„Înăuntru e ars tot!” NENOROCIRE pentru două familii din jud. Buzău

„Aparat de gătit lăsat nesupravegheat”, e cauza comunicată de pompieri pentru incendiul care a lăsat azi două familii fără acoperiș deasupra capului.

Incendiul a izbucnit înainte de prânz în satul Coțatcu (comuna Podgoria), lângă Rm. Sărat

„E dezastru. Înăuntru n-a mai rămas nimic. A ars tot. Proprietarii, familia Tristianu, soț și soție, lucrau în grădină la un vecin plecat în străinătate. La un moment dat, au văzut fum ieșind din acoperiș. Apoi a izbucnit un foc teribil. Cât p-aci să se aprindă și casa vecinilor, începuse să ia fac pazia. Vecina a făcut atac de panică. Din fericire, au sărit toți de pe stradă și au oprit extinderea. Dar, locuința familiei Tristianu n-a putut fi salvată, plafonul din rigips s-a prăbușit, nu era turnată placă”, a povestit un vecin.

În fapt, sunt două familii afectate, fiul cel mic al familiei căsătorindu-se recent cu o fată din Rm. Sărat.

Doamna Tristianu a suferit arsuri pe mâini și pe față. Inițial a refuzat transportul la spital, dar după ce părțile arse au început să se umfle, fiul a chemat salvarea.

Focul a pornit de la un aragaz cu butelie

Proprietarii locuinței nu aveau serviciu, trăind din ce produceau în gospodăria proprie și lucrul pământului.

Marius Chiru, primar Podgoria: „Le vom da un ajutor de la bugetul comunei și vom organiza o chetă la nivel local. Chiar acum vorbeam cu niște cunoscuți pentru a ajuta cu materiale de construcții, pentru a le face oamenilor măcar o cameră și cu acoperișul, să aibă unde sta. Voi dona personal o sumă de bani”.

Citește și:

10 comentarii la „„Înăuntru e ars tot!” NENOROCIRE pentru două familii din jud. Buzău

  • Piste de biciclete pe Transilvanei se mai fac?

    Răspunde
  • Asigurarea obligatorie anuala… niet? E 20 euro si asiguri 20.000 E (sau asa ceva). Cateva beri si doua pachete de tigari, pe an. Sa zica merci ca au scapat vii, restul se face la loc, poate chiar mai bine de data asta. Lege avem, nimeni n-o respecta, nimeni n-o vegheaza. In Buzau, in localuri (reastaurante, cluburi), se fumeaza pe rupte, la greu, in special cele de pe Bulevard. ISU evident ca nu stie nimic :)))))))))))))))))))), dar nici pe parinti nu-i prea intereseaza de odrasle. Nu sper la un nou Colectiv, dar… n-as prea ajuta pe nimeni inconstient sau „shmecher”. Dzeu ne-a dat (lege), nu ne baga si-n traista insa (nu te protejeaza la infinit), in general.

    Răspunde
  • „….incendiul care a lăsat azi două familii fără acoperiș deasupra capului.”
    Din ce văd în imagini, acoperișul a rămas intact.

    Răspunde
  • Polița de asigurarea obligatorie acoperă alte daune, nu pe cele din neglijență, iar de o poliță facultativă în cazul de față nici nu poate fi vorba!
    Într-adevăr, este o realitate că nu încheie o poliță de asigurare obligatorie a locuinței nici măcar 20% dintre proprietarii de locuințe. Și asta din vina legiuitorului. A desemnat să controleze și să sancționeze lipsa acesteia primăriile. Nu cunosc până în prezent niciun caz, în toată țara, în care primăria să amendeze un proprietar de locuință pentru că nu are încheiată polița de asigurare obligatorie. Pentru că s-ar traduce în voturi. Mai corect în lipsa voturilor a celor sancționați și a acelora aflați în aceeași situație și niciun primar nu este dispus să se împuște în picior. Verificarea și sancționarea ar trebui delegate altui organism care nu are legătură cu votul cetățeanului.

    Răspunde
  • Polița de asigurare obligatorie pare că face parte din categoria de legi care prevăd obligativitate dar nu prevăd și ce se întâmplă în caz contrar.

    Răspunde
    • PAD-ul este doar pentru inundatii, cutremure și alunecări de teren. Nu acoperă incendiile.

      Răspunde
  • Unii scriu doar sa se afle in treaba.
    Asigurarea obligatorie in realitate nu asigura nimic. E doar o lege prin care politicienii au decis sa dea o spaga companiilor de asigurari din buzunarele cetatenilor. In realitate nu asigura nimic, nici macar in caz de cutremur, si o sa vedeti asta cand o sa se intample. Nu mai zic ca pretextul pentru care s-a bagat legea cu PAD a fost cel al inundatiilor din mediul rural al celor ce si-au facut casele pe malul raului si cand raul se umfla le matura casa. Ia sa intrebati cati despagubiti exista pe PAD in atatia ani, sa vedeti dimensiunea tepei si spagii incasate atatia ani si care e profit pur in buzunarele companiilor de asigurari.
    Pana si la cea facultativa nu platea asigurarea nimic in cazul lor… dar de luat banii pe asigurare ii luau cu zambetul pe buze si povestea ca te vor despagubi la necaz.
    Companiile de asigurari fac ca in vorba aia romaneasca: cand ii iei iti fata vaca, cand sa-i dai ti-a murit vitelul. Asa si ele, cand sa dea gasesc mereu motive si scuze sa nu dea.

    Răspunde
  • Fara PAD nu poti incheia polita facultativa care sa-ti acopere alte riscuri. La o casa de genul ala asigurai cu inca 100 lei/an (cel mult) si pentru incendiu si bunuri in valoarea de cateva mii de euro. Daca e nevoie fac comentariu de 10 pagini, cu detalii, cu exemple proprii, cu de toate.
    @Pixelu Albastru, si n-ar fi bine acum primaria sa-i amendeze inainte sa-i ajute? Invatam altfel daca nu din exemple?

    Răspunde
  • Asa Dl.Primar fiti om de omenie cu oamenii pe care îi aveti în administrarea Dvs.daca vreti voturi la anu. Dati dovadă de bună credință cum fac și cel de la Primăria Maracineni și Berca.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.