Iată meniul de dulce (3000 de porții) și cel de post (800 de porții)
Buzoienii sunt invitați mâine, de la ora 10.00, pe Calea Eroilor la parada de 1 decembrie.
După defilare, publicul este așteptat, ca în fiecare an, în zona obeliscului din Crâng la petrecerea oferită de Consiliul Județean Buzău.
Firma de catering angajată de CJ Buzău a pregătit 3800 de porții – din care 800 sunt de post. Atmosfera va fi întreținută de lăutarii, artiștii și dansatorii Centrului Județean de Cultură și Artă.
Meniu de Dulce: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băutură caldă
Meniu de post: iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă și băutură caldă.
De asemenea, pe 1 decembrie Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor cocarde și stegulețe. La ora 16.00, în Piața Dacia va avea ,loc un spectacol eveniment, când se va inaugura și iluminatul festiv din oraș.
Tunel de lumini și Muzeul Mobil
Tunelurile de lumini din fața Consiliului Județean Buzău și de la Muzeul
Județean Buzău vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00.
La ora 17.30, la Muzeul Județean Buzău, va fi prezentat buzoienilor un proiect cultural inedit – Muzeul Mobil, care va ajunge, începând cu 3 decembrie, în toate localitățile județului nostru.
Decembrie Magic
Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o
serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea „Decembrie Magic”. Programul evenimentelor este următorul:
*Pe 5 decembrie, ora 18.00 vom aprinde iluminatul festiv în
stațiunea Sărata-Monteoru, unde vom asculta un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae. Seara se va încheia cu magia unui foc de artificii.
*În ziua de 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a
Consiliului Județean Buzău, unde sunt invitați să urmărească spectacolul de teatru pentru copii ”Povestea Elsei și a celor 7 cocori”, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 și 12.30.
* Pe data de 11 decembrie, ora 12.00, evenimentele continuă cu
premierea olimpicilor buzoieni, cărora le vom acorda premii pentru rezultatele excepționale obținute pe parcursul anului 2018-2019, după cum urmează: olimpiade internaționale – 600 lei, Olimpiade naționale : Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei și Premiul III – 300 lei. Evenimentul va avea loc la Sala D. Filipescu – Consiliul Județean Buzău.
* În zilele de 11, 12 și 13 decembrie, între orele 09.00 – 11.00, magia
ajunge din nou la Muzeul Județean Buzău, unde prichindeii vor putea lua Micul dejun cu Moș Crăciun. Înscrierile se realizează la sediul Muzeului Județean Buzău, în limita locurilor disponibile. În aceeași perioadă, începând cu ora 11.00, spiridușii de la Happy Kids ne vor bucura cu un recital de colinde.
* Pe 12 decembrie, ora 19.00, actorii buzoieni revin acasă în piesa
”O noapte furtunoasă”. Intrarea este gratuită, pe bază de invitație, ce poate fi obținută de la Teatrul George Ciprian, în limita locurilor disponibile.
* Și anul acesta, Moș Crăciun vine la Muzeul Județean! Pe 17
decembrie, ora 16.00, toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moș Crăciun, când ne vom bucura de un concert de colinde susținut de elevii Liceului de Arte Margareta Sterian. Copiii vor primi cadouri, se vor întâlni și cu personajele lor preferate și pot admira un foc de artificii deosebit.
* La fel ca în fiecare an, readucem magia și în inimile copiilor din
instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău. În data de 18 decembrie Moș Crăciun va poposi la Spitalul Județean Buzău și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Copiii vor primi dulciuri și jucării.Anul acesta, Moș Crăciun va ajunge în toate localitățile din județul Buzău, oferind copiilor 12.000 de cadouri.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Pâine, fasole, ciolan, circ şi…ceva panseluțe plantate în prag de iarnă, pt.că a mai rămas ceva mărunțiș! Şi dacă nu este acum vremea plantării panseluțelor, atunci când…primăvara?
Unde în Europa civilizată ați mai văzut așa ceva, este umilitor pentru noi că popor și țara, rușine celor ce organizează astfel de lucruri !!!
Cu burtile pline de fasole se reactiveaza „iubirea vesnica” fata de vecinii maghiari si rusi, respectul fata de valorile occidentului si universalitatea sistemului psd -ist, de la Ceausescu incoace.
Ce va mai merge clanta aia,vesnic nemultumiti
In loc sa promovam imaginea unei natiuni demne si plina de mandrie in Ziua Nationala, continuam sa promovam imaginea pomanagiilor care se inghesuie la o farfurie de fasole aruncata ca la caini.
Despre asta este vorba, vai mama noastra…