Dna Vica, prinsă cu minciuna? Cazul asociației de unde lipsesc 2 miliarde de lei vechi
Reporterul buzoienii.ro a fost contactat azi de un președinte experimentat de asociație de proprietari în legătură cu scandalul de la asociația din Dorobanți unde există o datorie de 2,3 miliarde de lei vechi la apă.
Acesta a prezentat un calcul matematic simplu prin care a demontat ipoteza că dna „Vica” – administratorul asociației – este datoare în nume personal cu 2,3 miliarde de lei vechi.
„Am văzut la dvs. pe site hârtia semnată de dna Vica în care apare că datoria la apartamentul 3 din blocul J2 este în jur de 206.000 de lei. Să estimăm la 200 de lei întreținerea lunară. Atunci, 206.000 (suma datorată) / 200 (întreținerea lunară) = 1.030 luni / 12 luni = 85 ani! E imposibil”, a spus președintele de asociație.
Acesta are și o opinie referitoare la ce s-a întâmplat:
„Este altceva. Cel mai probabil doamna a delapidat banii și când s-a spart buba a trecut în aplicația informatică debitul pe apartamentul ei. Așa se explică de ce sunt mai multe listinguri editate în aceeași zi cu solduri diferite. Tehnica a dat-o de gol”.
Cazul a fost preluat de poliție și parchet întrucât un grup de locatari îngrijorați de situație au făcut ieri plângere penală.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Si presedintele ce a facut cat timp s-a delapidat suma asta cu care se pot cumpara doua apartamente?
Oare care a fost partea presedintelui sa inchida ochii?
Oare au facut jumate-jumate, fiecare s-a ales cu bani pentru un apartament?
In toate asociatiile de locatari din buzau se percep taxe cu japca! Ar trebui sa se duca politia economica,peste tot,mai ales unirii,viitorului, se fura ca-n codru! 😉
Anonimule, pana la președinte mai trebuia sa fie și un cenzor care sa controleze activitatea financiara a asociației, adică încasările și plățile acesteia în cazul constatării unor nereguli le semnala președintelui iar acesta lua ca prima măsură convocarea Comitetului Executiv pentru a decide împreună cum sa procedeze, întrucât președintele nu poate hotărî de capul lui. El poate nu cunoaște și nici nu este obligat sa cunoască probleme de contabilitate, dar trebuie sa fie informat și sa se implice, ceea ce nu se întâmplă la majoritatea asociațiilor, unde aproape nimeni nu îl știe pe acesta. In majoritatea cazurilor administratorul necontrolat e Dumnezeu pe pământ. El semnează documente, le stampileaza, cu toate ca stampila sta numai la președinte și pe deasupra mai și decide ce e bine sau nu pentru asociație. Bineînțeles neimplicarea președintelui, nu îl scutește pe acesta de a fi tras la răspundere, la fel și cenzorul și ceilalți membri ai Comitetului Executiv.