„Dragi buzoieni, respect decizia dvs. Dar…”
La ora 23.00, primarul Toma a postat pe pagina sa de facebook un mesaj după eșecul referendumului în mun. Buzău (11.500 de votanți, 10,68% prezență).

La Țintești, referendumul a trecut cu 43%. Foarte probabil, luni (dimineață) Toma le va adresa un mesaj și acestora. 1548 de ținteșteni au votat la referendumul de unire cu orașul Buzău.
Un mesaj de bun simț ar fi fost recunoașterea dar mai ales asumarea eșecului, să ne spună cât ne-a costat această ambiție personală și de ce suntem noi obligați să suportăm această cheltuială total inutilă!!
Eu am votat..dar din pacate,asemeni vecinului meu(ce bah io votez pamantu’ lu’Toma), oamenii au asociat Tintestiul cu eventuale beneficii in contul primarului…
Probabil era mai bine si cred ca avea mai multe sanse daca incerca o unire cu o cu totul alta comuna…dar nu cea natala…
Daca ar fi prezentat un plan.. Un studiu si nu doar niste afirmatii fara niciun fundemt veneam la vot si votam DA… Dar asa.. Nici macar nu m am obosit sa ajung la vot.
Ar fi fost mult mai logica o unire a uneia dintre comunele Vernesti, Maracineni, Vadu Pasii sau Galbinasi cu municipiul Buzau. Oricare dintre cele enumerate este cu ani lumina in fata Tintestiului in ceea ce priveste utilitatile (oricare ar fi acestea – asadar cheltuieli „de modernizare” mult reduse) , dispune de vaste suprafete de teren si, deloc lipsit de importanta, ar fi inlaturat orice suspiciune cu privire la (eventuale) interese/ambitii personale ale initiatorului proiectului.
Poate data viitoare.
Nu am fost pro „unire/eveniment istoric” de la început deoarece am considerat că este fără rost şi nu ar aduce nimic bun municipiului Buzău, iar multe comentarii postate de mine la articolele despre „evenimentul istoric” nu au fost publicate.
S-a bătut monedă pe faptul că Buzăul nu mai are teren pentru dezvoltare. Chiar aşa? Zona Industrială are terenuri şi clădiri disponibile, terenuri la sud de zona industrială şi în jurul Buzăului sunt destule … investitori nu prea…!
Încă nu îmi este clar pentru ce s-a vrut această unire… Dacă acesta ar fi fost viitorul din punct de vedere administrativ, atunci Chiajna, Pantelimon, Popeşti-Leordeni, Bragadiru, Voluntari şi Otopeni s-ar fi unit până acum cu Bucureşti, Floreşti cu Cluj-Napoca, Ghimbav şi Săcele cu Braşov şamd. Oare cei de acolo nu au văzut viitorul luminos ce s-ar fi deschis în faţa lor dacă s.ar fi unit? A fost ca şi cum s-a încercat să se demonstreze că la Buzău s-a inventat apa caldă!
Buzăul a cheltuit foarte mulţi bani pentru acest referendum: publicitate în mass-media, bannere imense (şi foarte scumpe), afişe peste tot, broşura distribuită în cutiile poştale ale buzoienilor (probabil şi ale ţinteştenilor), fluturaşi peste tot, aducerea lui Bolojan la Buzău de mai multe ori, a lui Leopold Arnaiz … Totul a costat municipiul Buzău o groază de bani! Cine va fi făcut responsabil pentru cheltuirea aiuristică a acestor bani? Primarul? Consilierii din CLM care au fost de acord cu unirea şi cu alocarea fondurilor pentru această propagandă? Oare Curtea de Conturi nu vede aceste trăznăi?
Semnale au fost, decand a fost trimisa in spatiul public aceasta informatie , ca nu v a trece. De ce s-o fi incapatanat sa cheltuiasca banii orasului, chiar nu pot intelege. Ar fi putut ajuta copii bolnavi, care parintii lor nu isi permit tratamentul.
Cel mai votat primar din Romania…… esecul referendumului a fost previzibil.Sigur,pentru cei care nu sunt in anturajul interesat al marelui strateg administrativ…….Opozitia ar trebui sa faca demersuri pentru responsabilizare celor care au initiat si aprobat ,cheltuirea fondurilor pentdu un referendum inoportun.
Și acum, domnule primar, ne spuneți cât a costat acest circ și din ce surse ați avut fonduri pentru cele peste 400 de secții de votare?
Acum rămânem fără oportunități economice, fără aer de pădure, fără hrană bio, fără aer condiționat gratuit și fără autostrada prin oraș. Să văd ce înseamnă dezvoltarea pe verticală. Dacă informarea aceea nu ar fi fost o promovare agresivă neargumentata, probabil rezultatul ar fi fost altul.
