De luni, 16 blocuri afectate. Iată unde și de ce

Compania de Apă a anunțat că începând de luni dimineață va sista furnizarea apei pentru șaisprezece blocuri din cartierul Dorobanți.

Motivul îl constituie neplata unor restanțe în valoare de 2,2 miliarde de lei vechi acumulate începând din februarie 2018.

Iată mai jos, comunicatul emis de firma de apă din Buzău în care se precizează exact blocurile afectate:

„Compania de Apa S.A. Buzău sistează furnizarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare la blocurile: J2, J4, J5, J6, H10, H12, H13, H3, H4, H5, H6, J10, J15, J16, J9 și H2, aferente Asociației de Proprietari nr. 28/3 Dorobanti, din municipiul Buzău, începând cu data de 8 aprilie 2019.







Cartier Dorobanți

„Această măsură este determinată de neplată debitului scadent, în cuantum de 226.614, 33 lei, aferent perioadei 08.02.2018-08.02.2019 și a nerespectării, în mod repetat, a procedurii de eșalonare asumată de către reprezentanții legali ai Asociației de Proprietari”.

Până când reprezentanții asociației de proprietari vor ajunge la o înțelegere cu compania, la robinet va curge apă doar două ore pe zi:

Compania de Apă S.A. Buzău va furniza serviciul de alimentare cu apă și de canalizare la condominiile menționate mai sus, zilnic, în intervalul orar 18:00- 20:00, conform prevederilor art. 22, alin. 2 din Norma de igiena și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobată prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „De luni, 16 blocuri afectate. Iată unde și de ce

  • Poza articolului nu se potriveste cu articolul, blocurile respective sunt la Piata Dorobanti unde sunt spatiile comerciale, nu la intersectia strazii Dorobanti cu Sporturilor de unde e poza.
    Sa intelegem ca patronii de spatii comerciale de acolo nu isi platesc datoriile si ca de maine se vor inchide spatiile comerciale de la Piata, sau vor functiona ilegal fara ca macar sa se prefaca ca respecta normele sanitare?

    Răspunde
  • Aia de la J-uri sunt aia cei mai vocali care tot cer sa le asfalteze curtea interioara a blocurilor sa isi parcheze masinile pe asfalt, in timp ce ei nu platesc nici taxe, nici impozite, nici apa… asteapta pomana.
    La H-uri acolo tot asa, erau cei mai vocali in timp ce ei nu platesc darile, iar primarul le-a asfaltat parcarile doar lor… urmeaza sa le plateasca si datoriile… din banii alora care sunt bun platnici, cum se face treaba, luam de la saracul cinstit si dam la bogatul excroc.

    Răspunde
  • Mi-a plăcut.
    Dar lumea s-a schimbat.
    Nu mai avem țară. Suntem în UE.
    S-a semnat NATO, UE., însă în tară nu se respectă regulile pentru că mulți politicieni fură și nu fac regula pretinsă de organele europene pentru a ajunge la civilizație.

    Răspunde
  • Sunt lucruri necurate maică.
    Cine oare le oblojește?
    Nu cumva cei cate rădpund deactivitatea adociațiilor?
    Câte controale la gestiune?
    Domnule Primar, e ceva putred…

    Răspunde
  • La blocul H2 nu sunt restanțieri!De ce să nu ni se mai furnizeze apă?Unde sunt banii pe care noi îi achităm la asociație lună de lună?

