Două facilități în plus față de cele din Buzău. Cartelă + Monitorizare Video
După mun. Buzău, RER Sud a început înființarea platformelor îngropate de gunoi și la Rm. Sărat.
Patru au fost inaugurate zilele trecute, zece vor fi gata până pe 10 octombrie, iar restul, până la 23, în perioada următoare.
Două noutăți
Față de platformele îngropate din mun. Buzău, la Rm. Sărat fanta pe unde se introduce plasa cu deșeuri menajere/reciclabile se deschide cu ajutorul unei cartele. Toate apartamentele vor primi de la asociație câte o cartelă (cu frecvență unică pt. fiecare asociație).
A doua noutate e că fiecare platformă de la Rm. Sărat va beneficia de monitorizare video (cu conexiune atât la Poliția Lopală Rm. Sărat, cât și înm dispeceratul RER Sud).
Platformele subterane sunt prevăzute cu compartimente separate pentru deșeuri menajere și deșeuri reciclabile, iar lângă platforme va fi amplasat câte un container de tip „clopot” de culoare verde pentru depozitarea deșeurilor de sticlă.
Prin urmare, colectarea deșeurilor se va face pe 3 fracții (deșeuri menajere, deșeuri reciclabile, deșeuri de sticlă), urmând ca de la 1 ianuarie 2021 să fie introdusă și fracția biodegradabilă, conform Legii 181/2020.
Avantaje platforme îngropate
Sistemul de depozitare a deșeurilor oferit de plaformele subterane are multiple beneficii de la cele estetice până la cele de igienă publică. Platformele subterane nu permit împrăștierea deșeurilor, zona din jurul platformei este curată, deșeurile se depozitează pe categorii și ajung în interior în containerele special destinate fiecăruit tip de deșeu.
Pentru mai multe detalii referitoare la activitățile desfășurate, RER SUD Buzău poate fi contactat pe adresa de e-mail office@rersud.ro sau la numerele de telefon 0786265264 – Denisa Hâncu, PR S.C. RER SUD S.A. sau pentru alte solicitări 0761.111.102- Secretariat RER sau la 0374.885.690 – Call Center.
Cati bani irositi, doar pentru a face firmele de salubritate profit mai mare iar primaria sa scrie din pix amenzi imorale din birou.
Ma uit la noi, unde s-a pus platforma ingropata, efectiv platim degeaba gunoiul, cand vreau sa duc sacul de gunoi nu am unde sa il pun decat langa ghena, ca au facut niste ghene subdimensionate special sa te forteze sa pui gunoiul langa ghena.
In orificiul de la ghena cu sacul galben nici nu incape sacul galben intreg, trebuie sa il umpli doar pe jumatate ca sa incapa in orficiul ala.
Iar daca vrei sa arunci un obiect de mobilier nu ai unde desi platesti bani grei pe taxa gunoi lunar, cand vrei sa arunci gunoiul la gunoi vor sa platesti o alta suprataxa pe gunoi (care e uriasa, cat un an de taxa obisnuita deja platita lunar) ca sa faca unii milioane de euro peste noapte din nimic.
Aceste masuri idioate nu o sa faca decat sa forteze sa creasca numarul gunoaielor aruncate la intamplare, prin campuri si paduri. Prin vest au implementat aceeasi masura idioata de a suprataxa oamenii ce vor sa duca gunoiul la ghena si acest lucru nu a dus decat la cresterea numarului de gunoaie aruncate la intamplare si aparitia unor firme care se ocupa sa arunce gunoaiele in paduri si campuri la un pret mai mic decat firma de salubritate.
Intr-o societate civilizata aruncarea gunoiului trebuie sa fie gratis, astfel incat nimeni sa nu fie fortat de autoritati sa il arunce prin camp sau paduri.
Exact aceeasi treaba se intampla si cu gunoiul de pe strazi, se mira unii ca sunt gunoaie pe strazi, dar nu se uita ca sunt strazi care au 1km lungime si nu gasesti un cos de gunoi pe toata lungimea strazii, fortand omul sa il arunce la intamplare.
Iar firma de salubritate care incaseaza milioane de euro anual pentru a aduna gunoaiele de pe strazi nu aduna gunoaiele de pe strazi, de milioanele alea de euro au angajat doar o mana de amarati pe salariul minim care acopera si ei cat pot aria mare care le revine spre patrulare zilnica in vederea strangerii gunoaieor.
Am mers pe jos prin centru si am luat o cola de la un supermarket din centru, apoi am luat-o pe strada inainte, am terminat de baut cola, iar cand sa o arunc, nicaieri in zare un cos de gunoi, am mers cu cola in mana pana in capatul strazii, care noroc ca dadea intr-un bulevard mai mare si abia acolo era acolo un mic cos de gunoi, si ala care refula si a trebui sa indes cola in cos ca sa nu sara afara. In conditiile astea inteleg si ii sustin pe cei care le arunca la intamplare, mai ales in conditiile in care noi cu totii platim milioane de euro anual pentru a putea arunca gunoaie pe strada ca apoi sa vina sa fie adunate de cei ce incaseaza banii aia.
Acum firmele de salubritate in complicitate cu primariile au inventat o hotie noua, ei incaseaza milioane de euro pentru a aduna gunoaiele de pe strazi, pentru a sorta gunoaiele dar nu fac asta si arunca sarcina asta tot in bratele clientului, care trebuie sa umble el cu sacul de gunoi in spinare prin oras sau sa munceasca la sortat deseul, ca daca nu trimite primaria gorilele de la politie sa te scuture de mai multi bani. Asta da hotie.