Neagu: „Armata are tehnica și oamenii necesari”. Discuție legată și de bani
Conducerea CJ Buzău a cerut sprijinul armatei într-o operațiune destul de delicată.
Cea a mutării fondului de carte din imobilul Bibliotecii Județene de pe Bd. Unirii la Galleria Mall unde va funcționa în următorii cinci ani – cel puțin.
Operațiunea va începe luna viitoare.
„Am apelat la armată pentru că ei au tehnica și oamenii necesari. Mutarea cărților e operațiune destul delicată. Vom începe în septembrie, când cei de la Galleria Mall ne vor anunța că spațiul este pregătit, și vom termina în maximum patru luni. Biblioteca va funcționa la Mall în jur de cinci ani”, a anunțat azi șeful CJ Buzău.
Chiar dacă nu a spus-o explicit, CJ Buzău va face și o economie apelând la armată.
Banii pe care armata îi va solicita pentru executarea acestui serviciu vor fi mai puțini decât dacă s-ar fi apelat la o firmă privată.
Biblioteca va funcționa la etajul unu de la Galleria Mall – în dreapta Happy Cinema.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: Ce spune directorul Trans-Bus despre autobuzul eșuat în flori CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Armata ne-a sărit în ajutor de fiecare dată când a fost solicitată și așa cum aminteați ,pe bani puțini .Pe de altă parte ,cărțile au și ele valoarea lor ,nu poți să te joci cu ele ca și cu niște jucării .Multe au valori foarte mari ,și sunt supuse degradării .Ori cadrele militare sunt educate riguros ,sunt disciplinate și atente ,pot lucra cu fondul de carte ,fără nici un fel de dubiu .Eu zic să le mulțumim frumos ,și ,dacă se poate ,să-i recompensăm .
Mutatul cărților intră în sarcina bibliotecarilor, nu a militarilor. În cei 36 de ani cât am fost bibliotecar în această instituție, am participat la mai multe operațiuni de acest fel: secția pentru copii, mutată în 1975 de la parterul Hotelului „Coroana” la Casa de Cultură a Sindicatelor, apoi în clădirea din str. Independenței, unde azi funcționează Casa Corpului Didactic, la mezaninul blocului „Crinul alb”, apoi mutarea din anul 1984, din Str. Unirii nr. 170, în clădirea din Bd-ul Bălcescu, unde azi este Clubul Copiilor (când s-a demolat localul Bibliotecii), ultima până acum, a fost în actualul sediu, în septembrie 1984. Mereu am avut sprijin din partea Armatei, pentru demontatul, transportul și montarea mobilierului, pentru operațiunile mai grele. De mare ajutor ne-au fost în acei ani și elevii Liceului Agricol. Și nu-mi amintesc ca Biblioteca să fi recompensat financiar acest ajutor. Vor avea și ajutorul meu voluntar, dacă mi se va permite.
Doar in Romania se intampla ca armata sa presteze contracost, desi sunt deja platiti din bani publici, ei mai vor inca o plata.
Va dati seama daca incepe un razboi? Nu se duce armata la razboi pana nu primesc un contract de prestare la razboi… suplimentar, desigur, pe langa ce primesc acum in fiecare luna ca sa doarma in unitate.
Adica zeci de ani i-am platit foarte bine lunar sub motivatia ca daca vine razboiul sa avem oameni gata de trimis pe front, si cand vine razboiul nu o sa avem pe nimeni pe front, ca fara bani suplimentari nu se duc.
O rusine aceasta institutie numita Armata Romana (MApN), care trebuia desfiintata din 89 si trebuia sa aiba aceeasi soarta ca Ceausescu.
Altfel ar fi progresat tara fara aceste lipitori platite degeaba foarte bine lunar.
Sigur nu ești de pe această planetă!