Pt. dnul Gavrilă. Dacă vreți cu adevărat niște răspunsuri ar fi bine, cred, să nu insultați. Măcar pe acest site. Iar în legătură cu verticalitatea și moralitatea vă recomand să vă uitați cu atenție în oglinda dvs. Se vede „calitatea” din acuzele pe care vă grăbiți să le faceți fără o minimă documentare. Eu nu mi-aș permite niciodată așa ceva. Am fost un critic acid al administrației Boșcodeală, dar nu mi-am permis niciodată să acuz doar pe „păreri”.
De ce faci cenzura comentariilor care nu va convin,mai Tereaca? Te simti vinovat cu ceva de acest esec?
Comentariile care conțin insulte ori acuze care nu pot fi dovedite, gen „a furat”, evident că sunt cenzurate.
Poate că acest duș rece , altfel atât de previzibil, îl va aduce cu picioarele pe pământ pe actualul nostru edil-șef ! Prima și cea mai mare greșeală a fost că dl. Toma și-a ales locul de baștină – precum cândva Chivu Stoica cu Smeeniul – ca subiect de unire , lucru care a sensibilizat și scandalizat mulți buzoieni. Poate că alegerea altei localități din apropierea orașului ar fi avut alte șanse de izbândă. Totul pentru o ambiție personală, la care s-a lipit și Ilie Bolojan – și care ar trebui decontată de cineva… Să sperăm că actuala echipă de la Palatul Comunal – puternic întinerită și adăugită valoric – se va apuca de treabă numai în folosul buzoienilor, ținând cont de aspirațiile lor de zi cu zi, de realitățile străzii – stradă de unde se poate vedea că orașul nostru nu s-a mai … ” înroșit ” ca mai deunăzi și oamenii pot decanta adevărul de impostură … Să aibă succes !
Oricum, ce cenzurti local va aparea in presa de larga circulatie.. sa se vada peste tot, nu numai local prea va credeti invincibili…undercover
<>
stiu ca puteti face multe sa opriti un comentariu, dar ganditi ca , cu cat incercati sa obstructionati, cu atat mi mult se va vedea.
Toma a avut două argumente:
1. Trece A7-ele prin zonă și e păcat;
2. Orașul are nevoie de teren.
––––––––––-
A7-ele oricum trece pe raza UAT Buzău, cam prin spatele zonei industriale actuale, aflată în paragină, numai bună de repopulat pe modeul Grup Romet. În plus, la M Banului face Neagu parc industrial pe 400 ha. Că investitorii nu sunt interesați de adresă… păi Jucu, de la Cluj? Dar toate comunele și orașele mici lipite de București? Deci primul punct, desființat.
2. Orașul are teren spre Vernești, Tarlaua 45 (cred că-i zice) vine din urmă, vis-a-vis de Orizont (unde se vor face blocurile turn, pe terenul Episcopiei), cum să nu fie teren?
–––––––––––
Realizările din cei 5 ani și câteva luni de mandat au primit duminică exact votul meritat. Ba aș zice că rezultatele indică f clar procentul real al lui Toma, ca persoană fizică.
Toma a simţit că va pierde (i se citea asta în priviri, la întânirea cu publicul din amfiteatrul Tineretului, când s-a aflat alături de Bolojan)… Acela a fost momentul când pe faţa lui Toma se puteau citi DEZNĂDEJDEA, NEÎNCREDEREA, PESIMISMUL legat de acest referendum… Bolojan a simţit şi el (poate cel mai bine dintre toţi) ce nelinişte se ascunde de fapt în sufletul lui Toma (dacă aţi observat la Bolojan, în timp ce vorbea foarte elocvent şi convingător în faţa camerelor şi a publicului strâns în amfiteatru, întorcea des privirea şi spre Toma, tocmai pt. a-l încuraja… chiar dacă ştia cel mai bine dintre toţi care va fi sumbrul deznodământ, totuşi a acceptat să joace rolul unui ,,frate mai mare” pt. Toma şi în contul onorariului care i s-a făcut…pt. că nu poate crede nimeni că Bolojan a venit absolut pe gratis la Buzău, sacrificându-şi ,,de dragul lui Toma” preţiosul lui timp) !!
HUO ! MOLDOVENI PROSTI ! CA NU DEGEABA NE ZICE LUMEA MOKDOVENI ! CE PIERDEAM CA ORICUM VOTAM CA PROSTI NUMAI LA OHA ! CA CI DE 30 DE ANI AM LUAT O IN MANA MEREU !