    Răspunde
  • Nu mi se pare corect! Adica eu fac eforturi sa-mi achit intretinerea la zi, implicit cheltuielile cu apa si ma trezesc ca imi taie astia apa, de-a valma cu aia pe care i-a durut undeva de intretinere. Zbiara toti in gura mare ca n-au bani dar cate doua masini tot au unii dintre ei. Si ce masini, la unii mai scumpe decat locuintele pe care le au! Mai bine eram preluati in facturare individuala de Companie, cum e pe la altii, si acolo aveau evidenta clara cu aia de platesc si aia de nu. Cine nu e la zi cu factura, sa-i taie apa, cum fac aia de la curent sau de la gaze. Pai ce facem aicea? Toti pentru unul, dar unul pentru toti, deloc?! Nu mi se pare OK, nu s-a mai intamplat asa ceva. Cei de la asociatie ce fac? Asteapta sa platim noi pentru rau platnici? Ne-a rupt in gura…

    Răspunde
  • Nu ai cum sa tai apa individual. Toate blocurile, inclusiv alea noi sunt construite cu instalatii interioare pentru apa, imposibil de taiat individual. Si nici nu exista solutii sa schimbi asta.
    La electricitate se poate deoarece exista contorul central pe fiecare apartament.
    La gaze se poate doar la cei ce au refacut instalatia si au trecut la racord individual (la gaze exista solutii pentru racord individual prin refacere instalatie). Si la gaze initial toate blocurile au fost facute cu instalatiile de gaze tot interioare ca la apa. Dar si la gaze la ce inca ramasi in sistemul comunist, la gramada, nu se poate taia decat la gramada.

    Asta e, fraierii platesc, desteptii beneficiaza, asta e regula in societate, doar ca fraierii inca nu s-au prins cum sta treaba.

    Răspunde
  • Solutia e sa scapati de asociatii, sa fie chiar interzise prin lege, fiind ceva daunator societatii, pe langa faptul ca nu isi fac datoria mai si fura lumea cu tot felul de combinatii si inventii prin care sifoneaza banii in buzunarele lor.

    Răspunde
  • La apa puteti sa contactati Compania de Apa sa semnati locatarii contracte individuale si sa va montati apometre, si sa platiti factura individuala in functie de consumul declarat, fara sa mai fiti intermediati de niste paraziti… in plus asta va va ajuta si la faptul ca nu va mai taie apa compania la toata asociatia si nu va va urmari pe voi toti in instanta pentru recuperarea datoriilor desi voi ati platit la asociatie cota voastra, ci se va indrepta catre datornicul respectiv, fie el persoana sau firma ce detine apartamentul sau spatiul comercial. Daca nu vreti, atunci stati la mana smecherilor si hotilor din asociatie care va iau banii si va lasa si fara apa ca nu platesc facturile la compania de apa.

    Răspunde
  • Dacă stam puțin sa facem o analiza a lucrurilor, putem constata ca totuși o mare parte din vina o poarta chiar proprietarii din asociație, oricât de mult ar da ei vina pe aceasta. Asociația de proprietari sunteți voi stimabililor! Va convine sau nu, asta e purul adevăr! Unde ați fost când se făcea Adunare Generală? Va durea în fund, nici nu voiați sa auziți de asa ceva, considerând ca e sub demnitatea voastră sa participați, ca să ascultați tot felul de „idioțenii” indrugate de unii sau alții. Ei uite ca nepăsarea voastră a dat roade și acum a venit vremea sa suportați consecințele, asa cum era de așteptat. Vorba aceea „domnia și prostia se plătesc”! Măcar din curiozitate, s-a dus cineva vreodată la asociație sau s-a adresat președintelui, în cadrul adunării generale, solicitarea de a prezenta o situație cu restanțierii și ce masuri sau luat cu aceștia? A avut cineva curiozitatea de a afla ce se întâmplă cu banii lui și sa ceara o situație a plăților către furnizorii de utilități? Nu prea, este?! Ați auzit cumva, stimați proprietari de apartamente de Legea 196 din 2018? Căutați pe net, studiați-o puțintel ca nu e foarte stufoasa și apoi mai stam de vorba. Ia dați domniile voastre o raita pe la Crâng sa vedeți ca și acolo erau niște asociații cu probleme grave, pe Nicolae Bălcescu, pe Traian Vuia, dar care datorita conducerilor desemnate și a cointeresarii propriilor și-au revenit, devenind asociații model în oraș. Și au câte 20-25 de blocuri în compunere… Toată treaba tine foarte mult de cenzor, care dacă știe meserie și controleaza permanent activitatea administratorului, dacă acesta e cinstit și își face treaba, iar președintele cunoaște legile, atunci și treaba în asociație merge ca pe roate, iar proprietarii pot fi liniștiți ca nu vor avea probleme. Pe de alta parte, sarcina de baza a unei asociații de proprietari nu este aceea de face plăti la utilități pentru proprietari. Aceștia pot plăti direct la furnizori, dar din comoditate prefera sa plătească la asociație, poate și pentru faptul ca aici o pot face când vor, fără sa li se impună penalități ca în cazul plăților direct la Furnizori. Sunt destule asociații care deși legea pe permite, chiar le impune, totuși nu percep penalizări pentru restante la întreținere. Și atunci cine e vinovat?!

