„Noi de ce plătim pentru parcare și ei nu ?”

Primăria Buzău a asfaltat în ultimii ani peste o sută cincizeci de străzi și zeci de parcări din jurul blocurilor.

Dacă în cazul noilor parcări asfaltate (și trasate) Primăria a solicitat taxă anuală de parcare, nu același lucru s-a întâmplat în cazul parcărilor de pe străzile cu case.

Exemplu de stradă cu case recent asfaltată în mun. Buzău

Reclamație cetățean către primar (buzaucityreport.ro):

Ei de ce nu parchează în curte și parchează pe stradă, pe domeniul public, fără să plătească nimic? Concesionați toate locurile de parcare dintre blocuri, dar cele făcute pe stradă sunt utilizate gratis. Nu este corect! Vă propun să concesionați și lor cu 100 de lei pe an pentru locurile de parcare din fața casei lor”.

Arătați cu degetul sunt și proprietarii de case din cartierul Orizont care beneficiază de parcări asfaltate din banii municipalității.

Răspuns primar Toma:

„După finalizarea lucrărilor de investiții în infrastructura rutiera, se va face și atribuirea locurilor de parcare conform regulamentului aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local Municipal”.

Citește și:


loading...

12 comentarii la „„Noi de ce plătim pentru parcare și ei nu ?”

  • N-am nimic nici cu unii , nici cu altii , dar cum sa platesti o parcare (stationare) pe una din benzile de circulatie ale unui drum public? Totusi….hai sa gandim logic , daca avem un pic de cap . Oare domnul cu sesizarea , plateste drumul cand merge la o cunostinta la casa ? Fie la oras sau la tara ?

    Răspunde
  • Multi rrromanași au creierul in chiloți si mor de grija caprei vecinului. Tovarașul cetațean daca avea in cap macar doi neuroni, intelegea faptul ca,nimeni nu poate parca in fata unei case private si sa ii taie accesul la strada .Si fiind singur ,proprietarul nu poate fi obligat sa plateasca pe un loc ,pe care oricum numai el il poate folosi .

    Răspunde
  • Taxa pentru parcările amenajate, mi se pare ok. Taxa pentru locurile delimitate pe marginea străzilor, mi se pare, în schimb, aberanta! În curând se va percepe taxa și pentru așteptatul la stop sau la semafor? Aberant! Pana și masurile bune din Occident (gen parcări amenajate) le „românizăm”..

    Răspunde
  • As avea si eu o intrebare pt domnul primar, anume daca putem plati si noi parcare pe str Colonel Ion Buzoianu la casele care nu avem curte

    Răspunde
  • Să moară și capra vecinului. De ce oare atunci când domnul reclamant de la bloc avea gigacaloria(căldură) subvenționată de guvern și primărie nu a cerut același lucru și pentru cel de la casă?

    Răspunde
  • Că să răsucesc un pic cuțitul, să zicem că cei de la case nu plătesc parcarea de pe domeniul public, deoarece ei nu au beneficiat niciodată de subvenție la căldură, fiind și ei cetățenii aceluiași oraș, având aceleași drepturi și fiind în același timp plătitorii unor impozite ceva mai mari, în funcție de suprafețele deținute.
    I-aș spune celui care a avut ideea din articol că dacă își vede de treabă lui, îi mai rămâne și timp liber.

    Răspunde
  • Oricat ar lua din benzile de circulatie pentru a face locuri de parcare tot nu se rezolva problema !
    Statistic sunt mult mai multe masini decat locuri de parcare !
    O solutie ar fi mult laudatele parcari etajate !

    Răspunde
  • Are dreptate.
    In zonele de case se ocupa spatiu din trotuare si din calea de rulare gratis incomodand circulatia pietonilor si circulatia auto in timp ce in zonele de blocuri cu parcari in jurul blocurilor facute de Ceausescu special pentru ca proprietarii de apartamente sa parcheze, a venit primarul sa ceara taxa.
    Daca stai sa te gandesti corect era invers, ca cei de la case sa plateasca pentru ca ocupa spatiu din trotuar si strada, lucruri nedestinate parcarii si care incomodeaza atat pietonii cat si soferii.
    Vad ca sunt indivizi care au impresia ca trotuarul din fata casei si strada din fata casei este tot a lui ca oricum trebuie ca ceilalti sa nu blocheze accesul la porti. Legea spune doar sa nu blochezi accesul la porti, tocmai din considerentul ca se presupune ca cei din zonele cu casa parcheaza pe domeniul lor privat si trebuie sa poata intra si iesi pe poarta cu masina, nu spune sa nu blochezi accesul la porti din considerentul ca trebuie ca proprietarul portii sa aiba doar el dreptul sa ocupe strada parcand masina in strada.

    Răspunde
  • Problema care se pune mai nou acum e in oras nu e unde ci CUM PARCAM. Degeaba in multe zone din oras s-au trasat spatii de delimitare tot gasesti persoane care parcheaza pe cate 2 locuri si tot ei cu gura mare.
    Alta problema, daca tot esti neatent la volan si atingi alta masina parcata pe marginea drumului, macar ai bunul simt si lasa un mesaj cu nr de telefon.
    Mai nou culoarea rosie a semaforului e ceva optional.

    Răspunde
  • Eu sunt un om de a stat atat la bloc, cat si la casa. Acum ma bucur de o casa cu o curte decenta, in care am amenajat un fel de garaj prin crearea unui acoperis. Am facut acest lucru degeaba. De ce?
    In prima seara dupa ce m-am mutat la casa, am parcat masina in locul mentionat mai sus. Mi s-a acrit din prima seara, deoarece cand sa plec a doua zi, hop masina in fata portii. Pana am sunat la locala si a venit cineva, am plecat pe jos blestemand decizia de a amenaja acel acoperis. Pana se vor respecta semnele cu nu parcati, garaj, lumea nu va parca in curte.

    Răspunde
  • si cei de la case au dreptatea lor si anume sa nu-i blocheze cineva proprietatea dar cei de la blocuri au un teren aferent dreptului de proprietate al apartamentului, platesc impozit pentru el +impozit pe masina dar nu beneficiem de teren si suntem nevoiti sa achitam o taxa suplimentara pentru parcare .
    numai de ar fi instalate camere de supraveghere pentru parcare si sa beneficiem fiecare locatar de un loc de parcare cu o suma modica nu sa ajungem sa licitam pentru el la preturi exagerate…pai unul care are masina de 20 milioane ce face in cativa ani contribuie cu cate o masina la primarie?>

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.