Fără mașini, dar cu multe bănci. Invitație la petrecerea timpului în aer liber. Iată noi fotografii

Așa va arăta centrul Buzăului peste aproximativ doi ani.

În primul rând fără mașini.

Aleea Trandafirilor (dinspre biserica Sf. Îngeri înspre platou) și str. T. Vladimirescu (de la Hotel Pietroasa până la Hotelul Coroana) vor deveni spații pietonale.

Locul carosabilului va fi luat de dale, în loc de mașini vor apărea bănci, multe și de forme diverse, spații verzi (gazon, arbuști și arbori), fântâni arteziene, un canal cu apă curgătoare etc.

O invitație de nerefuzat pentru adolescenți, adulți ori vârstnici de a-și petrece timpul liber în natură – la discuții.

Primele comentarii ale buzoienilor se împart în trei direcții.

  1. Mirare și neîncredere. „Sunt promisiuni, e vrăjeală, nu se va face”. „Ba se va face”, spun cei din primăria Buzău. „Am depus proiectul cu fonduri europene, va fi 100% eligibil”.

  2. „E foarte frumos. Ar fi super dacă s-ar realiza. Am avea un centru unde ne-am simți bine și de care am fi mândri”

  3. „E o prostie. Cum să închizi traficul, când sunt atâtea mașini ? Va fi nebunie pe străzile dimprejur, atunci să vezi blocaje!” 

Mai jos s-au inserat mai multe fotografii cu proiecții ale Aleii Trandafirilor și ale platoului Dacia. La final așteptăm comentarii din partea dvs.

 


 



Vedere dinspre Palatul Comunal

Vedere înspre Hotel Pietroasa

Vedere dinspre Hotel Pietroasa inspre platou

 


 


 


 


 


Atenție, proiectul a fost întocmit deja în detaliu și va fi depus pentru finanțare. Lucrările ar urma să înceapă cel mai devreme în toamna anului viitor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: VIDEO. Toma, discurs în fața a patru mii de buzoieni CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

16 comentarii la „Fără mașini, dar cu multe bănci. Invitație la petrecerea timpului în aer liber. Iată noi fotografii

  • Eu as vrea sa vad platoul plin de copaci si inverzit la maxim, un miniparc, dar nu cred ca e capabil cineva din administratie sa execute asta.
    In proiect au inclus si sisteme de irigatie pentru acei copaci, putini cat apar acolo?
    Ca daca nu au, nu vor creste niciodata, zona fiind una plina de soare care va usca imediat orice puiet va pune acolo. S-au uscat pana si cativa copaci pusi langa Dacia, pe Aleea Trandafirului pe partea cu fostul Crinul Alb, unde e umbra pana la amiaza datorita blocurilor.

    Răspunde
  • Buzaul mai tare ca Bucurestiul. ️
    #TomaFace

    Răspunde
  • Iar cu privire la trafic, va fi o catastrofa, pentru ca daca vrei sa ajungi din partea de Est a orasului (Brosteni, Dorobanti) in partea de Vest a orasului (Unirii, Micro14) fara sa treci pe langa Dacia, singura cale decenta de a face asta este pe la giratoriul de la Episcopie, care si acum da batai de cap celor ce tranziteaza zona.
    Nu vad cum poate rezolva problema asta fara sa gandeasca inainte si sa execute niste rute alternative decente. Iar pentru a face asta vor trebui eliberate strazile de masini parcate care limiteaza traficul prin ingustarea strazii.

    Răspunde
  • Este o idee geniala….era cazul de o schimbare generală..iar pt cei nu vor relaxare in aer liber(nu au decât sa circule in mașini și sa respire aerul poluat unde și când doresc dumnealor)…

    Răspunde
  • Daca se vor realiza aceste proiecte,cred ca si cei mai carcotasi dintre noi vor trebui ‘sa isi scoata palaria’ si sa spuna FELICITARI!Cred ca pesimismul multora dintre noi in fata unor asemenea propuneri,proiecte ni se datoreaza in primul rand noua ( cei care votati ca…….si apoi va vaitati) si apoi nemernicilor invatati doar sa promita,sa minta si sa fure (politicieni mizerabili).Va doresc mult succes si astept cu nerabdare ‘sa imi scot palaria’ si sa spun FELICITARI.

    Răspunde
  • Ideea e europeana, implementarea va fi romaneasca.

    Răspunde
  • Intr-adevar, va fi o problema cu transportul. De cate ori aveam o urgenta, luam taxiul care ma lasa pe platou la hotelul Pietroasa sau primarie. Dadeam si atunci in jur de 7 roni. Pe o ruta ocolitoare, sa dau cat pana la crang, peste 10 roni? Apoi, vor prinde copacii si canal in aer liber pericol pt copiii mici, nesupravegheati de parinti. Cam dificila treaba!

