„Nici acum nu am curent. La 12 noaptea curgea apă fierbinte din tavan”


O candelă lăsată aprinsă de dimineață de proprietara de la etajul 4.

De la această candelă, puțin după ora 16.00, s-a aprins dormitorul.

Apoi, incendiul a cuprins holul și sufrageria apartamentului de la etajul patru al blocului din Micro XIV.

Ca să-l stingă pompierii au umplut apartamentul de apă.

Care apă s-a scurs – în principal – la vecinul de la trei. De la trei la doi și chiar până la etajul unu.

„Prima dată, am simțit miros de fum. Dar nu ne-am gândit că vine de sus. Am zis că o fi făcut cineva grătar pe-afară. Peste vreun sfert de oră, mi-a spus soția că în dormitor se aud zgomote ciudate din tavan. Părea că din când în când se prăbușește ceva pe parchet la vecinul de sus. Când am scos capul pe geam și am privit în sus am văzut fumul alb. M-am dus sus repede la vecinii de la patru. Am ciocănit, n-a răspuns nimeni. Apoi au venit pompierii, sunați de vecinii din blocul de vizavi, și au evacuat tot blocul”, a povestit vecinul de la etajul trei.

Apartamentul său a scăpat de primejdia focului, dar a urmat coșmarul făcut de apă.

„Vă dați seama că toată apa folosită de pompieri s-a scurs la noi. Pe tavan, pe pereți, pe mobilă, pe parchet. Am strâns cu soția cu toate recipientele posibile. La miezul nopții încă mai curgea apă fierbinte de pe tavan. Am întrerupt curentul, nici acum nu i-am dat drumul, pereții sunt încă uzi. Și în electrocasnice a intrat apă, mi s-a zis să nu le conectez la energie o săptămână”, a adăugat proprietarul de la etajul 3.

Un lucru bun e că apartamentul era asigurat, fiind cumpărat cu credit ipotecar.

Firma de asigurare va veni zilele următoare, când apartamentul va fi reconectat la electricitate, pentru a evalua pagubele și a stabili cuantumul despăgubirilor.

Vecinul de la patru n-avea asigurare.

Acest incident și altele similare ar trebui să-i facă pe proprietari să se îndrepte în număr mai mare înspre firmele de asigurări.

Cel trei milioane de lei vechi pe an pot salva câteva sute de milioane dacă nu chiar miliarde.

Te rugăm distribuie acest articol în caz că îl consideri util. 


Citește și articolul: După pista de pe Calea Eroilor, mai urmează o surpriză plăcută. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „„Nici acum nu am curent. La 12 noaptea curgea apă fierbinte din tavan”

  • Noroc ca au asigurare, pacat ca la noi asigurarile cam dau teapa, si daca vrei sa beneficiezi de ele trebuie sa petreci mult timp pe la tribunal, ca fara sa ii dai in judecata nu acopera daunele mari. Timp in care stai cu apartamentul praf si platesti si rate lunare (si asigurare) sa il ai praf. Asta e Romania plina de hotie si coruptie.
    Oricum, mult succes in readucerea apartamentului la starea initiala, presimt ca o sa aiba nevoie.

    Răspunde
  • În caz de incendiu cu intervenția pompierilor ,e de înțeles că tot blocul e afectat .Situația cea mai tristă este a celor doi pensionari care nu știu dacă au bani să renoveze apartamentul lor ,d-apăi ale vecinilor .Poate au avut inspirație și și-au făcut asigurare .Ce pot să spun ?

    Răspunde
  • Piromanii sunt pensionari bugetari, cu pensii speciale, deci bani au sa isi renoveze daca vor… oricum nu i-as vaita pe ei, am inteles ca oricum mai au locuinte, ca nah, cand esti bugetar statul e generos cu tine si iti da bani si case cat cuprinde.
    Ei sunt vinovati pentru provocarea nenorocirii pentru vecini, nu merita sa ne gandim la ei, ci la victimele lor care raman cu buza umflata, mai ales ca din cate inteleg victimele lor sunt din aia care si-au facut credite pe zeci de ani sa cumpere un apartament sau sacrificii enorme sa stranga banii pentru apartament, nu bugetari care le-au primit cadou de la stat.

    Răspunde
  • Nu vreau sa fiu rautacios,dar din pacate pompierii mai multe pagube produc
    Oare nu exista si alternative???
    Adica inafara apei,sa fie o solutie de tip praf/pulbere pt oprirea incendiului???
    Ceva care sa limiteze pagubele si asa destul de mari datorate focului!

    Răspunde
  • In aceleași coordonate emoționale , ca și dl. Seby 79 , adresez aceeași întrebare pentru ISU Buzău în scop CONSTRUCTIV ! Fiindcă efectele unui asemenea nefericit eveniment sunt dure în toate planurile ( social, financiar, sanitar, moral etc. ) așteptăm o reacție de la una din cele mai respectate instituții de către români . Dacă dînșii nu au posibilități mai moderne și mai puțin distructive , măcar să se intereseze cum se procedează în alte țări, mai ales acolo unde incendii au loc și în buildinguri de peste 100 de etaje ! Le mulțumim anticipat din acest … ” colț de pagină ” …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.