„E posibil să reziliem și cu ei!”
Reporterul buzoienii.ro a reclamat cam cu o lună în urmă că mai multe firme care au câștigat licitații la Buzău nu sunt capabile să finalizeze proiectele.
Astăzi, invitat la Focus Tv, primarul Toma și-a dat drumul la gură și a anunțat două posibile rezilieri.

După firma care a câștigat lucrarea din Piața Dacia (CLICK AICI), e posibil să rămână fără contract și Rotary Construct – firma care se tot chinuie de trei-patru ani la Liceul Eminescu.

„O dezamăgire și aici. Rotary Construct era o firmă mare, cu lucrări asemenea, ne-am bucurat când au câștigat licitația. Din păcate, au intrat în insolvență și au început și pe acest șantier problemele. Am chemat vineri conducerea firmei la Primărie, la discuții, dacă nu-mi vor aduce garanții că pot finaliza lucrarea voi fi nevoit să reziliez și cu ei. Ar mai fi 20-30% din lucrări”, a spus Toma la Focus TV.

Pont. O altă firmă care trage mâța de coadă la Buzău e și Swarco Traffic România – care n-a fost în stare într-un an (!) să schimbe semafoarele de pe Unirii.

Și n-ar fi problemă neapărat cu semafoarele, dar neputincioșii de la Swarco îi țin în loc și pe cei de la Strabag. Muncitorii de la Strabag nu pot asfalta intersecțiile și finaliza lucrarea până ce „semaforiștii” nu trag de-a latul bulevardului (inclusiv pe trotuare) toate cablurile de la semafoare. De câteva săptămâni, cei de la Swarco au și dispărut din oraș, vorba românului, precum măgarul în ceață. Atenție, U.E. va da Swarco pentru lucrarea de la Buzău peste 4 milioane de euro!
Citește și:
Toate firmele sunt asa in tara, au plecat toti oamenii cat de cat normali si au ramas hotii, escrocii si carpacii. Poti sa faci si mama licitatiei, ca n-ai ce alege…a ramas doar pleava.
Nu UE ii plătește, ci primaria cu banii de la UE. Firme agreate de partid, ca asa se poarta la noi.
Tereaca si toti astia care aveti pareri cu privire la firmele de constructii, voi ati produs vreodata macar una de 1 leu din turnat o roaba de beton? Sau vorbiti din ce credeti voi ca stiti?
Babaieti, treaba-i asa : in domeniul asta e foarte greu pentru ca principalul inamic al firmelor romanesti (care nu sunt detinute de se.re.i, sa ne fie clar) este insusi Statul Roman.
Mai departe sunt doar povesti si fantezii comunistoide ale unor baieti cu inima rosie.
vine Troia
.
Anonimul ….ulii ,taci dracu!Bai tu stii ce e ala un contract????Ai citit vreo lege in viata ta ,sau esti vreun cocalar de ala care iti duci viata cum vrei tu ,incalcand orice regula ,ca asa crezi tu ca-i ,,democratia”???Ti-as spune mai multe dar ca manuitor de roaba n-ai IQ -ul necesar!
Ce sa facem, asta-i riscul, in conditiile in care firmele alea serioase, cu patroni integri (că mă există și așa ceva), nu pot, prin definiție, sa câștige contracte cu statul întrucât patronul, fiind integru, nu da șpagă, ori, fara sa dai șpagă nu exista noțiunea de-a câștiga un contract sau beneficiu, de orice fel, de la stat, punct.
Nu e nevoie ca o firmă să fie ”serioasă”, pentru a primi lucrări publice. Evident că certificarea calității prin lucrări anterioare este o cerință deșteaptă, DACĂ partea publică admite s-o facă pe proasta, și d-aia se ajunge la deznodăminte de genul acesta și Pța Dacia. Dacă am fi serioși cu toții, garanțiile financiare, adică bani rămași de dat, după ce lucrarea e gata cu mult, sau chiar constructorul girat de o bancă comercială, ar fi îndeajuns și nebirocratic (știm că birocrația e făcută să ajute mediocritatea sau/și șmecheria), adică rapid. Astfel, firma câștigătoare de lucrare la Buzău poate fi și X srl, din Cluj, cu un singur angajat. Nu mă interesează pe mine ca și beneficiar de restul, DACĂ firma aia e girată de o bancă sau depune garanție pentru lucrare. Asta se numește antreprenoriat, ceea ce la noi e prost înțeles ca și ”patron”. Nu, e vorba de ”combinator”, cel care are relația comercială formată cu furnizorii și unește astfel mai multe alte entități, le dă la fiecare bucățica lor de treabă și el doar urmărește execuția întocmai și la timp cu planul. Iar cel mai important lucru, el primește banii publici, el RĂSPUNDE FINANCIAR ulterior de lucrare, el îi plătește pe ceilalți subcontractori.
Pe acest model a mers STRABAG cu firma de a montat dalele pe trotuar (ceva local am înțeles), dar ei au făcut-o pentru a reduce cheltuiala, judecând calitatea manoperei săvârșite.
Un anonim, mai sus, a observat o anomalie dar a tras o concluzie pripită. Anomalia se numește generic „firma serghiciilor” și este cancerul economiei românești. Este o absurditate ca serghiciile să aibă dreptul de a înființa societăți comerciale. S-a dus ulii de suflet ideea de competiție și piață liberă! Totul se transformă în capitalism de stat cu consecințe pe care le vedem cu ochiul liber. Exemplul concret este firma Swarco. Ciolac peste pupăză firma mamă mai este și austriacă!