Locatarii îi pregătesc doamnei administrator o surpriză pentru luni
S-a lăsat din nou cu scandal la asociația de proprietari din spatele Pieței Dorobanți (PT28/3), acolo unde există restanțe de 2,3 miliarde lei vechi la apă.
Locatarii îngrijorați s-au strâns din nou la ușa asociației cerându-i doamnei administrator Vica Moise o listă a restanțierilor pentru fiecare bloc. Dna Vica a refuzat însă. Pentru a se evita producerea de incidente, la fața locului a fost trimis un polițist care a apărat-o pe dna Vica.
„Nu vă mai dau nimic. Mi-ați făcut plângere penală, așteptați să se termine cercetarea. Domnule polițist, îi rugați să se dea la o parte și să mă lase să plec ? Oricum lista asta cu restanțierii le-am mai dat-o de două ori. E oricum afișată la fiecare bloc”, a spus dna Vica.
Locatarii au cerut apoi ca dna Vica să le spună măcar la cât se ridică restanțele apartamentului 3 de la blocul J2. Acolo locuiește chiar dna administrator. Numai că dna Vica a refuzat să spună și acest lucru.
Vezi VIDEO mai jos din această seară:
Surpriza pentru dna Vica e că de luni ar urma să fie dată afară din funcția de administrator. Locatarii,îngrijorați că vor trebui să acopere din buzunar cele 2,3 miliarde lipsă, au anunțat pentru luni o adunare generală extraordinară a asociației de proprietari.
Cum numărul de apartamente este de aproximativ 460, pentru a se constitui cvorumul necesar înlocuirii întregii conduceri a asociației e nevoie de prezența a jumătate plus unu din total. Adică reprezentanții a 231 de apartamente.
Ședința extraordinară a fost convocată pentru luni la ora 18.00 la Restaurantul Orhidea (nu la cel de lângă Sala sporturilor, ci la cel de lângă benzinăria Speed Oil – intersecție Frăsinet cu Mesteacănului).
Există bănuiala că datoria de 2,3 miliarde de lei vechi, i-ar aparține însăși doamnei administrator.
Citește și: Dna Vica, prinsă cu minciuna? Cazul asociației de unde lipsesc 2 miliarde de lei vechi (CLICK AICI)
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Dacă la prima convocare a AG fie ea și extraordinara, nu se întrunește cvorumul necesar, de jumătate plus unu din membri, adică în cazul de fata cel puțin 231, atunci AG poate fi reconvocata în termen de maxim 15 zile. Deci AG reconvocata poate fi ținută și a doua zi, iar hotărârile pot fi luate numai cu cei prezenți, însă ele vor fi obligatorii pentru toți proprietarii. Atenție însă, atât convocarea cât și reconvocarea unei Adunări Generale se fac prin afișare la avizier și pe baza de semnături în tabele convocator întocmite în acest sens de organizatori. Cei care nu semnează în tabele vor trebui înștiințați prin scrisori recomandate, cu confirmare de primire (lucru aproape imposibil, dar prevazut de Legea 196/2018). Trebuie avut în vedere faptul ca nu toți proprietarii dintr-o asociație au și calitatea de membru. Aceasta se dobândește printr-o adeziune scrisa și ii conferă respectivului membru mai multe drepturi, adică acela de a alege și de a fi ales sau de a vota hotărâri, drepturi pe care proprietarul care nu și-a exprimat adeziunea nu le are.
In alta ordine de idei, se face o greșeală, întrucât, potrivit legii administratorul nu poate fi revocat, ci doar demis, adică i se poate desface contractul de munca de către Comitetul Executiv, întrucât acesta l-a angajat. Adunarea Generală poate lua o hotărâre în acest sens și poate mandata Comitetului Executiv pentru a demite administratorul, dar numai în urma unui control asupra activității acestuia, o expertiză financiar-contabila în cazul de fata, al cărei rezultat sa reprezinte un motiv extrem de solid, dacă se demonstrează ca a fost frauda. Altfel totul se poate întoarce împotriva asociației, întrucât administratorul poate contesta în instanță demiterea sa, chiar dacă e „cu musca pe căciulă”. Ca sa nu mai vorbim de eventualele complicații cu ITM-ul.
Nu în ultimul rand, nu am întâlnit nicăieri nimic despre prezenta unui cenzor la aceasta asociație. Sau poate nu exista? Grav, foarte grav!
Comentariul precedent este foarte avizat , punctual si concis ! Adunarea Generala nu poate trage la raspundere Administratorul ci pe presedinte , Comitetul Executiv si pe Cenzor ! Acestia raspund in solidar ! La rindul lor acestia au dreptul sa traga la raspundere administratorul . In acest caz culpa este a tuturor . Este o crasa neglijenta a organelor de conducere a asociatiei de proprietari . Administratora , abuzind de increderea cu care a fost creditata a facut ce a vrut ea . Asta pina la premisa ( posibila ) ca sint toti mina in mina ! Din pacate , organele abilitate nu fac NIMIC ( conf. art 10 alin 4 din legea 196/2018 Compatrimentul de indrumare si control de pe linga Primaria Buzau avea obligatia sa faca un control financiar/contabil la aceasta asociatie imediat cum s-a iscat scandalul . Se doarme in birouri la Primaria Buzau ! Domnule TOMA : SE AUDE ?