Minunea n-a durat decât un an! Cum ar putea buzoienii să plătească mai puțin

Veste proastă pentru buzoieni, îndeosebi pentru cei de la case și pentru firmele care dețin curți betonate de dimensiuni mai mari.

De la 1 ianuarie va reveni pe facturile tuturor locuitorilor din Buzău și Rm. Sărat controversata taxă pe apa de ploaie.

Minunea n-a durat așadar decât un an și două luni. În noiembrie 2017 s-a scos la Buzău (pentru populație) la intervențiile primarului Toma și deputatului Ciolacu – după plângerile insistente ale populației.

Dar, în acest an, s-a aprobat în parlament o nouă lege – prin care taxa pe apa de ploaie A DEVENIT OBLIGATORIE. Până acum era facultativă. 

Primarul Toma și ajutoarele sale sondează acum două variante prin care să micșoreze atât prețul cât și cantitatea de apă de ploaie facturată.

Cum se poate obține un preț mai mic ?

Toma: „În acest moment metrul cub de apă de ploaie costă la fel cu apa menajeră. Or, apa de ploaie nu e așa de murdară. Problema e însă că până la stația de epurare trece prin aceleași canale și s-ar murdări la rându-i. Studiem această problemă să vedem ce se poate face”.

Cum se pot reduce cantitățile ?

Aici, Toma are un proiect ce este considerat irealizabil de către unii.

„Intenția mea e de a prelua apa de ploaie cu ajutorul rețelei de canale cunoscute ca Iazul Morii. În acest fel, apa n-ar mai ajunge la stația de epurare. Din Iazul Morii am vărsa apa în cele trei lacuri din parcurile din oraș (Crâng, Tineretului și Marghiloman), dar și în lacurile de la balastieră”.

Ideea ar fi una genială – cu condiția să poată fi pusă în practică. Primarul și ajutoarele sale cercetează posibilitatea de a accesa un proiect cu fonduri europene în acest sens.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitorul apropiat și mai îndepărtat. Deocamdată, de la 1 ianuarie apa de ploaie va reveni în forță pe facturi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Fără mașini, dar cu multe bănci. Invitație la petrecerea timpului în aer liber. Iată noi fotografiiCLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

3 comentarii la „Minunea n-a durat decât un an! Cum ar putea buzoienii să plătească mai puțin

  • Este incredibil cum acest om arunca cuvintele : „apa de ploaie egala cu apa potabila ” si sa spui ca poti prelua apa de ploaie in iazul morilor !!!!! de parca sunt canalizari separate , chiar nu stiu ce sa mai cred despre el !!!!!!!!!!

    Răspunde
  • Acum sa vedem ce va face Compania de Apa cu asa numitele pierderi, care dupa scoaterea apei de ploaie au fost umflate chiar de 10 ori fata de inainte, ca sa recupereze „pierderea” incasarii apei de ploaie.
    Ceva imi spune ca vom ramane cu dubla teapa in buzunare, vom plati si pierderile fictive umflate si vom plati si apa de ploaie… si uite asa ajungem sa platim facturi mult mai mari din cauza razboiului politic care s-a finalizat prin impunerea de la centru de catre companii a taxei prin lege.
    Practic ajungem sa platim apa de ploaie de doua ori, o data mascata in pierderi fictive umflate si o data ca apa de ploaie.

    Răspunde
  • Domnule Om despre ce pierderi vorbesti , daca cumva stai la bloc si vorbesti despre diferentele dintre contorul principal si suma tuturor contoarelor locatarilor din acel bloc , s-ar putea sa ai mari surprize ca unindu-va 6-7 loctari din bloc si sa cititi voi contoarele pe bune !!!!!!!!!!! o sa ramaneti putini blocati. Multi locatari dau citirea din burta sau cum le convine lor , asa ca nu mai vorbi prostii ,nu-ti umfla nimeni nicio facture Compania citeste contorul de bloc si taxeaza ca atare , dar cand unii loacatari dau citire de jumate de metru cub si ei consuma vreo 4-5 cine crezi ca plateste ????? restul locatarilor pentru ca contorul general nu il pacaleste nimeni !!!!!!!!! e citit periodic comform unui graphic , asa ca nu mai vb prostii .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.