Investiții la o fabrică din Buzău

Sunt imagini (vezi VIDEO mai jos) cu investiția făcută în Buzău la întreprinderea de mase plastice, redenumită Romcarbon după revoluție.

Acoperișul uneia din clădirile din incintă a fost dotat cu panouri fotovoltaice.

Și acoperișurile celorlalte imobile din incinta fabricii vor fi dotate similar – acolo unde nu există în preajmă alte construcții care să facă umbră.

„Puterea instalată este de 60kW, cu un cost total pentru proiect de 42.000 EUR + TVA. Panourile fotovoltaice au o garanție de 12 ani pentru materiale și defecte din fabrică și o garanție de 25 de ani pentru puterea nominală, în timp ce structura de susținere are o garanție de 30 de ani. 

Pentru acest proiect, s-au folosit folosit panouri solare „split” cu celule „pe jumătate tăiate”, care aduc o putere suplimentară de 20W în comparație cu un panou cu dimensiuni similare cu 60 de celule.  

Prin instalarea acestui proiect fotovoltaic, ROMCARBON SA protejează mediul prin reducerea emisiilor de CO2 cu 21 tone/an și reducerea cu 0,2 kg a deșeurilor radioactive”, a anunțat firma care a produs și montat panourile fotovoltaice

Romcarbon SA Buzău, firmă cu acționariat taiwanez, se ocupă în proporție de 80% cu reciclarea și procesarea materialelor plastice.

Romcarbon produce în principal ambalaje, dar și saci, folie, bandă strap, măști de gaze și diverse filtre

Citește și:

2 comentarii la „Investiții la o fabrică din Buzău

  • Bre, alde chinezii de la Romcarbon, da’ se poate, bre, să împrăștiați vorba prin târg c-ati instalat voi 60kw de fotovoltaice cu 42k de coco europeni ?!

    Daca instala statul român puterea aia pe undeva costa 4 milioane de coco europeni…

    Răspunde
  • Daca-i intrebi de amprenta de carbon, dau ochii peste cap. Harneala asta imbeciloida cu salvam planeta, nu mai poluam… Cand te gandesti ca-i are drept promotori si sustinatori pe alde nentu Gates, care s-a gandit ca gazele produse de vaci sunt principala problema, din moment ce a ajuns cel mai mare latifundiar nord-american, pentru a creste pajiste in loc de vaci, ori ca efectul de sera poate fi stopat prin explodarea unor nacele pline cu praf de creta, ridicate cu baloanele in stratosfera, ne mai calmam, dar cel mai important e sa ne ferim de ei, ca-i stim. Romcarbon sunt printre ei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.