De pe 4, Buzăul a ajuns azi pe primul loc în țară. Vești bune

Da, e oficial, județul Buzău a urcat de pe patru până pe primul loc în topul județelor din țară cu cel mai mic număr de cetățeni infestați cu coronavirus.

Cu doar 15 cazuri, Buzăul a fost depășit de în ultimele zile de Olt (17), Harghita (19) și Gorj (25).

Top național:

  1. Buzău 15 cazuri
  2. Olt 17 cazuri
  3. Harghita 19
  4. Brăila 19
  5. Gorj 25

Județele cu cele mai multe cazuri sunt Suceava (lider detașat cu 2372 cazuri), Arad 421, Hunedoar 405, Timiș 385 și Neamț 384.

În orașul Buzău s-a înregistrat un singur caz de coronavirus! Motiv pentru unii, îndeosebi din mediul economic, să reclame că „totul, la Buzău, a fost o mare prostie. S-au pierdut aiurea în aceste săptămâni zeci de milioane de euro”.

Azi, o informație eronată

Astăzi, la ora 13.00, autoritățile naționale au comunicat o informație eronată. Că Buzăul ar avea 18 cazuri, ceea ce însemna 3 infectări în ultimele 24 de ore. La ora 13.40, Prefectura Buzău a remis presei buzoiene un comunicat în care s-a anunțat că „e vorba de o greșeală, consecință a unei erori de raportare în platforma electronică de la nivel național. Prin urmare, în județul Buzău, rămân confirmate pozitiv, până la această dată, doar 15 cazuri de Coronavirus”

Buzău, altă veste bună

A scăzut sever și numărul celor aflați în carantină și izolare la domiciliu. Astfel, în județul Buzău:

*Doar 308 de persoane se mai află în carantină

*Doar 132 de persoane mai sunt sunt izolate la domiciliu

*Număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 15.

Hotelurile din Buzău încep să fie eliberate de buzoienii veniți din străinătate și trimiși în carantină de statul român (care a plătit și încă plătește sume importante pentru masa și cazarea acestora).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

12 comentarii la „De pe 4, Buzăul a ajuns azi pe primul loc în țară. Vești bune

  • Economie nu înseamnă doar mall uri, beauty salon, restaurante și cafenele. Producție daca făceau nu ii oprea nimeni. Desigur cu masuri de protectie, cu masti, cu lucru in perechi care nu se schimba cu transport strict. O fabrica mare de medicamente in oras, o uzină auto? Nu. Doar ,,industria,, fast food, mall adica consum, industria tatuarii sprâncenelor si ingrosarii buzelor. Mici ateliere unde sa se produca bunuri? Nu. O fabrica de autobuze electrice, trotinete electrice sau macar de baterii? Nu. Industrie electronica? Nu. La Contactoare se fabrica nunți, evenimente si body building. Economia asta e oprită.

    Răspunde
  • Domnul Toma a stiut sa gestioneze această criză.Buzaul este igienizat, blocurile sunt dezinfectate, autobuzele zilnic sunt dezinfectate, străzile ar trebuie sa fie dezinfectate nu stiu exact daca se acționează.
    Dar un merit destul de mare îl are DL Toma.sa ne ajute Dumnezeu sa scăpăm cu bine si sa rămânem pe ultimul loc.

    Răspunde
  • Cam are dreptate dl anonim, cu mențiunea că srl-urile astea care s-au închis și fără de care toți cred că se sfârșește lumea, mai și palmau ceva bănuți din dările către stat.

    Răspunde
  • Fara discutie ca s-au luat masuri negandite, la gramada, fara a se tine cont de situatiile din toate judetele. Buzaul a fost , ca judet si oras, printre zonele norocoase din Romania, deci masurile ar fi trebuit aplicate cu mai putina strictete cel putin in ceea ce priveste restictiile din domeniul economic.
    Aceasta imi aminteste de aberatiile de pe vremea lui Ceausescu, cand se intrerupea iarna circulatie autovehiculelor particulare pe motiv de conditii periculoase de circulatie, desi nu ninsese toata luna, iar afara era cald si soare.
    De unde se vede ca desi Ceausescu a murit, ceausimul inca traieste……[Leo]

    Răspunde
  • Pai nu anunta dl. Toma o mega afacere-investitie de sute milioane euro parca anul trecut ?! :)))

    Răspunde
  • Pentru „ilustrul” Anonim! Dacă nu aveți habar ce înseamnă economia unei țări nu mai comentați aiurea! Saloanele, fast-food-urile, cafenelele pe care le înfierați cu mânie proletară dau de mâncare unor oameni care poate n-au avut norocul sau pilele sa fie bugetari.

    Răspunde
  • site-ul stirioficiale.ro pretinde ca este singurul care ofera informatii corecte, actualizate, primite direct de la Grupul de Comunicare Strategica…
    Daca intradevar a fost o eroare de comunicare de ce nu s-a dat dezmintire si acolo?… credeti ca romanii din alte judete citesc stirile din Buzau sau pe cele oficiale?
    Deci, unde e adevarul?

    Răspunde
    • Raspuns pt. dnul Gabriel Tolea. Da, se mai intampla ca stirile oficiale sa contină și ele erori. Sunt convins ca mâine vor rectifica.

      Răspunde
  • Ba pardon avem 18 … comunicar Minesteru Sanatatii 22.04 ora 13.00

    Răspunde
  • @Gabi
    Binenteles ca sunt bune serviciile. Sunt in State, în Regat, in Germania, în Japonia dar toti produc: masini, avioane, sateliți, electronica, programe, roboți etc. Cei ce muncesc acolo, mii de oameni, de la necalificați la cei ultra calificați au nevoie apoi de mâncare si mănâncă in restaurante, fast food, se distrează in mall-uri, cazinouri, cinema merg in concedii se operează estetic sa arate cum vor ei. Orase americane si nu doar Chicago, englezești si nu doar Manchester, germane, etc sunt orase muncitorești cum erau Galatiul, Ploiești, Brașovul. Nu o sa vezi doar servicii decât în Grecia sau tari turistice, ceea ce nu e bine pentru ca țara respectivă sau zona e expusă în timpul crizelor economice. La noi cine se relaxează? Cine a dormit pana la prânz, cine mănâncă, cine nu vrea in ruptul capului să gătească desi traieste din ajutor social. Nu fac de ai naibii o cafea desi sunt casnici/casnice si o iau de la automat sau de la Mac sau Starbucks . Își tatuează sprâncenele pitipoance care nu au muncit in viata lor, pe banii vreunui mos bine înfipt la stat pe un post de unde ies comisioane grase ca salariul il duce acasă.
    Sa nu fiu inteles gresit, e mare nevoie de domeniul servicii dar ar trebui sa beneficieze de el cei ce muncesc fie ca vorbim de puști de 20 de ani ce lucrează toata ziua la programe it, doctori care ies din gărzi lungi sau confecționere care muncesc 12 ore pe zi si isi chibzuiesc fiecare bănuț.
    Multă sanatate

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.