Două clase de la Școala 11 sunt mutate la altă școală din oraș!
Două clase de la Școala 11 din Buzău urmează a fi mutate la altă școală din oraș.
E vorba de Școala nr. 16 din Micro V.
Clasele care se vor muta sunt cele de step by step de la clasa pregătitoare.
Părinții au fost informați că nu mai e loc (nu mai sunt săli disponibile) în cele două localuri din Micro III, iar soluția găsită a fost mutarea celor două clase la școala din Micro V.
Anunțul nu le convine deloc părinților care chiar locuiau în Micro III pentru că vor trebui să-și ducă și să-și ia copiii de la școala 16 cu mașina.
Se deschide Cutia Pandorei ?
De ce nu mai e loc la Școala 11 pentru elevii din cartier ?
Răspunsul e simplu. Pentru că aici au fost primiți „pe pile”, uneori și ilegal (folosindu-se mutații fictive ale părinților), copii din alte cartiere ale Buzăului, dar și din comunele învecinate.
Se zvonește că jumătate din elevii din Mărăcineni sunt înscriși la Școala 11!
O vină (mare) are și Poliția Buzău pentru că nu a făcut NICIO verificare a mutațiilor părinților elevilor și nu a dictat nicio amendă.
Citește și:
Si la Colegiul Pedagogic se va proceda asa. Colegiul intra in reabilitare,iar elevii sunt mutati și li se va da programul peste cap. Elevii de clasa a XII-a vor invata dupa-amiaza, fara sa le ramana timp de studiu, dar pentru alte activitati.
Chiar va rog sa faceti un articol despre asta,noi parintii suntem foarte revoltati.
Si la Colegiul Pedagogic se va proceda asa. Colegiul va intra in reabilitare,iar elevii fie vor fi mutati,fie li se va da programul peste cap. Se pare ca elevii claselor a XII-a vor invata dupa-amiaza, nu dimineata cum este indicat si legat din cate știu si eu. Chiar va rog sa faceti un articol despre acest lucru. Noi parintii suntem foarte revoltați.
Si la Colegiul Pedagogic se va proceda asa. Colegiul va intra in reabilitare, iar elevii fie vor fi mutati,fie li se va da programul peste cap. Se pare ca elevii claselor a XII-a vor invata dupa-amiaza, nu dimineata cum este indicat si legat din cate știu si eu. Chiar va rog sa faceti un articol despre acest lucru. Noi parintii suntem foarte revoltați.
Asa da articol. Trebuie spuse lucrurilor pe nume.
Ar fi bune mai multe articole in aceasta nota, fara mănuși cu autoritățile…
Propun verificarea tuturor celor inscrisi ,precum si a actelor de identitate ale parintilor
In multe scoli elevii de clasa a opta invata dupa-amiaza, desi sunt in an de sustinere a unui examen foarte important. Scolile nici macar nu cauta solutii sa modifice programul claselor pentru a lasa elevii care au nevoie de timp de lectura de exemplu in prima parte a zilei. Si daca s-a mai construit cate o gradinita ici-colo, poate e timpul sa se ridice si vreo 2 scoli pentru ca elevii sa poata invata toti dimineata.
Sunt scoli in tara care au apelat la solutia containerelor pentru noi sali de clasa. Tehnologia a avansat si exista astfel de constructii care ofera confortul scolar necesar in perimetrul aceleiasi unitati de invatamant, fara a amesteca elevi din scoli diferite, cu regulamente diferite, cu rigori diferite, nemailuand in calcul dificultatile organizatorice de la intocmire orar, deplasarea profesorilor etc. In doua luni de vacanta s-ar fi putut amenaja astfel de containere, mai ales ca scolile au curti spatioase.
Daca ar fi conditie domiciliu permanent in Micro 3, ar ramane un sfert. Sa nu se accepte mutatii cu abtibild pe buletin, si gata , s.a rezolvat !
Ar trebui verificată, în primul rând, conducerea Școlii nr. 11, dar și cea a inspectoratului școlar. Dacă numărul de locuri în clase ar fi limitat la 29 de elevi, așa cum spune legea, și dacă numărul de clase/an ar fi limitat atunci nu a&ar ajunge în această situație anormală.
Dacă școala are 2.000 de locuri, păi 2.000 se ocupă, nu fără număr pentru că sunt 3.000 de copii arondați școlii. Oricum, mare parte dintre elevi nu au domiciliul în zona școlii, nici măcar fictiv în acte.
Poliția nu are ce verificări să facă atât timp cât există documente de identitate eliberate legal.
Ca la balamuc! Haos! La Sc. 11 vine tot Maracineniul si altii din rural de nu mai au loc (și nu doar la 11, valabil si pt 15 sau Pedagogic), Eminescu e in renovare prelungită, Chimia a fost desființată pur si simplu pentru a avea unde-i muta pe cei de la Eminescu, Pedagogicul spunea cineva aici că intră si el in renovare. Evident, haotic, cu bulibaseala aferentă si datul peste cap a cel putin patru generații de elevi. Morala? Nu ne pasă de elevi, parinti, profesori! Noi renovam, domnule! Așa cum intreg orasul e scurmat ca de turme de porci mistreti. Se lucrează prost, inceeeeet, fără cap, fără grijă pentru oameni. Încetați! Ajunge! Gândiți inainte, planificați bine, puneti la punct scenarii pentru diferitele situații care pot să apară. Respectați oamenii, doar pentru ei faceți! Sau nu?
