„Factura se va reduce la jumătate!” + alt avantaj
Angajații unei firme de instalații electrice lucrează acum pe Bd. Unirii Sud pentru a îmbunătăți iluminatul public.

Se schimbă vechile becuri cu noua instalație pe LED.




Două avantaje
Angajații firmei care execută lucrarea spun că două sunt avantajele noului sistem de iluminat:
1) „Factura la electricitate de pe Bd. Unirii se va reduce la jumătate la aceeași intensitate luminoasă”
2) „Intensitatea luminoasă poate fi mărită sau micșorată în funcție de nevoi”
Recent, primarul Toma, după o delegație în mai multe orașe din vestul Europei, a spus că edilii de acolo pentru a reduce consumul și facturile au decis să nu oprească iluminatul public (câteva ore pe noapte), ci să reducă intensitatea luminoasă.
Notă. Deocamdată se trece la iluminatul pe LED pe întreg Bd. Unirii, urmând ca de anul viitor lucrarea să se extindă în tot orașul (Primăria Buzău va atrage fonduri de la mediu).
Citește și:
Ce nu a observat Toma în occident este tendința ca administrațiile locale să-și producă singure curentul electric necesar iluminatului public. Oare ce avantaje ar fi? Las cititorii să și le imagineze.
Pe noi tot ne rupe impozitul. Mai multi bani pentru proiecte aberante
Iluminatul stradal este ultima si cea mai mica dintre problemele acestui oras, referitor la consumul de energii pe care-l presupune existenta umana (au scos de pe saitul primariei situatia cu executia pana la tr III 2022, ca dadeam si cifra efectiva).
Iluminarea dimabila exista de cand becul (aproape), nu era nevoie sa ne mearga capetenia tocmai in alte orase europene, dar probabil ca s-a mai interesat si despre poluarea fonica si calitatea aerului, despre calitatea si utilitatea lucrarilor publice si despre masurile care se iau impotriva executiilor neconforme (Troia – totul stramb si crapat, semafoarele prea inteligente de ne iau aia de prosti, asfaltarile de mantuiala ale Strabagului si Urbisului), despre cum functioneaza cultura si sportul intr-un mediu social corect si despre cum sa-l faci pe acel mediu astfel incat in mod natural sa apara cererea, ulterior satisfacuta de catre mediul privat.
Eu asa sper, ca mare economie s-ar face daca murim mai putini pe an (cu pomeni, ingropaciuni, prosoape, lumanari si taica parintele), ori plecam din oras (mai putine impozite, si sa nu uitam ca populatia sustine majoritar acest oras!), ori n-am mai toca atata benzina in trafic (si uzura la masina) ca sa facem praf si zgomot ca apoi sa punem toti termopane si sa stam cu AC-ul pornit ca aerul de afara e mizerabil in principal de la autobuze, bani la medic sau pe medicamente de cap, de nervi sau vitamine etc.!
Nu?!? Doar s-a pelerinat si ne-a coborat dintre civilizati minunea „dimabilitatii”?!?
Propun, de asemenea, intru înjumătățirea facturilor următoarele (și astea chiar ar avea un impact enorm că iluminatul public e un cost mic in aceasta urbe):
– eliberarea din funcție a tuturor angajaților inutili din administrația publică. Prin toate birourile găsești cate 7 inși, unul muncește iar ăilalți 6 îl apără de muscă pe primul.
– privatizarea gaurii negre – Transbus, implicit aducerea de bani la buget nu cheltuirea lor.
– privatizarea sau desființarea așa ziselor echipe sportive.
– desființarea instituției fara nici o utilitate, numita – Poliție locală.
Pe cele de mai sus probabil se cheltuiește cel puțin trei sferturi din bugetul local, fara nici o noimă și utilitate.
Amin !