„Într-o săptămână dau răspunsul!”

Gheorghe Manole de la Eximprod e unul dintre cei mai bogați buzoieni cu o avere ce a depășit o sută de milioane de euro.


Alături de prietenul și partenerul său de afaceri Vasile Domente, Gheorghe Manole deține firmele Eximprod Power Sistem și Eximprod Engineering, fiecare cu cifre de afaceri de aproape 100 de milioane de lei (detalii AICI și AICI pe listafirme.ro).

Aici e sediul Eximprod, la doi pași de Primăria Buzău

În afară de producerea de echipamente pentru industria electrică (transport și distribuție), Gh. Manole și V. Domente au investit masiv în eoliene și parcuri fotovoltaice. Dezvoltarea afacerilor a mers inclusiv înspre imobiliare, dar și spre viticultură, cei doi deținând brandul Budureasca.

Centrul de afaceri din Buzău aparține tot Eximprod

Dar, Gh. Manole este și microbist, simpatizant al lui Dinamo. Prosport a publicat azi știrea că buzoianul ar putea să preia Dinamo!

E adevărat. Nu vă ascund că am discutat cu Andrei Niculescu, noul președinte de la Dinamo. Îmi place ideea, cred în ea, trebuie să îmi pice și bine. Aici mă refer la anumite socoteli pe care le avem, proiecte în care suntem implicați, acest moment a venit într-o vâltoare în care ne aflăm. Dacă accept, e bine, am o răspundere importantă. L-am rugat pe Andrei să mă lase o săptămână și o să dau un răspuns. Merg la meciurile lui Dinamo și, mai nou, îmi cultiv și nepotul în acest sens. Sunt suporterul echipei de 55 de ani. Aș fi putut să investesc de acum doi ani, m-aș fi implicat cu siguranță de atunci, însă nu am fost solicitat”, a transmis milionarul pentru ProSport

Cum Gheorghe Manole e un tip al naibii de deștept, dovadă că a pornit în afaceri de la zero și a crescut an de an, Dinamo se va considera salvată din momentul în care Manole va semna pentru achiziția de acțiuni. Mai ales că e și dinamovist.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „„Într-o săptămână dau răspunsul!”

  • Sediul Eximprod nu mai este cel din fotografie, firma s-a mutat în centrul de afaceri.

    Răspunde
  • Sustinem si Buzaul?
    Firmele private pot investi si pe plan local. De exemplu, la Gloria! zic si eu..

    Răspunde
  • Faza cu om de afaceri destept la noi este expirata, vedem si noi prin reportajele Recorder cat de „destepti” sunt oamenii nostri de afaceri, la fel de „destepti” ca aia din institutiile de stat care ii „ajuta”.

    Răspunde
  • După ce a devalizat Electrica cred și eu că are destui bani.

