La ei e interzisă realizarea și folosirea apei din puțuri forate!
Știrea publicată azi de G4Media i-a atras, de dimineață, atenția reporterului buzoienii.ro.
„26 de persoane au fost arestate pentru realizarea și folosirea apei din puțuri forate ilegal!”
Din fericire, nu e vorba de Buzău, ci de Malaga, Spania (ne-am duelat recent cu ei la handbal feminin).
Dar, informațiile din articol, de care nu aveam habar, merită a fi cunoscute și analizate inclusiv de buzoieni. AICI articolul.
Carevasăzică în Spania, prin Andaluzia și Catalunia, provincii afectate crunt de secetă, e interzis a se fora puțuri și a se folosi apa pentru udat grădini, livezi, peluze, terenuri cultivate etc.
De ce ? Pentru că resursele subterane de apă sunt acolo la valori minime istorice, iar puțina apă (bună) rămasă trebuie folosită doar de companiile publice de apă, cu utilizare exclusiv casnică.
Am avut și noi, în jud. Buzău, cazuri similare în anii trecuți, la Cernătești de pildă, când apa de la Comp. de Apă Buzău era folosită la irigat de grădini (așa scumpă cum se zice că este), iar alții nu mai aveau nici măcar pentru băut.
E scumpă apa la Buzău ?
Da, e mai scumpă (încă) decât în alte locuri din țară (apropo, Galațiul, ne-a depășit de luna trecută).
Dar, e mai ieftină decât în alte locuri din lumea asta.
Și, în primul rând, ESTE. Că dacă n-ar fi, noi, toți cei care strâmbăm din nas când dăm 15,54 lei/metrul cub (1.000 litri) am da și de trei-patru ori mai mult, numai să curgă la robinet.
Iar comparația, chiar dacă nu convine unora, cu apa îmbuteliată, merită făcută. Pentru că e reală.
Deci pe UN LITRU de apă Zizin de la magazin plătim 2,15 lei (un sortiment mediu ca preț, Aqua Carpatica e 3,25 de lei), iar pe O MIE de litri de apă potabilă de la Compania de Apă dăm 15,54 de lei.
Mai exact, litrul la Comp. de Apă Buzău costă, atenție, 0,015 lei. La magazin e 2,15 lei apa Zizin, e drept cu ambalaj cu tot. Așadar, după această comparație, judecând mai puțin pătimaș și cu mai multă înțelepciune, mai e oare așa scumpă apa de la robinet ?
Citește și:
Ce ai stat tu Tereaca si ai socotit…..tot sa scoti in fata Compania de Apa!
Ce face domn „ziarist” e sa compare merele cu perele. Are parti-pris cu compania de apa. A dat-o cotita, ca vezi Doamne Spania, ca i-a uite ce rău e la aia și cu „manta” a adus în discuție Compania de Apa. A scos-o din joben! Mulțumim companiei de apa ca nu suntem în Spania și ca in sfârșit ne-a întrecut Galațiului la pretul apei! E bine și pe locul doi, nu domn’ sef Tereaca?
În curând vom fi în afara Cupelor Europene! Ne-a egalat și Iasiul!
Când n-ai argumente, o dai în glume… Atât poți, atat scrii…
Nu e nicio glumă, o să vedeți în câțiva ani că Buzăul va ieși din top, iar mulți alții când vor accesa și ei fonduri europene (pentru a face investiții) vor intra.
Ce vrajeala! Degeaba, apa livrata de CA tot extrem de nejustificat de scumpa ramane!
Apa e un dar sacru al omenerii. Ar trebui interzis comertul cu apa si asa ar ajunge la toata lumea echitabil.
Avem și un exemplu, Slovenia, țară membră UE. În Slovenia apa nu este bun comercial, este interzisă la comercializare de către firmele private. Apa este administrată exclusiv de către statul sloven în folosul cetățenilor. Evident, nu este gratuită, cum o să vă spună securiștii, dar se plătesc doar cheltuielile de administrare, nu se mai pune problema profiturilor cât mai mari posibile urmărite de firmele private.
Deci, se poate și așa, dar doar acolo unde se vrea! La noi în colonie trendul este să se taxeze și gândurile!
Nu compara pretul la apa imbuteliata cu cel al apei la robinet. Astea-s pocnitori!
Compara pretul apei de la robinet din alte zone, altele decat cele deservite de Compania de apa in Buzau !
URMEAZA COMPANIA DE AER ?
Alta sursa de informare in afara de situl liberticid de la g4media nu ai gasit? Dupa ce au adus lumea in pragul nebuniei cu crize false si tot felul de minciuni globaliste, acum se trece la pasul urmator.
https://thepeoplesvoice.tv/water-is-not-a-human-right-wef-orders-govts-to-begin-rationing-water-into-homes/
De ce nu treci puțin prin piața Daciei să faci un articol despre un rătăcit care tunde gazonul de sub un geam anume? De parcă asta este prioritar acolo! Apoi poți continua pe așa zisa alee a trandafirilor îngropată în dale și betoane!
Nu are ordin!
De ce nu te uiți și în SUA sau în Australia, acolo terenul din proprietate are inclusiv subsolul, ape freatice, petrol, minerale, etc.
