Ne-a depășit Galațiul și ne-a egalat Iașiul

Nu e un articol despre fotbal, unde Gloria Buzău se duelează în play-off chiar cu Iași și Galați.

Ci despre tarifele la apa de la robinet + canalizare practicate de firmele de apă din cele trei județe.

Ne-a depășit Galațiul, ne-a egalat Iașiul

De la 1 aprilie (nu e păcăleală), Buzăul a fost depășit clar de SC Apă Canal Galați.

Orașul de pe Dunăre a majorat tarifele până la 15,85 lei (9,05 metrul cub de apă + 6,8 canal), preluând primul loc în top.

Tare din urmă a venit și SC ApaVital Iași cu 15,53 (8,15 + 7,38) care a egalat Buzăul cu 15.54 (8,97 + 6.57).

Pe locul 4 în clasament sunt vecinii de la Brăila cu fix 15 lei, iar pe 5 Vasluiul cu 14,76 lei.

Simona Săvulescu, director Comp. de Apă Buzău: Cei care fac această analiză a tarifelor trebuie să țină cont de un lucru important. La Iași, Galați și Brăila se folosește apă de suprafață. Noi, în municipiul Buzău, luăm apa din foraje de adâncime, iar scoaterea ei costă, pompele funcționează cu energie electrică”.

Simona Săvulescu susține că majorarea tarifelor la Buzău a fost impunere a BERD la acordarea împrumutului (20 mil. €) de cofinanțare a proiectului cu fonduri europene (300 mil. €) prin care în jud. Buzău se vor face investiții importante de modernizare și extindere a rețelelor de apă + canal.

În 2025 politica tarifară impusă ajunge la final, iar din 2026 tarifele ar urma să fie micșorate.

Tabel-preturi-apa-canal-op-regionali-1-mai-2023

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Ne-a depășit Galațiul și ne-a egalat Iașiul

  • Se va găsi o soluție pentru a fi din nou primii. Este inadmisibil să vină ei sa ia locul orașului nostru. Nu le e suficient că stau mai bine la calitatea aerului?
    Vine acum soluția forajului orizontal. Reparații neprevăzute, scumpiri de materiale, caniculă, ploaie, frig, proiectantul, ceva. Nu se poate așa!!!

    Răspunde
  • Compania de apa sa își instaleze panouri voltaice ca sa le scadă prețul la energia utilizata pt extragerea apei din puțuri de adâncime.

    Răspunde
  • Și…..la captarea apei de SUPRAFAȚĂ NU SE FOLOSESC TOT POMPE????…..NE cred proști????…..să mai des afară toți acoliții angajați cu dedicație la companie!!!….

    Răspunde
    • La apa de suprafata nu se folosesc mereu pompe si nu atat de mult, apa vine prin cadere din lacuri/baraje/acumulari, dar ce sa stie „alde gica contra” doar sa macane

      Răspunde
  • Abia aștept momentul în care se termină cu fondurile de coeziune și actualul operator dă voit cu oiștea-n gard lăsând locul unui operator francez. Să vezi atunci bucurie când vor optimiza francezii la maxim grila de salarizare și vor stabili tarife de două ori mai mari decât la Paris! Că acum suntem destul de aproape de cei 3,83 euro per metrul cub de apă cu care este taxat parizianul!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.