Problema este cunoscută. Nu este și recunoscută…. Ce simt oare oamenii când ies din bloc dimineața sa-și ducă la școală copiii în micro 5 și văd acel show room auto (unele autoturisme mai scumpe decât casele lor) de dimineață și de manichiură live după amiază (din plictiseală)? Simt că ceva este putred…. în orașul lor. Și simt ascuțit asta. Câți dintre copiii lor nu „prind loc” în școala de lângă blocul lor pentru că „s-au ocupat” cu mult înainte? Unii văd școala de la balcon dar nu „prind” loc la „step”. Poate se face o „diferențiere” și doar cei care vin din afara orașului merg în micro 5 pentru că oricum vin cu mașina. Soluția actuală face traficul în zonă mai rău decât acum. Și acum este insuportabil. Pentru asta ar trebui ca cineva sa „recunoască” problema. Cine? Comisia? Primarul? Viceprimarul? Politia? Inspectoratul? Care problemă?
Este bataie de joc, invatamantul buzoian este condus de nulitati, Isj Bz numai pile care stau ghiocei in fata lui doamna mica. Atunci de ce exista criteriu de domiciliu? Sa_ i mutam la alte scolii, numai interese.
Problema e ca nu prea poti verifica veridicitatea decat prin controale cu mandat in toi de noapte. Cum poti demonstra ca cineva nu locuieste pe bune undeva? Filaj, descinderi?
Spunea cineva mai sus ca trebuie sa se construiasca scoli. Nu este adevarat, scoli avem, dar doar unele performeaza. Cladiri care deservesc ca scoala avem multe, scoala 5 e goala, scoala 2 din 23 august goala deasemenea.
Nu avem profesori, asta da. Si nici parinti adevarati, doar spoileri.
Acelasi caz este si cu spitalele. De ce sa construim sputale cand noi nu avem doctori.
Jalnic! Să vedeți aglomerație acum pe strada cu scl 16 ! Toamnă cu nervi întinși.
Aici e un măr așa putred….da’ putred rău de 30 de ani încoace. Toți factorii de decizie sunt vinovați, toți au stat cu mâinile în sân !!
… E usor de verificat si luat masuri.
Concret.
Daca parintii unui copil isi fac mutatie fictiva la o adresa din Buzau, ei trebuie sa apara ca număr de persoane pe listele de intretinere de la acea adresa. Daca nu apar, clar e manarie.
Probabil ca mai multe cladiri ar decongestiona scolile care oricum invata in 2 schimburi, pentru a oferi sansa tuturor elevilor sa invete doar dimineata, iar restul zilei sa fie pentru activitati sportive, educative, in familie, potrivit cu talentele si abilitatile copilului. Ideea cu relocarea doar a unor clase la alte scoli nu surade parintilor, chiar daca se mentin sub tutela scolii mama, si pe buna dreptate. Genereaza haos! Este o solutie de urgenta, pentru o scurta perioada. Un anonim mai sus puncteaza bine ca atata vreme cat parintele iti vine cu act de identitate eliberat legal care atesta resedinta acolo, scoala nu il poate respinge. Si sigur sunt parinti care s-ar „muta” si cu 2 ani mai inainte numai ca sa prinda loc la o anumita scoala. De ceva vreme nici macar politia nu mai dirijeaza traficul la orele de varf in preajma scolilor mentionate. Ar mai ajuta fluidizarea traficului. Ca sa nu mai vorbim de situatiile uneori discutabile despre cine si cum ajunge invatator la scolile astea celebre. Toate problemele astea se vor acutiza in timp.
Bai, nebunilor, cladirile au si ele o inertie termica, cine incalzeste iarna numar dublu de cladiri doar ca nu le convine unora programul? Vi se pare ca suntem o tara bogata sau ca se platesc prea mult taxele? Nu poti incalzi o cladire doar ca sa o folosesti 5-6 ore pe zi, e aberant. Unii din voi sunteti picati din luna, parca…
Pai aia din strainatate sunt toti picati din luna de invata toti dimineata? Si aia numai 5-6 ore stau peste zi la scoala? Au alt nivel de trai, da, dar au si alta civilizatie si organizare, copiii iau masa la scoala, si elevii si profesorii stau pana la 16.30-17.00 la scoala etc. Dar cred ca ai dreptate, Anonim, la noi nu s-ar putea, ci ar iesi o incropeala romaneasca cu risipa pentru 5-6 ore pe zi. Ca atat putem.
Pai aia in afara platesc toti taxe, nu doar un sfert din populatie, iar taxele sunt mult mai mari ca procent (ca suma absoluta nici n-are rost sa comentam). Si nici pensii speciale astronomice nu au. Deci la ce populatie este la noi, ma mir ca se poate incropi o scoala si in 2 schimburi.
Aveti o imagine romantata asupra strainatatii.
In strainatate e procent mai mare de asistati sociali.
Iar de pensii speciale astronomice, ghici de unde au preluat sistemul romanii? Exact din Vest unde exista mai multi pensionari speciali, ei avand o lunga traditie in a face legi de pensii speciale in functie de domeniul in care activau.
Si in vest un fost procuror, judecator sau chiar politist sau paznic de unitate militara traiesc regeste din pensiile speciale, avand chiar de cateva zeci de ori pensia fata de un muncitor in mediul privat sau chiar fata de un director din mediul privat. Adica exact ca la noi, ca sistemul pensiilor speciale umflate a venit impus din vest.
Sa nu confundam civilul cu penalul! Ceea ce spune omul legat de contestatii e perfect valabil si aplicabil la altii, pentru ca d-aia multi ”nu-si permit” sa faca la ei in tara ce fac pe la noi. Firma contestara nu este victima, ci parte intr-o posibila conventie/tranzactie comerciala. Altfel nimeni nu ar contesta ci ar face direct plangere penala. Sa nu ne incurcam in termeni si vorbe mari!