    Răspunde
  • Anonimule care ești tu împotriva asociațiilor, afla ca chiar Legea obliga proprietarii din blocurile de locuințe, numite mai nou condominiu, sa se constituie în Asociatii de Proprietari, nu sa le desființeze cum ai vrea tu, în necunostinta de cauza ca să nu spun din prostie. Ca sunt indivizi puși pe furat, care ajung cu ajutorul vostru (adică indiferență) în funcții de decizie sau execuție în cadrul asociației, asta este din cauza modului în care tratați voi lucrurile. E ușor sa stai pe margine și sa dai cu huo, dar când ești invitat să dai o mana de ajutor, sa te dai la o parte. Ne facem toți ca nu vedem, ca nu ne interesează, că nu avem timp, etc., adică facem precum struțul, adică băgăm capul în pământ, după care devenim vocali, zbierand cât ne țin plămânii, dar totul e tardiv atunci. Când nu va știți drepturile și obligațiile aveți numai de suferit și degeaba începeți cu acuzele ca voi sunteți principalii vinovați. Asa ca aia care ziceți ca va fura, o fac cu sprijinul vostru, asta e clar, datorita nepăsării și neimplicarii voastre. Necunoașterea legii nu te absolvă de consecințele încălcării acesteia!

    Răspunde
  • Aia e problema, ca partidul a dat lege prin care te obliga sa le dai banii membrilor de partid sa ii fure, nu mai ai voie sa platesti individual, ci trebuie obligatoriu sa te intermedieze un membru de partid, desigur contra unor sume umflate ca trebuie sa fure si partidul niste bani si sa asigure posturi caldute pentru trantorii de partid, nu?
    Aici e problema, ca revine usor regimul totalitarism, unde nu ai voie sa faci cum vrei, ci numai cum vrea partidul, ca partidul trebuie sa fie in toate si sa aiba parte din toate.

    Ca sa dam exemple concrete, facturile de curent pe casa scarii nu depasesc 100 lei, in schimb cand aduni cat cere asociatia iti dai seama ca platesti de vreo 4 ori mai mult factura aia, ca ei incaseaza pe persoana cat ar trebui sa incaseze pe apartament, si cum in fiecare apartament locuieste o familie (formata in medie conform statisticii din 4 persoane), rezulta ca umfla de 4 ori pretul, diferenta ajungand in buzunarele membrilor de partid unsi cu posturi in asociatii. Sa nu mai spunem ca la ei si prietenii lor in registrul asociatiei apare doar o persoana desi locuieste o familie sau chiar doua (parinti, copii, nepoti) si platesc doar pentru o persoana, in timp ce la altii baga si persoane din burta desi acele persoane nu mai locuiesc de ani de zile acolo si chiar in unele cazuri nici nu mai sunt in tara si cel mult vin in vizite de sarbatori.

    Asociatiile nu sunt decat niste hoti sustinuti de partid si nimic mai mult. Ca si in restul politicii, vrei sau nu, esti obligat sa ii lasi sa te fure si sa le dai bani sa ii fure, daca nu te executa sau te baga la beci.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.