Investiții speciale pentru o școală din orașul Buzău

Ce vedeți în imaginea de mai sus sunt panourile fotovoltaice montate zilele trecute pe corpul A al Școlii nr. 11 din Buzău.
„Cu ele ne asigurăm 80% din consumul de energie. Asta înseamnă că factura la curent va fi la doar 20% față de lunile trecute. În toate clasele am montat lămpi cu led, cu un consum redus”, a anunțat Aurelian Poteraș, directorul Școlii nr. 11.
Dar asta nu e tot. Cea mai mare școală din jud. Buzău va avea și trei rezervoare de captare a întregii ape de ploaie din incintă (teren și clădiri).

„Apa de ploaie va fi colectată în rezervoare, filtrată și folosită apoi la toaletă. Vom reduce astfel la jumătate și factura la Compania de Apă. În plus, noi nu vom mai plăti deloc apa meteorică – pentru că o strângem noi pe toată. E un proiect finanțat de Primăria Buzău, domnul primar a ținut la asta”, a adăugat Poteraș.
De câteva zile, s-a pornit și noua centrală termică

Ca și celelalte școli, licee și grădinițe din Buzău și Școala nr. 11 a fost debranșată de la sistemul centralizat.
„Gata, avem acum căldură în toate clasele. Centrala pe gaz e funcțională. Am schimbat peste tot și caloriferele, nu mai avem probleme. Așteptăm acum să poată veni din nou copiii la școală”, a conchis Poteraș.
Prin montarea centralei pe gaz școala își va reduce sensibil și facturile la energia termică. Pe lângă cele la energie și apă.
Citește și:
Super-şcoala asta o să ajungă să rupă şi Haşdeul la capitolul DOTĂRI !
Bravo, d-le Poteraş ! Bravo, d-le Toma !
Profesorul Poteras este un om demn de stima si respectul buzoienilor:un om care tace si face!De astfel de oameni si lideri au nevoie comunitatile noastre.Nu degeaba se spune ca „omul sfinteste locul „.Felicitari,domnule profesor si ….TOT INAINTE!
Mi-am terminat ochii in scoala asta laudata, incepand cu comunismul si apoi cu capitalismul de cumetrie pesedist. La ultimele alegeri am votat la o sectie din scoala 11, care era la fel ca atunci cand am intrat prima data, adica foarte intunecata. Ce becuri au pus, numai ei stiu, cert e ca vom vedea f multi copii din scoala cu probleme de vedere, pt ca becurile sunt chioare, parca sunt lumanari.
Felicitari, Domnule director! Ati pus scoala pe roate! Este evidenta diferenta dintre scoala de ieri si cea de astazi, inclusiv in mentalitatea profesorilor, in felul in care sunt tratati elevii si parintii! Un om implicat, in scoala zi lumina, care nu lasa niciun detaliu la intamplare! Felicitari administratiei buzoiene pentru sustinerea scolilor buzoiene!
O scoala model pentru celelalte din oras! Un director care a dat locului o alta fata! Rezultatele se vad! Bravo, domnule director!
Nelu greseste putin, acum e chiar mai intuneric in salile alea decat era pe vremea comunismului si a anilor 90.
Cred ca niste baieti au dat niste megatunuri cu becurile, altfel nu imi explic cum e posibil… doar daca au facut manarii cu contractele, si in acte apar achizitionate becuri tari, dar in teren s-au livrat becuri proaste si slabe… ca doar parandaratul trebuie sa se traga de undeva, nu?
Si unii se mai dau surprinsi de faptul ca tot mai multi tineri poarta ochelari cu dioptrii demne de fundul borcanului.
Se lauda ca le scade la jumatate factura de apa… dar nu spune ca banii bagati in sistemul nou nu se recupereaza nici in 100 de ani din diferenta de facturare.
La care adaugi si mentenenta, care numai asta e mai scumpa decat diferenta de facturare.
Pe scurt, nu se mai duc banii la Compania de Apa, ci la o firma privata piloasa care face bani din nimic. Mare performanta.
Nu trebuie amestecate eventualele dedesubturi ale unui contract cu imaginea scolii care este clar imbunatatita! Dl Poterasu a schimbat in bine fata scolii! Bravo lui!
„E un proiect finanțat de Primăria Buzău, domnul primar a ținut la asta”, a adăugat Poteraș. ” În Buzau nu mai exista si alte scoli? Numai scoala 11, are nevoie de investitii? Sunt scoli care nu au nici macar curtea scolii asfaltata , sunt pline de gropi.
Nu știu cum arată și e gospodărită acum Scoala care face subiectul acestui reportaj , probabil a încăput pe mâini bune ! Si nr. 2 din cartierul 23 August n-arată rău … In fine, copil fiind, cumpăram mingi de la magazinul de articole sportive și mergeam cu băieții de la Ilie Pintilie (Bazar) să jucăm fotbal la … ” număru unșpe ” ! Terenul din spatele școlii se prezenta excelent, cu porți de handbal, tușe vopsite și bine asfaltat, astfel că apa de ploaie nu stagna iar părinții noștri nu se ” prindeau ” pe unde am bătut țurca ! Anii au trecut și școala s-a dezvoltat … dar și ploile au dispărut de-a binelea din peisaj, astfel încât mă întreb ce soartă vor avea noile captatoare de apă pluvială… Cât despre instalațiile solare – ăsta va fi viitorul !