Ecogen Buzău precum Teldrum-ul lui Dragnea ? Acțiuni la purtător ? Zvon „bombă” lansat de Toma
Zvon „bombă” lansat azi de primarul Toma.
Cine a fost atent la intervențiile de azi din Consiliul Local ale primarului, e posibil să fi prins din zbor și o alegație a lui Toma referitoare la acționariatul Ecogen – firmă care deține stația de termoficare a orașului.
Toma a zis ceva, destul de criptic, în legătură cu posibilitatea ca la Ecogen să existe „cineva” care să aibă acțiuni la purtător.
Precum în celebrul caz Teldrum, despre care se tot discută în presa națională că ar fi deținut prin acțiuni la purtător de Liviu Dragnea.
Totuși, conform unor articole din presa economică națională, cel puțin în 2015, nu erau acțiuni la purtător. Acţionarii Ecogen Energy erau Romelectro (25%), Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (25%), Eximprod Grup Buzău (23,48%), Regia Autonomă Municipală RAM Buzău (21,42%) şi Primăria Buzău (5,1%)
Ecogen face profit an de an, din banii împrumutați de Primărie de la bancă
Altfel, primarul a arătat cu degetul înspre Ecogen (firmă căreia i s-a oferit pe tavă uzina de termoficare a orașului în mandatul lui C-tin Boșcodeală) că face profit în timp ce Primăria și buzoienii în general nu știu cum s-o scoată la capăt cu încălzirea peste iarnă.
Toma a anunțat azi că Ecogen s-a modernizat pe seama unui împrumut la Alpha Bank garantat de Primăria Buzău, împrumut din care ar mai fi de plată încă aproximativ 5 milioane de euro.
„Această firmă Ecogen, unde soția domnului Tacea e director, raportează an de an profit. M-am adresat lor să micșoreze costul gigacaloriei cu 30% și către RAM să reducă și ei cheltuielile cu 30%, iar restul să punem noi, de la Primărie. Dar nu au vrut nici Ecogen, nici RAM. Și să vă mai zic de-o șmecherie, acel împrumut avalizat de Primăria Buzău, trebuia achitat deja. Dar într-o ședință de Consiliu Local cu două luni înainte să vin eu primar s-a votat o hotărâre prin care împrumutul să se întindă până în 2021. Și ar mai fi de plată acum îmcă vreo 5 milioane de euro. Adică, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva cu RAM până atunci, noi, Buzăul, vom fi buni de plată. Voi vă dați seama ce-i aici ? Să tot faci afaceri d-astea când garantează primăria pentru tine!”.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: Modernizări la o școală importantă din oraș CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Uzina de termoficare trebuia sa fie 100% a Primăriei Buzău. Pe banii Ue trebuia sa se modernizeze, tot pe bani europeni trebuia schimbate țevile alea ruginite, iar energia ieftina de la primărie ar fi fost pt toată lumea. Iar cei cu centrala știu, astea nu țin cât lumea. Când se strica știai ca te poți branșă la RAM dând cât dădeai pe gaze nu sa dai alți bani pe o centrala noua
Toma vrea sa zica ca bosco are actiuni la purtator. De cate ori trage la masea va povestește voua si nu numai prostiile astea
Bine ca s a abtinut pentru ca altfel cred ca vine timpul ca toma sa plateasca pentru calomniile lui si taranelile improscate. Eu in locul lui bosco i as cere daune grele in instanță
Dar am uitat ca toma e sarac lipit si nu are nimic pe numele lui, iar salariule poprit la banci in cuantumul maxim.
Ce idioțenii poate debits primul dintre anonimi… Unde drac ai văzut tu prietene căldură ieftină de la primărie? Ne crezi idioți pe noi ăștia debranșații, ca după ce am investit atâta în propriul confort, sa ne întoarcem iar la țevi prin casă și la certuri cu vecinii, ca s-a spart țeavă de căldură și nea Vasile nu vrea sa contribuie la repararea ei, sau ca datorita nefolosirii de către cei din jur a apei calde menajere, trebuie sa aștepți sa curgă o groaza de apa la robinet, pana sa apuce sa se încălzească ca să poți face și tu un dus în condiții decente. Am avut într-adevăr ghinionul sa mi se defecteze vechea centrala, dar am preferat sa o înlocuiesc cu una noua, mai performanta și mai economica, nicidecum sa bat la ușa RAM, sa ma primească înapoi… Era și culmea, sa renunț la un sistem de încălzire la care costurile lunare sunt la jumătate, fata de costurile energiei termice de la RAM. În plus, ai permanent un control asupra acesteia, oferindu-ti confortul termic preferat fără sa mai stai la mana cuiva. Asa ca fanii încălzirii centralizate, în condițiile astea, n-au decât să-i umfle de bani 0e nesimțiții din articol. Iar domnul primar dacă va mai accepta subvenționarea acestui sistem falimentar, își poate lua gândul de la un nou mandat, ca nu o să-l mai aleagă nici naiba în ciuda tuturor celorlalte realizări ale sale.
https://m.adevarul.ro/locale/oradea/oradea-noua-centrala-gaz-valoarea-proiectului-depaseste-55-milioane-euro-1_57e981385ab6550cb805a99f/index.html
Cine e idiotul?
OK, dar nu am văzut un preț concret pentru gigacaloria generata de o astfel de centrala. Oradea este un oraș extraordinar din toate punctele de vedere, mai ales în ceea ce privește investițiile. Dar la noi, credeți ca ar fi posibil asa ceva? Nu la ora actuala. In momentul în care energia termica din sistemul centralizat va fi mai ieftină decât cea produsa de o centrala termica de apartament, voi trece la sistemul centralizat, fără nici cea mai mică părere de rău, pentru investiția făcută până acum. Și nu, nu eu sunt idiotul în cazul de fata, dar îl poți descoperi foarte simplu, dacă te vei uita în oglindă!
Pentru Tereaca.
1. De ce încălzirea in sistem centralizat costa dublu față de încălzirea individuală?
2. De ce primăria nu poate sa desființeze RAM, sau sa il faca sa falimenteze făcând o companie de termoficare proprie?
Mitiiiicaaaaaaaaa !!! RAM e cu primaria despre ce vorbesti ???
Dom Mitică, CET Buzău, a fost vândută de „băieții deștepți” odată cu Fabrica de Zahăr către Agrana Zuker(Austria) cu 440.000 de dolari. (CET reprezenta 11% din Fca de Zahăr care a fost dată pe 4 milioane dolari). După 1 an, Primăria Buzău a cumpărat înapoi CET Bz de la Agrana cu 1, 7 milioane de dolari, pentru care a împrumutat de la Baca Țiriac 25 de miliarde lei(miliardele de dinainte de denominare, de trecerea la leul greu!), cu o dobândă negociată de 17 miliarde de lei!!! Apoi, Primăria a „privatizat” CET Bz constituindu-se șmecheria Ecogen și Ecogen Therm, cu acționariatul prezentat aici. Deci dacă Primăria a avut compania de termoficare proprie, moștenită dinainte de 1989, numită CET, pe care a bișnițărit-o în fel și chip, ce altă „companie proprie” mai visezi? Pe ce lume trăiești? Din cauza unor astfel de aburiți ne-au jecmănit toți trepădușii care ne râd în nas cu averile și opulența lor.