Încă un spațiu verde, pierdut de oraș. Ce se întâmplă

Mai mulți cititori ne-au sesizat în ultimele zile despre apariția unui gard pe aleea pietonală care făcea legatura între Bd. Unirii și blocurile din Micro III, pe lângă Zidul Episcopiei.

Din păcate, veștile nu sunt bune. Din alee, va mai rămâne doar un metru de trotuar.

Ionuț Apostu, viceprimar: „Din păcate, nu avem ce face. Terenul a fost fost retrocedat de fosta administrație. Are proprietar privat de cel puțin patru ani. Nu știu dacă vă mai amintiți, dar noi am fi vrut să facem pe acolo și o bretea pentru circulația mașinilor, cu scopul de a fluidiza traficul din Micro III. Atunci am aflat că acolo nu mai e domeniu public. Proprietarul deține terenul până în Zidul Episcopiei. Acum, când a început să amenajeze acolo un magazin, l-am rugat să mai lase un culoar măcar de un metru pentru circulația pietonilor. Din fericire, a acceptat”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

12 comentarii la „Încă un spațiu verde, pierdut de oraș. Ce se întâmplă

  • Vechea administrație… Dar nu a fost tot administrație PSD? Dacă a procedat ilegal, nu poate fi trasă la răspundere?
    Se invocă tot timpul „greaua moștenire”, dar actualii nu fac plângeri penale pentru ilegalitățile descoperite.
    De 30 de ani, doar se vinde țara.

    Răspunde
  • Reporterul a promis că se va interesa și despre terenul viran din vecinătatea Liceului Economic, acolo unde, în urmă cu doi ani, un afacerist local a demolat două vile….susținând că, la presiunile soției, vrea să-și facă o casă în buricul târgului….numai că, acum, a apărut ditamai panoul care anunță construirea unui bloc de…8 (opt) etaje……
    Oare soția stimabilului ce părere are?
    Dar primăria ( referitor la limita de înălțime a imobilelor noi în zonă) ?
    Mulțumesc.

    Răspunde
  • Pacat ca Nu s-au putut cumpara inca 4 metri pe latime si pe toata lungimea de la proprietar? Astea sunt problem. urbanistice pe care le asteptam sa le rezolvati

    Răspunde
  • In-cre-di-bil !!!
    Păi pe acolo circulă o grămadă de lume, tot Micro 3-ul, care nu e un simplu cartier, e unul din cele mai mari cartiere, să ne uităm numai la câte blocuri-turn are !
    Iar aleea aia face parte din viaţa oamenilor acelui cartier, pe acolo au călcat de când se ştiu. Şi nu e orice alee, e una care trece chiar pe lângă zidul Episcopiei, deci am putea spune că e oarecum sfântă.

    ÎN MOD SIGUR, locuitorii acestui cartier, într-o majoritate covârşitoare, NU VOR FI DE ACORD. Mai ales cei care locuiesc la blocurile cu pricina efectiv vor fi revoltaţi.

    E o tâmpenie pretenţia acelui aşa-zis ,,proprietar”. Dacă ar fi să mergem după această ,,logică”, ar însemna să dărâmăm toate blocurile de pe Unirii şi să le dăm terenurile înapoi celor care, odinioară, locuiau la case pe acolo.

    Răspunde
  • Domnule Tereacă, verificați și în zona sediului poliției locale, unde patronul Hotelului Corso ar vrea să construiască un hotel, deși toată suprafață, spațiu verde de altfel, este de vreo 300 mp, iar regimul de înălțime nu poate fi mai mare de P+2+M.
    Cum a intrat în posesia acelui petic de pământ, deși odinioară pe o parte din teren era strada Transilvaniei?
    Domnul arhitect-șef este prieten bun cu acest patron…

    Răspunde
  • Nu numai ziariștii trebuie să investigheze cum a fost retrocedat un teren care în planul de urbanism figurează ca drum public, ci procurorii. Referitor la regimul de înălțime să se sesizeze Inspectoratul de Stat în Construcții pentru aplicarea legii. Accesul mașinilor de pompieri în caz de incendiu, nu au cum să intervină la acel hotel nici din incintă nici de pe domeniul public din lipsă de spațiu și din cauza parcării și traficului supraaglomerat. Acolo se încalcă toate legile, inclusiv ale bunului simț de către primărie, pompieri, poliția circulație, inspecția în construcții și așa zisul „investitor”.

    Răspunde
  • Autoritati de rahat!Băaaăa in interesul public se trece peste o manarie @A verificat cineva hartiile?Ceva coruptie ,nimic?Nu cred!

    Răspunde
  • E usor sa ridici din umeri. E greu sa iti asumi, sa refuzi un aviz de constructie, sa negociezi pentru fiecare petic verde si util. Altfel o sa aflam in curand ca mai poate locurile de le stiam publice, parcuri, drumuri de acces, sunt private. Nu ar strica lamurirea de catre autor si a situatiei parcului de pe Ostrovului. Si acolo sunt multe ite incurcate.

    Răspunde
  • În vest ar fi fost pichetata primăria si blocată zona de cei din cartier dar aici in Rusia nu trebuie supărată stăpânirea….

    Răspunde
  • Se pare ca in Primaria Buzau naravurile nu s-au schimbat. Zicala ca „lupul isi schimba parul, dar naravul ba” sunt valabile oricand pentru cei pe care ii alegem sa ne reprezinte interesele. Pardon! Sa-si apere interesele. Cum Doamne, iarta-ma, doar de patru ani s-a retrocedat terenul? Pana acum, timp de 26 de ani, unde a dormit „propietarul”? Primaria minte cu nerusinare. Noroc cu proprietarul, mare caracter, ca s-a milostivit de cetateni sa lase un spatiu pe unde sa treaca pietonii. Ar trebui sa fim curiosi sa vedem si noi care era suprafata detinuta cu adevarat, ce acte detine si cum a intrat in posesie. Cei ce conduc primaria mai cred ca suntem naivi si prosteala mai tine. Terminati cu minciunile. Alaturi este o foarte frumoasa biserica si, s-ar putea, ca Doamne-Doamne sa se supere tare de tot pe voi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.