„E o chestie de bun simț și respect față de călători”. Iată ce măsuri se vor lua

Reporterul buzoienii.ro i-a prezentat vicepreședintelui CJ Buzău – Adrian Petre imaginile primite de la un cititor cu autobuzul „ruginiu” care face zilnic cursa Buzău – Mierea – Haleș – Ciolanu.

Adrian Petre este cel mandatat de Emanoil Neagu să se ocupe de îmbunătățirea transportului județean de persoane.

El a declanșat de mai bine de un an și controalele inopinate în trafic.

„Firește că nu e în regulă ce am văzut. Ține de bun simț și de respectul față de călători să nu trimiți în cursă un asemenea autobuz. Sunt operatori de transport care au investit pentru a-și îmbunătăți flota, dar și unii pentru care profitul primează în fața condițiilor oferite călătorilor. Sunt trei la număr transportatorii cu probleme. Nu-i nominalizez, noi îi știm, se știu și ei. Verificarea stării tehnice a autobuzelor o pot face ISCTR și Poliția Rutieră. Au fost ridicate câteva certificate pentru mijloacele de transport neconforme, iar controalele vor continua. E bine că buzoienii au prins curaj și încep să ceară condiții mai bune. Ne ajută și pe noi, facem echipă împreună”

2019 – an important

În 2013, CJ Buzău a organizat ultimele licitații pentru atribuirea traseelor. Următoarele, vor avea loc anul viitor.

„Vrem să modificăm punctajul prin care se acordă licențele. În sensul în care vechimea de pe traseu să conteze mai puțin și să primeze calitatea mijloacelor de transport și prețul cel mai mic. În acest fel, vrem să încurajăm concurența și investițiile în autobuze noi” a precizat Adrian Petre.

Acesta a ținut să remarce și îmbunătățirea condițiilor de călătorie din comunele în care a pătruns Trans-Bus:

„CJ Buzău a acordat licență Trans-Bus pentru V. Pașii și va mai acorda în perioada următoare pentru Gălbinași, Stâlpu, Țintești și, probabil, Merei”.

Noi controale, mai multe instituții implicate

Viitoarele controale inopinate din trafic vor extinde aria verificărilor. Alături de reprezentanții CJ Buzău și ai Poliției Rutiere vor veni inspectori de la ITM și Poliția Economică.

Pe lângă respectarea graficului de transport și a condițiilor oferite călătorilor (aer condiționat. călători în picioare etc.) se vor verifica șoferii (dacă au forme legale de angajare) și biletele. Au existat reclamații că unii șoferi cer călătorilor înapoi biletele la coborâre, dar și sesizări că unele bilete au fost trase la xerox.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „E plin de rugină. cade tabla de pe el. Cum poate circula așa ?” CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

8 comentarii la „„E o chestie de bun simț și respect față de călători”. Iată ce măsuri se vor lua

  • Daca asa arata la exterior, nici nu vreau sa imi imaginez ce e la interior, pe la piese, pe sub masina… unde daca sunt mancate de rugina si cedeaza in timpul mersului se lasa cu victime si asa numitul plan rosu de la ISU.

    Răspunde
  • Cei de la CJ sunt pe blat cu toti patronii care au trasee atribuite… daca nu esti pe blat cu ei nu iti atribuie nici un traseu nimeni, poti sa vii tu cu autobuze noi in tipla si sa fie si electrice… daca nu esti in gasca lor de infractori nu primesti nici o licenta pentru un traseu.
    Asta e Romania, plina de infractori ucigasi care n-au nici o jena sa faca un genocid daca asta le aduce bani in buzunare lor.

    Răspunde
  • Dacă nu-mi conduceam niște rude la o autogară din Buzău , n-aș fi crezut câte lucruri nocive se pot vedea cu ochiul liber și de un copil… E suficient ca cineva să stea preț de vreo 2 ore INCOGNITO și ar putea ieși o cronică critică pe cinste ! Acum înțeleg de ce sunt asemenea ” bombe pe roți ” – provocatoare de adevărate drame pe șosele. Si totul, sub ochii indulgenți ai șefilor, patronilor sau controlorilor care merg pe principiul” banul să iasă ” ! Toate bune și frumoase – dar dacă cineva dintre ei ar avea un deces în familie ?!…

    Răspunde
  • Familia lor nu circula cu transportul in comun, ci cu masini de fite, BMW, Mercedes, Audi, Porsche… care au cele mai bune note la siguranta. Deci sansele sa moara sunt scazute.

    Răspunde
  • va rog mai multe controale pe ruta Rm Sarat -Buzau deoarece acolo se circula in conditii foarte impropii si se practica sportul acesta ca soferii sa-si rotunjeasca veniturile cerand biletele inapoi calatorilor,nu mai zic de microbuzele ce sant bagate in cursa si scot fum insuportabil inauntru ,calatorii care mai ajung la cap de linie sant deja ametiti de fumul degajat .Soferii nu au vina ,pentru ca pleaca de acasa sa castige o paine insa vina lor este ca accepta astfel de lucruri si ca ,compromite siguranta calatorilor ce scot abonamente sa ingroase conturile patronilor

    Răspunde
  • Nu soferii iau banii din vanzarea de bilete SH, ci patronii care dau ordin la soferi sa faca asta, ca sa incaseze banii la negru sa nu plateasca taxe si impozite.

    Răspunde
  • Calatorii ar trebui sa rupa biletul inainte de a iesi sau sa nu il inapoieze… dar ei se fac complici evaziunii fiscale a patronului. Astfel le dau inapoi si ei le revand de multiple ori la negru.
    In hartii declara ca au avut 100 calatori, cand in realitate ei au avut de 10 ori mai multi ca revand aceleasi bilete si uneori chiar bilete false, iar restul banilor sunt profit la negru, fara sa plateasca taxe si impozite.

    Răspunde
  • Cineva spunea odată să nu te bucuri că ai cumpărat o mașină modestă la un preț mic ,pentru că ,în timp .riști ca și cu banii ăștia să cumperi o mașină nouă cu un preț ceva mai mare ,dar care să te ducă de 3 ,4,ori mai mult decât cea luată la mâna 2,sau a3a dar care să se dezmembreze la primul hop mai măricel .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.