    Răspunde
  • Doua probleme. 1 se aglomerează traficul pe zona Obor, Unirii, către centru, că nu ai pe unde, decât pe laTrezorerie și parchezi lângă BRD și în spate la Bisericuta copiilor unde e aglomerat. Eu as da drumul la circulație în ambele sensuri din Alx Marghiloman de la Secera/ Denirom către piața și de la Miorița spre Biserica Sfinții Îngeri, fără locuri de parcare sau taxiuri,. 2 Băncile de ciment / mozaic de pe Cuza Vodă că vara sunt fierbinți și iarnă reci de te îmbolnăvesti, practic ar trebui placate cu lemn sau alt material ce nu tine rece. La parcul dintre palat și BCR ar trebui puse băncuțe și pe partea parcului către BCR, că vin oameni de la piață cu bagaje sau care așteaptă pe cineva să poată sta jos fără a întra în parc, care în zilele calde va fi plin.

    Răspunde
  • Dar de cand e centru de urgenta pe platou la hotelul Pietroasa sau la primarie?
    Eu stiam ca centrul de urgenta e in Micro14, si pentru urgente exista 112 si ambulanta.
    Dezvoltarea urbana nu trebuie sa tina cont de cat da Maria pe taxi ca sa isi faca poftele in centru.

    Răspunde
  • Ar trebui urgent deschis drumul pe lângă bazinul olimpic să se reducă traficul pe str Obor și Mesteacanului, să poți pleca către podul de la Mărăcineni sau faci stg să ajungi în spate la Carrefour și Kaufland. Acum cei ce se duc la Carrefour, Kaufland și Galeria Mall vin pe str Mesteacanului, Obor via zidul Episcopiei, Unirii. Dacă se deschide drumul cum am precizat de la Galeria faci giratoriul și o iei pe la Bazinul Olimpic către zona de sud/est a orașului, la fel cei care pleacă de la Carrefour sau kaufland.

    Răspunde
  • Imaginile sunt total neinspirate, facute in niste unghiuri din care nu intelegi nimic, nu respecta nici scalabilitatea…
    Din cate imi dau seama mare schimbare nu va fi, doar va placa platoul si strada Tudor Vladimirescu si Aleea Trandafirilor cu niste pavaje si va mai planta vreo 20 de copacei.
    In rest va ramane la fel, in mare parte din cauza ca vor ca in continuare platoul sa poata fi folosit ca loc de adunare pentru concertele pe bani publici si sa poata fi instalate corutile si caravanele tiganilor pentru comertul unor bisnitari sustinatori de partid.
    Nu mai bine puneau copaci in randuri pe toata suprafata, nu doar cativa la extremitati.
    Cum sa stai pe banca acolo daca nu ai copaci care sa produca umbra si oxigen.
    Se incing bancile alea ca zici ca intri in sauna, vezi exemplul bancilor din fata de la BRD, fiind mai in fata unde nu prea bate umbra magazinului Winmarkt vara, sunt incinse la maxim si nu rezisti sa stai pe ele cu soarele in cap mai mult 5 minute.

    Răspunde
  • Buzăul a mai avut cândva centrul său – ca un parc perpetuu ! Stau mărturie câteva fotografii ( unele chiar color ) surprinse mai mult sau mai puțin întâmplător… Da, era domnia copacilor ce făceau umbră vara, a băncilor pe care te așezai obosit din piață, și chiar a lămpilor de iluminat seara… Nu degeaba veneau locuitorii din Mihai Viteazu sau Poștă să se relaxeze pe … Centru : adică de la actualul restaurant Miorița, la stânga pe lângă florăria Codlea, apoi Tic-Tac și revenire spre Palat, unde, cap-terminus erau … Telefoanele ! Locul de întâlnire între băieți și fete … Toate ar putea fi preluate și reînviate într-o manieră conform zilei de azi, dar și cu gândul la trecutul orașului… Ar trebui ca în Centru să fie un loc UMAN, unde buzoienilor să le facă plăcere să socializeze, să respire un aer curat, să bea o cafea – iar schițele prezentate nu par așa greu de pus în practică … Totul e să fie voință politică, administrativă, dragoste pentru buzoienii actuali dar mai ales pentru urmașii lor astfel ca totul să nu se transforme în mari decepții cu care – din păcate – ne-am obișnuit… Traficul ar putea fi deviat astfel încât oamenii să-și poată lăsa mașinile la vreo 2-3 sute de metri, urmând să-și pună puțin sîngele în mișcare… Baftă să fie !

    Răspunde
  • Multi va dati cu parerea. O faceti degeaba. Ei au ideile lor. Asa ca nu mai va pierdeți timpul.

    Răspunde
  • Este necesar pentru o imagine noua, potrivita vremurilor; ceea ce se vede insa in imaginile propuse este tot pentru secolul 20, banal, improvizat; faceti concurs de proiecte pe bune, nu ne indatorati la ue pentru o fata a orasului atat de insipida, si-asa avem unul din cele mai urate orase din tara, in care nu s-a facut nimic de 30 de ani; si Moldova a luat-o inainte.

    Răspunde
  • Asa e Mitica, degeaba vin unii cu idei bune, ei tot dupa ideile si interesele lor se ghideaza.
    Sunt convins ca in plan nu degeaba s-au lasat acele spatii vaste numai bune de plantat terase si chioscuri pe ele. Inca din stadiul de proiect si-au planificat cum sa improprietareasca pe unii cu domeniul public proaspat amenajat, de pe acum stiu exact cine si ce parcela va primi din centrul renovat. Cum a facut si Boscodeala pe Cuza Voda.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.