E gata documentul. Câți polițiști locali ar urma să fie disponibilizați

E oficial, 178 de polițiști locali de la pază ar urma să fie concediați în ianuarie 2024.

Vineri de la 12.00 e ședință extraordinară a CLM Buzău, iar la punctul 10 de pe ordinea de zi se aprobă noua organigramă a Direcției Poliție Locală.

Organigramă mai ușoară cu 178 de posturi de la pază:


În total, la pază, de la 205 posturi în prezent vor mai rămâne 23 (1 șef, 17 agenți de pază și 5 la monitorizare video):


Asta înseamnă că polițiștii locali de la pază (178) vor primi după Crăciun sau de la anul deciziile de disponibilizare.

Fotografia de mai sus e din 2017 când au mai avut loc două tentative de concediere a localilor de la pază. E posibil ca unele doamne din fotografia de atunci să nu mai lucreze acum la Poliția Locală

Intenția Primăriei Buzău de concediere – susținută de legea care prevede un polițist local la mia de locuitori și de documentul emis de Prefectura Buzău (maximum 129 de polițiști locali în orașul Buzău) – nu înseamnă că va deveni și executivă.

Cei 178 de polițiști locali și-au angajat deja avocați care vor cere la tribunal suspendarea hotărârii CLM, în primă fază, și apoi desființarea acesteia.

Prima fază e cea importantă, cea cu suspendarea hotărârii, pentru că apoi procesul pe fond, la cum se mișcă justiția din România, va dura ani buni (procesul de disponibilizare din 2017 nu e gata nici acum!)

Deja polițiștii locali au deschis un (prim) proces, cel în care solicită desființarea Direcției Poliție Locală din subordinea CLM și revenirea acestora în aparatul de specialitate al primarului.

Rămâne așadar, în ianuarie, să vedem ce decizie vor lua judecătorii buzoieni. Suspendarea înseamnă rămânerea sine-die a polițiștilor locali (178) ca angajați la stat (Primăria Buzău). Nesuspendarea înseamnă că procesul de concediere se va înfăptui, iar cei 178 de polițiști locali vor trebui din ianuarie să-și caute alte locuri de muncă.

Citește și:

12 comentarii la „E gata documentul. Câți polițiști locali ar urma să fie disponibilizați

  • Și a găsit și Toma cu cine sa se lupte. Ăștia tot mai făceau ceva bun, păzeau o școala, patrulau prin oras. Dacă vrea sa elimine paguba din orașul asta sau din țara asta nu are decât sa se uite la PSD. Paguba mai mare țării asteia decât FSN ul și nepoții săi nu a făcut nimeni. Pana și Serghei Mizil a spus ca după revoluție au ieșit la ciordeală toți din eșalonul doi al lui Ceaușescu. Și omul ăla știe foarte bine ce vorbește. In plus hei-rupismul asta comunist a lui Toma nu duce nicăieri. Construitul doar de dragul de a face ceva a condus la gropi in tot orasul, blocarea străzilor, de exemplu poate sa explice cineva de sunt o suta de semafoare la Epicopie? In schimb nu vine o firma mare in Buzau, cele existente se închid, orasul îmbătrânește, tinerii pleacă in București, Brașov, străinătate. Un oras pentru moși, de tranzit pentru cei din satele învecinate. Un oras fara viitor.

    Răspunde
    • Ce pază și patrulare fac localii, vai de capul nostru. Ăștia abia știu să vorbească, dar să și interacționeze cu cetățenii.

      Răspunde
  • Cel mai bine era dacă se desființa de tot locala la Buzău. Sunt bani tocați degeaba!
    Avem Poliția și Jandarmeria, de ce avem nevoie de încă unii care se cred polițiști, deși nu sunt.
    Desființați locala, domnule Toma!

    P.S. Tereacă, ai zis că afli de ce 129 și nu mai puțin. Explicația cu numărul de cărți de identitate eliberate în municipiul Buzău nu stă în picioare. Este o minciună!
    P.P.S. Pe baza celor 129.000 de cărți de identitate eliberate se decid și numărul de aleși locali, dar și în parlament?

    Răspunde
    • Nu e luat in calcul recensământul. Ci datele de la INS. Deci recensământul l-am facut cam degeaba. Converge spre zero.

      Răspunde
      • Referendumul a fost degeaba pentru noi, românii, dar extrem de important pentru cel ce a finanțat referendumul adică pentru Banca Mondială. Banca Mondială este interesată de proprietățile deținute de români.

        Răspunde
      • Ce treabă are referendumul?! Eu nu am făcut referire la așa ceva.
        M-am referit la faptul că numărul de aleși locali și de parlamentari este determinat în funcție de numărul de locuitori. Dar, nu știe nimeni câți suntem exact sau, dacă știe, se folosește de acest lucru pentru a ne induce în eroare.

        Răspunde
  • Poate pleaca si el odata cu politistii. Aia macar sunt inutili, el e de-a dreptul daunator.

    Iar apropo de pazit scoli. Asta se face cu salarii pe jumate fata de cat au acesti paznici locali. Daca angajeaza scoala paznic, se face economie la jumate cu banii.

    Răspunde
    • Ăștia de la locala sunt toți cu pile și relații de la toate partidele. Unii din ei sunt pensionari. Abia așteaptă WMC sa le ia locul. Tot firma de partid.

      Răspunde
  • Ce treabă are referendumul cu numărul de locuitori și proprietățile acestora?

    Poate ați vrut să vă referiți la … recensământ.

    Răspunde
  • De ce numai la stat nu se pot face concedieri ?La privat de ce se poate ?!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.