Iată unde vor fi amplasate + Veste bună pentru locuitorii a două cartiere

Conform viceprimarului Ionuț Apostu în Comisia de Siguranță Rutieră a Primăriei Buzău s-a aprobat înființarea a trei noi sensuri giratorii.

Acestea vor fi înșiruite de-a lungul Bd. Stadionului – dinspre Crâng înspre cartierul Micro XIV.

Mai exact acestea vor fi poziționate după cum urmează:

1 intersecția de la spital: str. Oltului – Bd. Stadionului (vezi foto)

2 intersecția mare din Micro XIV: str. Răscoalei – Aleea Centrală – Bd. Stadionului

3 intersecția din fața cimitirului: str. Bazalt – str. Veteranilor – Bd. Stadionului

Realizarea efectivă a noilor ronduri, cerută insistent de șoferii care vin de pe străzile laterale înspre Bd. Stadionului, va mai dura câteva luni.

„Mai întâi avem în plan – și e o veste bună pentru locuitorii acestui cartier important – să asfaltăm toate străzile și aleile din Micro XIV. Așa cum s-a procedat anul trecut în Dorobanți I și II plus Broșteni. Un alt cartier în care vom intra cu asfaltarea și resistematizarea e Micro III. De asemenea acum lucrăm la întocmirea listei cu străzile care vor fi asfaltate în 2019. La cât avem de lucru ne așteaptă un an deosebit de greu, dar important pentru modernizarea orașului” – Ionuț Apostu, viceprimar Buzău

Buzăul încearcă în ritm accelerat să recupereze ecartul față de orașele din vestul României, după ce zeci de ani a cam bătut pasul pe loc.

În următorii doi ani în Buzău se vor implementa și proiecte în valoare de aproximativ 70 de milioane € – fonduri europene.

Unul dintre ele prevede modificarea Pieței Dacia într-un parc, care va cuprinde și străzile T. Vladimirescu și Trandafirilor – care vor deveni exclusiv pietonale.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Va avea munte, câmpie și deltă”. Cinci milioane € investiție CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Iată unde vor fi amplasate + Veste bună pentru locuitorii a două cartiere

  • Mă bucura aceste proiecte dar vreau sa va zic ca strada cu Liceul Contactoare (Grigore Moisil) sau Cum este numita acum strada Afinelor este neasfaltată și este ea mica dar foarte circulată și plina de gropi și mai sunt și alte străzi din cartierul Brosteni care nu sunt asfaltate oare se vor face asfaltări și aici sau pe noi ne săriți sau ne aminti patru anul următor. Va rog frumos așteptăm și noi un răspuns. …???

    Răspunde
  • „să asfaltăm toate străzile și aleile din Micro XIV. Așa cum s-a procedat anul trecut în Dorobanți I și II „. Domnule viceprimar, dumneavoastra locuiți in acest oraş? Cum puteți să spuneți că in Dorobanți I s-au asfaltat toate străzile şi aleile? Veniți pe strada din spatele BRD! Este dezastru!
    Masina de gunoi aproape că se răstoarnă in gropile din asfalt.
    E trist că minciuna încă mai stă la masă cu „regele”

    Răspunde
  • Stau de 30 de ani in Dorobanti.Prelungirea strazii Dorobanti pana la intersectia cu Bucegi e plina de gropi si nu s-a asfaltat niciodata.doar sa carpit.Nu-mi vine sa cred ca se va asfalta vreodata.parca e blestemata.

    Răspunde
  • Cartier Bariera Brăilei, străzile Nimfelor, Anton Pann, Grăniceri, Stelei…când se vor asfalta, sunt ca după război de câțiva ani buni, nouă când ne vine rândul?

    Răspunde
  • Intrarea in Buzau la bere este o mare mizerie si nimeni nu face nimic de 2 ani,faceti mai repede parcarile de resedinta si luati si bani sa aveti cu ce asfalta

    Răspunde
  • Ce parcări de reședință sa facă, nene Costele? De unde sa scoatem milioane de lei anual sa plătim locul de parcare? Și apoi, numai din banii celor care stau la bloc și au mașină, se fac investiții în această urbe? Cei de la case care țin preponderent mașinile pe strada, nu dau și ei un bănuț, pentru propășirea minunatului nostru oraș? OK, în alta ordine de idei, și cartierul Bălcescu are alei care încă păstrează betonul original, turnat acum mai bine de jumătate de secol. O sugestie pentru edilii orasului: haide sa le declarăm „de epocă”, sa punem taxă de acces și uite-așa mai scoatem un ban, nu? Revenind la lucruri mai serioase, mai bine creăm locuri de parcare în jurul blocurilor, proporțional cu numărul de apartamente din acestea, oferim prioritate la parcare proprietarilor din bloc, ca și plătitori de taxe și impozite la bugetul local, iar cei care locuiesc în chirie, mai ales cei fără forme legale, sa renunțe la a mai veni cu mașina la oraș, mai ales ca în curând, în ritmul asta, Transbus va acoperi întreg județul, cu traseele sale.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.