„E probabil o altă plângere penală, cum au mai fost. Îi asigur pe buzoieni…”

Probleme pentru primarul Toma după ce autoritatea care manageriază proiectele pe fonduri europene (AMPOR) a suspendat finanțarea pentru Bd. Unirii, Industriilor și str. Transilvaniei.

AMPOR a anunțat că „se efectuează o investigație pentru o suspiciune de fraudă de către organele de urmărire penală”.

După ce informația a devenit publică, primarul C-tin Toma a avut o primă reacție:

„E probabil o nouă plângere penală, așa cum mi s-au mai făcut și altele, toate respinse de procurori. Bănuiesc cine mi-a făcut-o, și pentru ce, un nimic, legat de marcajul făcut de Strabag pe strada Transilvaniei și că de ce nu s-au mai făcut piste de biciclete acolo. E simplu, pentru că strada e îngustă și nu a mai fost loc. Vreau să-i liniștesc pe buzoieni, primarul Toma n-a luat un capăt de ață, nu poate fi acuzat, legal, de nimic. Poate tocmai de asta deranjez pe mulți, se caută să mi se strice imaginea cu tot felul de invenții. O să fac luni o conferință de presă pe acest subiect. Îi rog pe buzoieni să aibă încredere în primarul Toma, n-a luat un leu, dacă e vreun dosar la adresa mea, pe vreo plângere a cuiva, acel dosar va fi respins”.

E de văzut, în aceste condiții, de suspendare a plăților, dacă Strabag va continua lucrările din fonduri proprii sau dacă muncitorii vor fi retrași de pe șantier până la finalizarea investigațiilor.

Citește și:

19 comentarii la „„E probabil o altă plângere penală, cum au mai fost. Îi asigur pe buzoieni…”

  • si uite asa va sta buzaul intors pe dos un mandat si jumatate cel putin. restul nu mai conteaza

    Răspunde
  • Pe str. Transilvaniei, în proiectul inițial, erau piste de biciclete și tei. Parca urma să se cheme str. Teilor. Dar la final nu s-a mai plantat nici un tei. De ce nu s-a respectat proiectu?

    Răspunde
  • …. așa că stăm în tranșee tot anul și poate și anul viitor!…

    Răspunde
  • Daca a luat sau nu e treaba dna sa demonstreze restul e can can.
    Nu inteleg insa explicatia.. Nu se face ca e prea ingusta? Pai si cand au depus proiectul nu știau ca e prea ingusta? Sau se stia de la început ca ni se fc pistele de biciclete si a fost doar un praf in ochi ptr buzoieni?
    Domnule reporter te rugam sa clarifici acest aspecr!!

    Răspunde
  • Ar fi bine că cei care acuză și fac ca lucrările să stea pe loc ,iar orașul să rămână greu circulabil,să plătească tot acest timp pierdut in care se putea reface orașul ,și asta în cazul în care se dovedește că acuzele sunt false!

    Răspunde
  • Si uite asa ramanem cu orasul distrus si neterminat….

    Răspunde
  • Management romanesc, cap-coada.
    Numai bugetari angajati pe relatii, pusi in functii fara sa aiba habar de ce sunt acolo, pe mega salarii. De la A la Z.
    Imi este scarba.

    Răspunde
  • Plângerea este justificată. Cineva a avizat favorabil proiectul care prevedea piste de biciclete iar altcineva a considerat că de fapt nu este spațiu suficient și pentru pistele de biciclete. Proiectele trebuie respectate la virgulă, chiar dacă sunt aberații, răspunzători fiind proiectanții, că doar d-aia percep procent din valoarea proiectului!
    Cine are de câștigat din renunțarea la pistele de biciclete? Evident, constructorul încasează bani și pentru lucrări neefectuate. Nu seamănă cu contractul cu Bechtel dar principiul este același.

    Răspunde
  • Și pe Unirii, erau prevăzute în proiect parcări. Mai puține, palalele cu bordura, dar erau. Acum am citit în presa că se desființează toate.

    Răspunde
  • „…de ce nu s-au mai făcut piste de biciclete acolo. E simplu, pentru că strada e îngustă și nu a mai fost loc.”
    Explicație de primar, și inginer pe deasupra ! De parcă strada s-a îngustat după depunerea proiectului și începerea lucrărilor! Auzi…”e simplu”, noi suntem grei de cap și nu înțelegem! Joac-o pe asta domnule Tereacă!!

    Răspunde
  • Credeati ca da Uniunea Europeana banii cu sacul, cu ochii inchisi….
    Mai stiti articolul cu ” e un zvon” ca pe Unirii Nord vor circula toti pe pistele de autobuz ?
    Acum e un zvon ca s.a taiat finantarea, De TOT !

    Răspunde
  • Karma. I-a mers cu proiectul modificat la iazumorii, ce-a zis… ca face o ”romaneasca” (parca-i zicea). Nici nu stiu de ce nu-mi pare rau.

    Răspunde
  • chestia asta cu „un nimic” – ce daca proiectul prevede ceva si la final iese altceva ….

