Epopea extinderii gazelor în jud. Buzău. „Speranța mea e că vom reuși anul ăsta!”
O sută de locuitori din Mărăcineni s-au întâlnit ieri cu șefii primăriei pentru a afla „dacă se mai bagă gaze în comună”.

„Eu sper că anul acesta, prin toamnă, să avem gazele în comună. Unde suntem acum ? Ne mai trebuie două avize din 32. De la Hidroconstrucția și Hidroelectrica. Pentru traversarea canalului energetic. După ce le luăm și p-astea două, depunem dosarul la Consiliul Județean pentru autorizația de construcție”, a spus Dumitru Constantin, administrator public la Mărăcineni.

„Gazele trebuie aduse de la Vernești. Ne vom înțepa în țeava Transgas care transportă gaze de la Bărbuncești către mun. Buzău. E o lucrare complexă, cu subtraversare a căii ferate, drumului național Buzău – Brașov, a canalului energetic și a râului Buzău. Pe 800 de metri țeava va trece pe sub pământ. Ceva similar s-a mai făcut între Tr. Măgurele și Corabia, pe sub râul Olt”, a adăugat „Titel”.

După ce țeava de gaze va ajunge la Potoceni se va începe crearea și extinderea rețelei din comună.
„Lucrarea se va face, Transgaz a prins bani în programul de investiții pentru 2020. În martie se va începe. A doua etapă va fi realizată de Distrigaz, crearea rețelei din comuna Mărăcineni. Țevile vor fi trase pe trotuar, iar oamenii vor avea cutie de gaze pe gard. Nu știu dacă iarna viitoare vor fi cetățeni care să se încălzească deja la gaze, dar în 2021 vor fi sigur”, a conchis primarul.

De la Mărăcineni, se poate trage țeavă în sus spre Săpoca – Beceni, dar și înspre Vadu Pașii și Poșta Câlnău. Proiectul este urmărit/ajutat de Marcel Ciolacu, șeful PSD Buzău, iar investiția se anunță a fi una din cele mai importante din jud. Buzău de după 1990.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Don Primarele de Merei! Auzi si matale ce se agita alti primari pt. platitorii lor de taxe si impozite? Alde matale nu zici nimic ? ca ai teava de gaze mai colea. Poate la alegeri zici ceva sa ne faci o surpriza.
Ce facem cei care avem gaze in sat dar nu ne putem lega la țeavă din cauza costurilor foarte mari?
Tot o carpeala electorala…
Nu exista un plan de alimentare a intregii populatii cu gaze pentru reducerea poluarii cu microparticole cum a facut ungaria… care nu are gaze in productia proprie dar a alumentat cu gaze 95% din gospodarii!!!
Sunt de felicitat cei de la Mărăcineni pt că se zbat pentru asta
Cum adică – de la Mărăcineni se poate trage țeavă de gaze și spre Sapoca!!!. Nu este prinsă și asta în planul de investiții?. Sau spre Sapoca ne mai gândim. Există o nesiguranță în exprimare, (poate) însemnând o incertitudine și nu un fapt real. Că se va înfăptui s-au nu, rămâne de văzut. Cert este doar faptul că Mărăcineni va avea gaze naturale, restul nu se știe când și mai ales dacă. Cum stă treaba domnule Marcel Ciolacu?
Raspuns pt. Laurentiu. Ati inteles bine. În afară de Mărăcineni termenul corect e la momentul actual „poate”.
Felicitări conducerii Primăriei care intr-adevar se „zbat „!
Chiar nu înțeleg de ce atâta investiție pentru doar o comună ?. Eu cred că vor continua extinderea dar nu aveți informația completă, mai ales că spitalul Sapoca este direct interesat de această sursă de energie și nu numai ei ci și gospodăriile de pe această vale. Ar fi interesant să aflăm punctul de vedere al Romgaz care se ocupă de branșamente. Îi întrebați domnule Tereaca poate ne lămurim și noi ceilalți cum stă cu adevărat treaba cu gazul.
Nu Romgaz, ci TransGaz. Cel mai greu e să ajungă țeava cu gaz la Potoceni unde se va înființa SRM-ul. De acolo se poate face extindere și spre Săpoca, V.Pașii și Posta Calnău. Dacă TransGaz va trage teava mai departe de Mărăcineni vom vedea cu toții în acest an.
Pardon nu Romgaz ci Distrigaz cei care se ocupă de branșamente. Ei preiau de la Transgaz și vor construi rețeaua.
Pe domnul primar de la merei nu îl interesează de alte sate din comuna lui si doar de Lipia unde face multe. La Dealul Viei sau Izvorul Dulce nu face nimic. În Dealul Viei au băgat apa pe o tava cat un deget și a pus oameni sa isi se astupe canalele din curte spre sant!
Dar la Spătaru gaze, cind? Și străzi, trotuare, canalizări etc…. În secolul viitor??????
In alte tari normale se fac lucrarile si in sens invers, de la consumator spre sursa , se intelege de ce!!
Răspuns pentru anonimul care are gaze la poartă dar nu se poate lega din cauza lipsei banilor pentru costul gazelor: 1. În Constituție scrie că „România este stat social”!!! Asta înseamnă că cetățenii conștienți(nu aburiții) își aleg conducători care să aplice programe sociale ce includ subvenții pentru încălzire acordate persoanelor cu venituri mici.2. Trebuie folosite surse de încălzire cu randament mare ca centralele murale, nu sobe de teracotă făcute inițial pentru ogrinji!, care valorifică maximum 30% din gazele arse.
Gaze la maracinei? Ne prostesc. Ne meritam soarta. Astea vin numai la alegeri. Domnul titel mai are vreo afacere de facut. Din 96 ne prostesc cu gazele.