterea calității vieții persoanelor vulnerabile – copii, persoane cu dizabilități, vârstnici. Pe lângă atragerea de fonduri europene nerambursabile, Consiliul Județean Buzău a contribuit și în mod direct, prin fonduri proprii, la dezvoltarea unor tipuri noi de servicii” – Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău

Citește și:

loading...

2 comentarii la „De joi nu mai funcționează în Micro XIV. S-au luat 4 apartamente

  • Un azil de bătrâni sau persoane bolnave ce necesita asistenta permanenta, pentru care membrii familiei au fost nevoiți sa renunțe la serviciu pentru a-i îngriji. Ar fi de mare necesitate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.