    Răspunde
  • Din adresa aia de la ADR (Agentia pentru Dezvoltare Regionala), agentia din cadrul MDLPA (celebrul minister al lui Udrea), rezulta ca ADR in procesul de verificare a cererilor de rambursare pentru proiectele Primariei au constatat ca e o frauda in solicitarile de rambursare.
    Daca e sa ne luam dupa ce ne-a aratat primaria ca e in proiect si ce au facut in realitate in teren, e clar ca ce s-a facut in realitate nu coincide cu ce se prezenta in proiect. Ori daca au facut asta fara derogare de la proiect si apoi au cerut cerere de rambursare ca si cum ar fi executat lucrarile, e de inteles de ce se considera ADR ca fiind fraudati.
    Ca exemplu concret, pe strada Transilvaniei in proiect aparea pista de bicileta (ca si cum aia ne lipsea noua pe strada aia), dar nu au trasat nici una acolo.
    Si chestia cu una in proiect alta in realitate cred caa fost vizibila la toate proiectele aparute public in ultima vreme, indiferent ca au fost facute cu bani din bugetul local, national, european.
    Oricum toate proiectele alea facute pe programele europene sunt niste proiecte proaste, care in loc sa imbunatateasca calitatea vietii in Buzau, mai mult afecteaza calitatea vietii. In loc sa faca mai multe benzi de circulatie, ei prin proiectele astea s-au angajat ca o sa mai elimine din ele. In loc sa faca mai multe locuri de parcare, ei prin proiectele alea s-au angajat ca o sa mai elimine din ele. Ori sunt atat de deconectati functionarii din primarie de la viata reala, ori sunt atat de disperati sa se faca pres in fata europenilor in speranta ca vor primi protectie si functii mai mari daca fac asta.

    Răspunde
  • Sunt de parere ca din ura fara de dl primar,bestiile prefera sa vada orasul mizerabil si dezolant si haotic.Nu are respect fata de buzoieni.Cea mai buna metoda era sa fie lasati sa lucreze si in paralel se cercetau toate aspectele.Sa fie pusi sa achite valoarea lucrarilor impiedicate sa fie realizate plus daune morale cetatenilor Buzaului.Ca nu a venit neamul lui vreodata sa scoata orasul la lumina.Cocalari platiti sa saboteze.Afara din orasul Buzau.

    Răspunde
  • Prin anii 90 o multinațională venită în România avea de construit o hală industrială. Avea proiectul standard al halei și a găsit și un constructor român care să execute proiectul. Proiectul prevedea și un perete de zidărie pe care constructorul l-a amplasat din neglijență cu 20 cm în afara cotelor proiectului adică se mărea suprafața construită cu 20 cm. Din când în când beneficiarul inspecta lucrările. A constatat și amplasarea greșită a peretelui de zidărie și a transmis constructorului să fie demolat imediat zidul și să fie reconstruit conform cotelor din proiect. Reacția constructorului a fost de genul: haide șefu, ce mare scofală că zidul e cu două palme mai încolo! La care beneficiarul a zis că îi aduce a doua zi justificarea deciziei. Și a venit cu un cârnat de listă cu toate materialele suplimentare ce ar fi trebuit în situația în care peretele nu s-ar fi demolat. Constructorul a făcut ochii mari și a înțeles că cea mai mică abatere de la proiect înseamnă costuri suplimentare semnificative, valoarea materialelor și manoperei aferente depășea cu mult valoarea demolării și refacerii peretelui amplasat greșit.
    De ce am scris tot cârnatul ăsta? Ca să subliniez faptul că proiectele trebuie respectate la virgulă. În caz că se constată că lucrarea nu este în regulă să se poată identifica vinovații: ori proiectantul, ori constructorul. Sunt puține situațiile ideale unde constructorul este și proiectant.
    În cazul de față se aduc acuze beneficiarului. Rămâne de stabilit cine a decis să nu se respecte proiectul: constructorul sau beneficiarul. Indiferent de la cine a pornit inițiativa, în fapt, decizia a fost luată împreună iar cel ce pare că a ieșit în câștig este constructorul care a încasat bani pe lucrări neefectuate.

    Răspunde
  • Tot felul de neaveniți si dobitoci pe aici care habar nu au ce înseamnă un proiect,cum se executa lucrările ce se întâmpla când apar situații neprevăzute ce se întâmpla in cazul modificării unui proiect si cum se fac plățile in acest caz. Tot felul de habarniști care se dau deștepți dar sunt prosti de mor.
    Toma este iubit de buzoieni pt.ca a repus Buzău intre orașele civilizate din Romania. Peste 4-5 ani Buzaul va fi unul din cele mai moderne so cochete orașe. 80% dintre buzoieni respectă determinarea lui Toma și toate proiectele lui. Restul e kancan se va dovedi chiar astăzi ca,, nu mor caii când vor cainii, ,Succes domnule Toma!Buzoienii va iubesc si vă respecta. Lăsați papagalii sa se oftice.

    Răspunde
  • Total de acord cu POR si cu Pixelu’ Albastru .

    Cind s-a facut proiectul nu s-a vazut limpede ca nu exista loc de piste de biciclete ? Cind ma gindesc ca TOMA este inginer si da explicatii din-astea puerile ….

    Inca un incovenient pentru pistele de biciclete este si exixtenta multor iesiri din curtile oamenilor , multe intersectii … complicat dpdv al disciplinei rutiere .
    De aici si atitudinea Politiei Rutiere care nu a avizat marcajul rutier ….

    Răspunde
  • Yo3kpa, eu zic că Boșcodeală este de vină!! Mulțumit, este bine așa ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.