La noi proprietatea este fix pix, nimic, adica ce vrei tu sa spui că bunicii noștri trebuie băgați la pușcărie că au făcut fântâni pe terenurile lor. Vezi că se trece o linie roșie și e pericol, nu va mai jucați cu viețile noastre că nu se stie, s-ar putea sa explodeze mămăligă și nu știu pe unde vă veți ascunde. Sper sa prind și eu momentul că va caut și în gaura de șarpe. Hoților și trădătorilor. Mesaj pentru politicieni !!!
Apa de robinet este folosita in mai multe activitati casnice ca doar nu cumperi apa de la magazin sa speli cu ea un ex. iar acolo e seceta normal ca se iau niste masuri mai dure, masuri care nu-i afecteaza asa cum ne-ar afecta pe noi deoarece nivelul de trai ,a fost ,este si va fi probabil mai ridicat decat la noi ,sa fim platiti si noi ca in Spania si pe urma puteti scumpi si apa puteti face parcari doar la marginea orasului ca doar ne permitem sa mergem cu taxiul dar ce zic eu, nici nu imi mai cumpar masina merg direct cu taxiul ,de ce sa mai am grija sa o repar, sa-i platesc taxe ,sa respect norme rutiere cand am urcat in ea etc.
Perfect de acord cu articolul, doar câteva mici note de margine:
De ce este nevoie de director la această companie de apă? Postul ar trebui să fie onorific, pentru că cineva trebuie totuși să semneze niște acte, dar aia e toată activitatea. Nu-mi zice mie cineva că dna Săvulescu a spart gura târgului cu vreun management propriu și deosebit pe unde a fost și că intră locuitorii în greva apei dacă pleacă dânsa. Chiar nu găsim un loc de secretar de stat ceva, să o avansăm? Dl Văsîi da, dânsul se confundă cu firma, e acolo din veci și e bine să rămână așa treburile în continuare, măcar un om să aibă idee cât de cât despre orice pe acolo, cu bine și cu rele!
Prețul mare se regăsește în salariile sutelor de angajați de la această companie, în imobilul cumpărat cu mai mulți bani decât a cerut proprietrul. Nu mă interesează o secundă cum este la alții cât timp analiza nu corespunde realității. Tipul sursei de apă, energia, consumul, numărul de angajați, investițiile făcute pentru A IEFTINI prețul pentru acționari (adică cetățenii păe care-i dezrprezintă cei din CLM-uri etc), asta ar trebui să conțină comparația pentru ca să avem o concluzie de băgat în seamă.
ATENȚIE, pe anul 2022, din totalul de 110.800 mii lei cheltuieli, 44.500 mii lei (aproape 9 milioane de euro) sunt cu salariile, 13.000 mii cu dările și restul pentru furnizori. În plus, este inadmisibil ca aproape printre cei mai mari angajatori din oraș să fie o firmă de stat, într-o țară democrată, europeană, bla-bla-bla. http://www.cabuzau.ro/!res/fls/bvc-2022-rectificat-anexa-1-2-3-4-5.pdf
Ignorăm faptul că dânșii folosesc virgula în loc de punct când trec sumele în buget, să pară de… o mie de ori mai mici.
Revenind, pe anul 2023 au 704 posturi în organigramă: http://www.cabuzau.ro/!res/fls/organigrama-rev.-5-aprilie-2023.pdf. 704 inși, care probabil influențează și parte din familia fiecăruia, votează într-un fel, pentru că au interes. Pentru că MEDIA venitului net (din care fiecare mai pierde impozitul aferent), domnule Tereacă, + bonusuri, e de… peste 12 mii euro anual, de om (36.890.000 lei salariile nete + 5.555.000 bonusuri / 5 lei / 704). Vorbim de un salariu mediu net de 1000 euro/lună, ce analiză să mai facem, cu ce spanioli să ne mai comparăm?
Ah, uite că uitam! Buzoienii plătesc indemnizațiile a patru membri din consiliul de administrație (îi găsiți ”ascunși” în secțiunea cu buletin-informativ, undeva tcami spre finalul paginii cu hotărâri AGA), care se luptă să ofere calitate și preț bun, că altfel ce Doamne iartă-mă să caute acolo pentru numai 1.184.000 lei/an fondul total? Lista lor e pe site, nu mai pun link, îi știe lumea, sunt peste tot și interschimbabili. Nu vreau să cred că încă mai dăinuie metoda de a recompensa cadrele de partid pentru munca din campanii, cu posturi. REFUZ să cred!!!
Felicitări pentru analiză, oricum, trebuie început într-un fel!
Cu cat v-au plătit ăștia de la Acvaterm ? Mai aveti sa depune-ti proiect de lege sa se astupe fantanile si puturile forate ca doar e seceta si prostii trebuie să consume doar apa din rețeaua monopolizata.
Am si eu o întrebare, unde este apa? Ca doar nimic nu dispare de pe aceasta lume.
Întreb si eu pentru un prieten deși circuitul apei in natura s-a făcut la școala elementara.
Luati apa care ne apartine noua, ca cetateni, si ne-o vindeti inapoi la pretul cel mai mare din tara ca sa aveti voi masini, vile si bani la partid.
Să facă tona de apă și o sută de lei dar măcar să fie potabilă, eu unul nu am probleme cu prețul ci cu calitatea acesteia, chiar nimeni nu se sesizează?