    Răspunde
  • In acest timp, la Wrexham, un club cu cea mai veche echipa de fotbal din Tara Galilor, care in prezent evolueaza in liga a V-a engleza, din 2020 actionari sunt doi actori (Rob McElhenney si Ryan Reynolds). Datorita, sau din cauza celor doi, expunerea media aferenta a fost monetizata intr-un serial difuzat la nivel mondial pe o platforma de streaming, care prezinta toata povestea la zi. Acesti doi actionari/actori au adus cu ei doi sponsori mari, TikTok si Aviation American Gin (firma lui Reynolds), bani cash foarte putini. Comunitatea locala oficiala nu s-a implicat in refacerea stadionului, care este inchiriat catre echipa – nu pe gratis, iar una dintre peluzele istorice e refacuta cu eforturi generale (echipa, comunitate). In plus, pentru ca sunt „fraieri”, patronii au cumparat dreptul de folosinta asupra stadionului, detinut pana acum de o Universitate, si il vor renova incepand de anul acesta. Probabil ca la noi se cereau bani la Min educatiei.
    Orasul Wrexham numara 60.000 de oameni si, ca orice oras care are in cadrul administratie si un arhitect si legi care nu lasa pe fiecare sa construiasca „frumos” cum il taie capul, detine atatea strazi si zone turistice cat mai multe municipii Buzau la un loc, acum puse in valoarea si de… exact, interesul mondial natural creat in jurul echipei de fotbal.
    Cel mai mare transfer facut vreodata de echipa a fost pentru suma de 300.00 Lire sterline. In prezent clubul functioneaza cu o echipa de fotbal masculin, una de fotbal feminin, una de tineret si una de sub 19 ani-fete. Atentie, vorbim de un club total privat!!! Detin magazin de suveniruri, oportunitati de sponsorizare sportivi, expunere media in timpul meciurilor, inchiriere camere de hotel etc., si inca tot despre un club de liga 5-a vorbesc. Wrex Dragonul e mascota oficiala, ce-o mai fi si aia!?! In sezonul actual, din 23 de meciuri totale disputate, la 7 dintre ele media de spectatori de acasa a fost de peste 10.000, 14 peste 9.000 si doar 2 cu 5 respectiv 6 mii. Site-ul oficial, UAU!!!, ofera bilete pentru fiecare meci, pentru tot sezonul, abonament de membru, bilete pentru meciurile din deplasare inclusiv transportul si cazarea cand e cazul etc. Pretul este unul modic, in general (de o lira), fapt care se traduce in SOLD-OUT pana la meciul din aprilie inclusiv, acum.
    De ce spun toate acestea? Pentru ca mi s-a parut o discrepanta imensa intre stirea din articol, legat de „oamenii de afaceri investitori” de la nivel national, ori fata de bambiliciul buzoian, si ce fac oamenii aia „naivi”.
    P.S. In imagine, la „lopata”, managerul Wrexham https://twitter.com/VancityReynolds/status/1634569996654239754/photo/1
    Nu ca asa trebuie sa functioneze sefimea, pentru ca la asta ne-am gandi, ci pentru ca fotbalul e o actiune sociala (pub privat, copii la echipa de tineret, membri cotizanti care fac parte din boardul echipei etc) pentru ei, nu sursa de albit finantele ori produs cateva miisoare de euro prin combinatii publice sulfuroase.

    Răspunde
    • Extrem de utilă comparația. Felicitări.

      Răspunde
    • oricum noi suntem la ani lumina fata de ei. degeaba prezentam ce s-ar putea face si la noi daca noi ne rezumam la clasicul stil romanesc.

      Răspunde
  • „Cum Gheorghe Manole e un tip al naibii de deștept, dovadă că a pornit în afaceri de la zero și a crescut an de an”. Unde ai fost, domnule Auras Tereaca, cand a fost sa-l alegem pe dl. Toma in fruntea orasului, ca tare buna era logica dvs.?!!

    Răspunde
  • Ce desteptaciune.
    E o afacere pornita de securitate, patronul e securist din grupul de securitate energetica cu sediul la Ploiesti si e unchiul lui Sebi Ghita, stiti voi, baiatul ala care era seful neoficial al SRI mana in mana cu Kovesi si Coldea.
    E o afacere ce a scos bani exclusiv din contracte cu companiile de stat din energie.
    Si da, si-a mutat sediul vis-a-vis langa ANAF unde detin cladirea aia in care functioneaza OMV-Petrom, Banca Transilvania, Comdata, etc. Cladire despre care se spune ca a fost construita la acea vreme incalcand legea, nu mai zicem si de modul in care s-a obtinut terenul.
    Tot ei aveau in plan un proiect imobiliar grandios pe strada Col Ion Buzoianu, colt cu Razboieni, unde au pus mana de un alt teren ce in trecut apartinea statului, vis-a-vis de terenul si cladirea obtinuta de familia viceprimarului Neder, imprimeria Alfa care fusese tot de stat.

    Răspunde
  • Din serialul „oamenii de afaceri, deștepți, ai Buzăului”, care au ajuns atât de prosperi exclusivi prin combinații cu statul.
    By the way, de gaura aia neagra a Buzăului, numita Gloria, cine și când oare vom avea norocul sa ne scape ?!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.